Ar gali video žaidimai būti neištikimybės forma?
0 (0)

Kadras iš filmo "Tedis" (2012)

Kadras iš filmo „Tedis” (2012)

Jei jūs susitikinėjate su žaidėju, tai jums turbūt yra pažįstamos bemiegės naktys, nes jūsų partneris ilgai neina miegoti, maigo klavišus ir spokso į monitorių.

Jūs nesate vienišas(-a), nes skaičiai yra įspūdingi: pasauliniu mastu žmonės praleidžia tris milijardus valandų per savaitę žaisdami. O kas dar blogiau, kad naujausi tyrimai rodo, jog dauguma vyrų renkasi video žaidimus vietoj sekso.

Aišku, video žaidimai gali turėti ir teigiamų dalykų, bet jei jūs jaučiate, kad jūsų partneris yra dalis statistikos, galbūt jūs susiduriate su priklausomybe ir galbūt jūs tapote „romano“ auka.

Remiantis VoucherCodesPro.co.uk iš 1442 Didžiosios Britanijos vyrų, kurie turėjo ilgalaikius santykius, 49 procentai teigė, jog atsisakytų sekso dėl video žaidimų. O 19 procentų teigė, jog tai priklausytų nuo žaidimo.

Tiesa ta, kad mes negalvojame apie žaidimą taip, kaip mes tradiciškai galvojame apie neištikimybę, bet bet koks laikas ir energija, kurį jūsų partneris praleidžia kažkam, kas atitraukia jį nuo santykių, yra neištikimybė. Besaikis žaidimas turi tokias pačias šaknis, kas sukelia narkotikų priklausomybę, alkoholizmą, finansinę neištikimybę ir kitas priklausomybes, įkyrumus. Kai mes žiūrime per tokią prizmę, žaidimas gali būti neištikimybė – ji užima meilės vietą.

Žmonės, kurie kovoja su priklausomybe – žaidimų ar sekso – kenčia nuo biocheminio ryšio troškimo. Jie trokšta to, nuo ko yra priklausomi ir jie ieško kažko, kas jiems padėtų pabėgti ir sukeltų virpulį.

Šį atitrūkimą nuo tikrovės gali lengvai užpildyti video žaidimai – tai yra esmė. Alternatyvus pasaulis ir patirtis patenkina virpulio ieškantį elgesį.

Problema yra tame, kad tai uždaras ratas. Žmonės, kurie kovoja su ryšio poreikiu nori atitrūkti nuo tikrovės ir tai juos skatina kurį laiką, bet viskas baigiasi dar didesniu noru prisirišti, o viskas baigiasi dar didesniu atitolimu!

Galima teigti, jog yra pavojinga aukoti asmeninius santykius dėl hobio. Raktas, norint išvengti tokio destruktyvaus elgesio, yra bendravimas. Žmonės, kurie susiduria su priklausomybėmis, gali pamėginti dialogą tokia forma:

  • Atsiriboti nuo emocijų.

Pasistenkite neatsakyti emocingai, geriau susikoncentruoti ties faktais ir tiesa.

  • Nustatyti ribas.

Žaidėjams gali reikti sudėlioti iš naujo gyvenimą. Svarbu įsitikinti, ar jūs einate tuo pačiu keliu, kai kalbama apie lūkesčius, kas turėtų būti padaryta dėl hobio ar priklausomybės.

  • Linksminkitės kartu

Sudarykite sąrašą dalykų, kuriuos mėgote daryti, kai tik susipažinote. Akcentuokite teigiamus polinkius vietoj neigiamų. Aišku, geriausia pradėti nuo tokių paprastų dalykų kaip vaikščiojimas kartu, dažnesnis mylėjimasis ar dažnesni apsikabinimai. Šie dalykai išskirs tiek pat adrenalino, kiek jie gauna žaisdami.

Šaltinis: Experts, Y. (2013). Could Playing Video Games Be a Form of Cheating?. Psych Central. Retrieved on June 26, 2013

Psichologė Ernesta Krivickienė
psichoterapija.net

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.