Vaikinas pardavė mane į prostituciją: jaučiuosi bevertė, kaip žmogus ir moteris
0 (0)

Woman fending off a man --- Image by © Bernd Vogel/Corbis

© Bernd Vogel/Corbis

Klausimas: Sergu depresija jau daug metų. Tam yra priežasčių. Užaugau šeimoje, kur vyravo smurtas, alkoholizmas, patyčios, konfliktai. Tėvų meilės nepatyriau. Būdama engiama ir niekinama namie, buvau labai drovi, sugniuždyta, nemokėjau palaikyti santykių su niekuo. Buvau labai vieniša. Nedrįsau niekam išlieti savo skausmo, kai tėvas mušdavo, kai klasiokai tyčiodavosi ir mušdavo, stumdydavo tualete, kad įvirsčiau į išmatas, apskrepliuodavo, užversdavo ant galvos mano sijoną. Širdyje plytėjo bekraštė dykuma, aš sieloje iš lėto miriau…

Sulaukus paauglystės, tėvas pradėjo mane vadinti šiukšle ir mušti už tai, kad, jo įsitikinimu, nevaldau savo lytinio instinkto ir atsiduodu visiems iš eilės. O buvau nekalta. Mama tikėjo tėvu.

Kartą mama mane prakeikė, o tėvas išvarė iš namų. Už ką – nežinau. Neišmatuojamas sielvartas manyje kasdien didėjo…

Nutiko taip, kad sulaukusi 19 metų susidraugavau su vyresniu vaikinu. Man buvo gera su juo. Vieną dieną jis pakvietė mane važiuoti pailsėti su juo į Palangą. Ir išvežė mane į užsienį. Pardavė į prostituciją. Pabėgti nepavyko. Buvau išnaudojama ilgai ir visaip. Man buvo šlykštu, man skaudėjo, tačiau turėjau šypsotis, būti graži ir apsimesti, kad aistringai geidžiu kiekvieno už mane suteneriui sumokėjusio vyro.

Praėjo daug metų, bet jaučiuosi bevertė ir kaip žmogus, ir kaip moteris. Neturinti teisių, neturinti jokių norų. Besiilginti nors lašo meilės.

Vaistų nuo depresijos gerti nebegaliu – kažkas atsitiko, kad organizmas nepriima jų. Todėl jau 5 metus be vaistų skęstu depresijoje, vos ne vos užsidirbdama duonai ir pragyvenimui. Psichikos sveikatos centre man atsisako suteikti pagalbą, nes netiki, kad negaliu gerti vaistų. Sumokėti privačiam psichologui neturiu iš ko. Savižudybė – vienintelė išeitis, kurią matau.

Patarkite, prašau, kaip likti gyventi.
Jurgita

Atsakymas: Miela Jurgita,

Labai ačiū už laišką. Mane jis sujaudino ir suneramino. Girdžiu jūsų pagalbos šauksmą ir noriu į jį atliepti. Labai svarbu, kad rašote ir ieškote pagalbos. Ši paieška yra Jūsų pasirinkimas gyventi. Jūs jau dabar nusprendėte, kad norite gyventi ir bandote tai daryti. Ačiū Jums už tai.

Savižudybė tikrai nėra išeitis. Ji problemų neišsprendžia. Kiekviena savižudybė skaudžiai atsiliepia mažiausiai šešiems kitiems žmonėms. Jūsų mintys apie savižudybę kalba apie didžiulį psichinį, dvasinį skausmą. Apie tai liudija ir gyvenimo istorija. Augti vaikui šeimoje kur girtaujama, smurtaujama ir nuolatos konfliktuojama labai sunku, ir jis nieko negali pakeisti. Šis negalėjimas nieko pakeisti sukelia bejėgiškumo jausmą. Tėvų abejingumas ir žiaurumas, aplinkinių patyčios verčia vaiką liūdėti, jaustis vienišam ir nereikalingam. Šiuos jausmus jis išsineša į suaugusių pasaulį, kur jie tampa nuolatiniais palydovais. Tai, kad su Jumis žiauriai elgėsi tėvai, kad iš Jūsų taip žiauriai tyčiojosi klasiokai, Jūs dėl to nesate kalta. Dėl to atsakingi suaugę žmonės, kad skriaudė Jus, kad abejingai stebėjo ir Jūsų neapgynė! Kiekvienas vaikas privalo būti besąlygiškai mylimas ir priimamas. Jeigu jis to nepatiria, už tai atsako vaiko artimos aplinkos suaugę žmonės (tėvai, kaimynai, mokytojai, dėdės, tetos)!!!

Laiške Jūs nerašote, ar Jums pavyko ištrūkti iš prostitucijos gniaužtų, nors apie tai kalbate būtuoju laiku. Ši patirtis labai traumuoja moterį. Labai svarbu, kad išgirstumėt ir priimtumėt šią mano mintį: Kiekvienas žmogus yra vertingas, kiekviena moteris yra vertinga ir gerbiama. Jūs taip pat turite savo teises, esate verta ir pagarbos, ir meilės. Jūsų norai yra svarbūs ir vertingi.

