Sprendimų menas
0 (0)

Jei nuolat atidėliojate sprendimus, jų priėmimą, jie kaupiasi. Kaupiasi, kol galiausiai pavirsta į didžiausias krūvas ir kalnus. Su krūvomis elgiamasi paprastai: arba jos ignoruojamos, arba sutvarkomos neatidžiai ir paskubomis, arba tiesiog išmetamos lauk.

Rezultatas – problemos taip ir lieka neišspręstos.

Kai tik įmanoma, „Pagalvosime apie tai vėliau“ keiskite į  „Nuspręskime“. Nustokite laukti tobulo sprendimo, apsispręskite dabar ir judėkite į priekį.

Jums tereikia įsivažiuoti į sprendimų priėmimo ritmą, pasiduoti tai tėkmei. Priimdami sprendimą po sprendimo atsidursite ypatingos galios būsenoje – suklestėsite. Kiekvienas sprendimas yra laiptelis, pamatas, plyta jūsų tolimesniam progresui. Negalite atsiremti į  „Pagalvosime apie tai rytoj“, bet tikrai tvirtai galite stotis ant „Baigta!“.

Problemos atsiranda tada, kai nuolat atidėliojame užduotis tikėdamiesi, kad atsiras kažkas tobuliau. Neatsiras, ir visai nėra svarbu kiek kruopščiai jūs viską planuosite, klaidos yra neišvengiamos. Greičiausiai, šiandienos jūsų skambutis, bus lygiai toks pat geras kaip ir tas kurį atliksite rytoj.

Proveržis įvyksta tada kai užduodame sau klausimą: „Ką mes galime padaryti tiesiog dabar, kad ir ne taip tobulai, bet tinkamai?“.

O jei kažkur padarėte klaidą, nėra reikalo su ja gyventi amžinai, tiesiog ištaisykite.

Parengta pagal:
Jason Fried (2010). “REWORK”.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Spreskime dabar parašė:

    Problemos kaip ir versle, taip ir gyvenime, turi būti sprendžiamos dabar, o ne atidedamos vėlesniam laikui. Tobuliau nebus, jei nesieksime tobulėti. Labai geras žodis yra optimizavimas įsigilinus į jo prasmę suvoki, kad tai tikrai sudėtingas ir daugelį sričių apimantis procesas, kuris yra būtinas norint pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.