Šizoidinis asmenybės sutrikimas ir jo diagnostika
5 (1)

6 Responses

  1. Vytas parašė:

    Viskas apie mane :)

  2. Luna parašė:

    Bijau, kad aš. Bet ar čia tikrai sutrikimas abejoju. Aš didžiuojuosi kokia esu ir nejaučiu poreikio ko nors keisti.
    Šizoidinį asmenybės sutrikimą turintys žmonės nėra bejausmiai. Jie gali labai stipriai mylėti, bet iš šalies, nenorint artimų sąntykių. Gal ir atrodo keista, bet visokių žmonių yra, viskokių reikia.

    • Anonimas parašė:

      Ha,ha,ha

    • wrong parašė:

      Svarbu pabrėžti, kad būtent šitą sutrikimą dėl tam tikrų panašumų galima sumaišyti su Aspergerio sindromu (pačiam lengviausiam autizmo spektro sutrikimui). Praktikoje yra žinoma, kad tai pasitaikydavo praeityje, ypač tuo laikotarpiu kai AS lietuvoje dar nebūdavo diagnozuojamas, ko pasekoje pacientams būdavo nustatomi klaidingi sutrikimai ar net rimtos ligos. Pats asmeniškai nuo to nukentėjau, dėl to manau kad apie tai turi būti daugiau kalbama.

  3. Matas parašė:

    Luna, sitas straipsnis atspindi ne tai, koks yra sizoidinis asmenybes tipas, o tai, kad sio straipsnio autorius turi rimtu spragu psichologijos ziniose. Tad neziurek i si straipsni rimtai (jame katastrofiskai daug nusigrybavimu), o jei tave domina sizoidines akcentuacijos asmenybe, siulau paskaityti ne diletantu mintis, o tikru profesionalu. Stai kad ir Nancy Mcwilliams bei jos mintys apie sizoidini asmenybes tipa: Some Thoughts about Schizoid Dynamics kuri rasi cia https://www.researchgate.net/publication/7142775_Some_Thoughts_about_Schizoid_Dynamics

    Jei moki rusu, yra dar gana rimtas darbas cia: https://www.psychologos.ru/articles/view/shizoid-podrobno

    ir cia: http://polinasukhova.ru/шизоидный-радикал/ (Cia tiesiog ideta istrauka is zinomo psichologo Panamarenkos knygos)

    Beje, Mcwilliams yra ir knyga isleidusi apie psichodiagnostika, kur gana placiai apibudina kiekviena tipa, tarp kuriu yra ir sizoidine asmenybe.

    Tad dar karta pasikartosiu, nekreipkite demesio i sita straipsni, nes jis yra vejai ir jame ne tik, kad neatskleidziamas sizoidinis asmenybes tipas, bet ir suformuotas toks, kokio realybeje net nera.

  4. lin parašė:

    Tie psichiatrai labiau sutrike. Rasineja cia kazkokias pievas. Ir izeidineja individualiai Dievo sukurtus zmones. Dievas nesukure nei 2 vienodu zmoniu, todel jie ir elgtis negali panasiai. Nebent neatrade savo tapatumo su Dievu ir klauso visokiu psichologu prikurtu elgiasio standartu.. Klidesiai cia apie tas neva ligas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.