Labai noriu padrąsinti ieškoti psichologinės pagalbos. Būdų ją gauti yra labai daug. Konsultacijų kaina tikrai neturi būti trukdžiu. Jūsų pagalbos šauksmas tikrai bus išgirstas.

O laišką noriu baigti biblijiniais žodžiais, kuriuos raginu dažnai sau mintyse kartoti. “„Prašykite, ir gausite. Ieškokite, ir rasite. Belskite, ir jums bus atidaryta. Kiekvienas, kas prašo, gauna, kas ieško, randa, ir beldžiančiam atidaroma.”

Gyvenkite! Stiprybės ir meilės Jums, Miela Jurgita

Pagarbiai,
Psichologė Jolanta Žilinskienė
+37061204609
zilinskiene.jolanta@gmail.com

Pranešimas apie tai, kodėl gali neveikti vaistai: https://youtu.be/y14QVFz6oGg

EMOCINĖ PARAMA TELEFONU

Emocinės paramos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
„Jaunimo linija“
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
„Vaikų linija“
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 – 21:00
„Linija Doverija“

 (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai

8 800 77277 I-V
16.00 – 20.00
„Pagalbos moterims linija“
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 – 21:00
„Vilties linija“
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš valstybės biudžeto lėšų. Daugiau informacijos – puslapyje www.klausau.lt

EMOCINĖ PARAMA INTERNETU

Emocinės paramos tarnyba Adresas
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: vaikulinija.lt
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: jaunimolinija.lt
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: paklausk.kpsc.lt arba vilties.linija@gmail.com
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt
Klaipėdos psichikos sveikatos centras Rašyti paklausk.kpsc.lt
„Gera Būsena” Adresas psyvirtual.lt

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

5 Responses

  1. rita parašė:

    Jurgita, as sutinku su Jolantos patarimais butinai nepasiduokite ir ieskokite pagalbos visais keliais, mirtis neissigelbejimas. Patariu is savo asmenines patirties kuri identiskai tokia pati kaip jusu. Jus ne viena, man pavyko istrukti is prostitucijos jums taip pat, zinoma gyvenimas po tokiu patirciu nera lengvas bet imanoma gyventi toliau kokybiskai tik su psichologo pagalba arba artimuju. Linkiu stiprybes mes moterys esam stiprios!

  2. dasd parašė:

    laikykis, jurgita! tikiuosi, perskaitysi ,-noreciau tau ikvept noro gyventi nes zinau ta jausma, kai atrodo, visas pasaulis griuna ant taves , vietoj meiles gauni tik kancia ir skausma , ir kai aplanko vien juodos mintys, kai atrodo,kad saule jau niekada nebesvies ir laime niekad neateis. Augdama as ilga laiko tarpa taip jauciausi..buvau jautrus ir uzdaras, viduje kupinas nuoskaudu vaikas.. issigelbejima radau daileje, piesime, kuryboje, tai man tapo tolygu terapijai. Saule nusvis ir tau, niekada nebuna audru kuriu pabaigoje nenusvinta saule :).. suprantu,kad dabar atrodo viskas juoda ir amzina, bet patikek, skausmas nera amzinas, jokia siela nenusipelne sioje zemeje kenteti pragaro kanciu, juolab, tavo. Pagalvok, kokia tu nuostabi, vien del to, kad gimei, sios visatos stebuklas yra tavyje, pulsuoja kiekviena diena, ta saule, tas dziaugsmas ,kurio tu ieskai, yra giliai tavyje, tik tu ji gali pazadinti. :)trumpiau kalbant,( as tikiuosi,kad tu tikrai skaitai).. kaip viena is issigelbejimu liudinciai suzeistai sielai, siulau meno terapija, kalbu is patirties :) Religija, manau, dar viena terpe, i kuria galetum pasinerti ieskodama laimes, nueik i koki budistu centra, aplankyk baznycia, pakalbek su kunigu :) apmastyk savo egzistencija su dvasiskai isprususiais ir tyrais zmonemis . svarbiausia, nepaliauk tiketi,kad kazkur,kazkada, kazkam labai taves reikia ir visad reikes, meileir geris uzklumpa netiketai,kaip ir saules blyknis po viska griaunancios audros, kaip atpildas uz visa kas blogo buvo :))) tikek! <3 <3 <3

  3. dasd parašė:

    (siunciu tau meiles ir palaikymo pliupsni!! <3 <3 <3)

  4. Mergina parašė:

    Susigraudinau beskaitydama. Įsivaizduoju, kiek sunkaus teko ištverti ir akivaizdu, dar ir dabar tenka. Linkiu didžiausios stiprybės, esu širdy su Jumis. Jūs jau pradėjote ieškoti pagalbos, ir tai nuostabus žingsnis geresnio gyvenimo link. Svarbu, kad Jums būtų suteikta psichologinė pagalba, o ne tik gydymas vaistais siūlomas. Laikykitės!:*

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.