Socialinė psichologija
0 (0)

Visvaldas Legkauskas „Socialinė psichologija“ (2012)
Leidykla: Vaga.

Visvaldas Legkauskas studijavo Kembridže yra socialinių mokslų daktaras ir tiesiog populiarus universiteto dėstytojas. Šmaikščiai ir betarpiškai savo žaismingu ir originaliu stiliumi atveria socialinės psichologijos pasaulio gelmes.

Socialinė psichologija – mokslas tiriantis žmonių tarpusavio santykius. Dėl ribotų žmogaus suvokimo galimybių dauguma vykstančių procesų yra automatiški, vykstantys nesąmoningai, tad paprastai ir nekontroliuojami.

Leidinio paskirtis yra glaustai perteikti pagrindinius žmonių sąveikos principus, dėsnius, svarbesnius mokslinius faktus, sykiu patariant, kaip skaitytojas galėtų visa tai pritaikyti praktiškai savo kasdieninėje veikloje.

Autorius aptaria savęs pažinimo, patrauklaus įvaizdžio formavimo, gilesnio sąmoningumo ir efektyvios komunikacijos temas. Atskleidžiamos esminės žmonių elgesio priežastys, manipuliacijos mechanizmai, būtini lyderio bruožai. Sėkmingos santuokos ir pačios meilės apibrėžimai, savęs ir kitų motyvavimo būdai, sėkmingas grupės darbas – tai tik dalis iš šiandien aktualių ir knygoje paliečiamų temų.

„Socialainė psichologija“ skirta studentams, taip pat pažertų gerų idėjų apskritai su žmonėmis dirbantiems specialistams ir būtų naudinga tiesiog kiekvienam siekiančiam giliau pažinti save ir aplinkinį pasaulį.

Kelios citatos:

„Susitarimas yra įmanomas, tačiau jis įvyksta tik tuomet, kai abi šalys nori susitarti. Toks noras atsiranda, kai viena šalis supranta, kad be kito žmogaus pagalbos savo poreikių nepatenkins, o priversti tą kitą žmogų tenkinti savo poreikius neturi galimybės.”

„Ankstyvoje vaikystėje kiekvienas mano, kad visi pasaulį mato taip, kaip ir jis. Bendraudami ir konfliktuodami su mus supančiais žmonėmis sužinome, kad kiti žmonės turi požiūrius ir vertybes, skirtingas nuo mūsų …”

„Savimonė yra tiek stabili, kiek yra stabilios ją formuojančios aplinkos sąlygos.”

„Plačiąja prasme motyvacija yra bet kokio gyvo organizmo siekis išlikti.”

„Saugumo siekimas skatina žmogų kaupti. Juo labiau kintančioje, nesaugesnėje aplinkoje žmogus gyveno, juo labiau jis bus linkęs manyti, kad sau reikia susižerti visa, kas įmanoma, nes niekada nežinai, kas bus rytoj.”

„Būdami naudingi kitiems sukuriame priežastį rūpintis savimi.”

„Įgūdis perteikti emociją yra labai svarbus norint daryti įtaką kitų žmonių emocijoms …”

„Objekto prasmė yra jo svarba žmogaus poreikiams.”

„Plačiąja prasme vertybės yra konkretaus individo ar žmonių grupės suformuoti universalūs poreikių patenkinimo konkrečioje aplinkoje būdai.”

Daugiau knygos citatų rasite čia.

Pagal knygą parengti rašiniai:
Ginčas, Įvaizdis, Manipuliacijos anatomija, Apie meilę, Pagalba kritinėse situacijose, EQ: Emocinė kompetencija ir įgūdžiai

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.