Kaip vyrui parodyti, kad jį myli?
5 (5)

Meilė ir susižavėjimas – du svarbiausi darnių ir ilgalaikių romantiškų santykių elementai“, – teigia visame pasaulyje žinomą veiksmingą porų terapiją sukūręs bestselerio „7 darnios santuokos taisyklės“ autorius John M. Gottman. Atrodo, paprasta ir logiška. Tačiau kodėl tiek daug vyrų ir moterų santykiuose jaučiasi nelaimingi ir nemylimi?

Širdyje antrajai pusei galime jausti meilę, pagarbą, aistrą ir susižavėjimą, tačiau vien to neužtenka. Svarbu gebėti savo jausmus ištransliuoti taip, kad partneris juos pajustų.

Kaip tai įgyvendinti kasdienybėje? Kiekvieną rytą pasakyti, kad myli, padaryti kavos į lovą, o gal pradžiugintų staigmenos, pavyzdžiui, dovanų kuponai vyrams?

Apžvelkime penkis paprastus būdus, kaip vyrui parodyti, kad jį mylite.

Beje, šie patarimai galioja ir vyrams, norintiems pripildyti meilės ženklų mylimos moters kasdienybę.

Žodžiais

„Aš myliu tave“ – žodžiai, kuriuos svarbu girdėti net tada, kai santykiai tęsiasi metų metus ir iš pirmo žvilgsnio tai atrodo „savaime suprantama“. Priminkite vyrui, kad jį mylite vos pabudus ryte ar prieš miegą, jaukiai ilsėdamiesi vakare ar bet kurią kitą akimirką, kai matote, kad šis priminimas pradžiugintų.

Tačiau meilę žodžiais galima išreikšti ir kitais, ne mažiau svarbiais būdais. Pavyzdžiui:

  • įvertinimo žodžiais, komplimentais: „man labai patinka, kai tu“, „aš vertinu, kad tu“, „aš labai tau dėkinga“, „tu puikiai susitvarkei su šiuo darbu“.
  • drąsinimo žodžiais: „neabejoju, kad tau pasiseks“, „pamatysi, tu puikiai pasirodysi“, „aš tikiu tavimi“ ir pan.
  • nuolankiais žodžiais, kai kažko prašome, tačiau paliekame vietos pasirinkimui.

Dovanomis

Jei manote, kad dovanos svarbios tik moterims, smarkiai klystate. Nors šiuolaikinėje visuomenėje labiau įprasta gėlėmis, saldainiais, kvepalais ir kitomis mielomis dovanomis džiuginti moteris, dovanos vyrams taip pat patinka.

Tiesa, vyrai labiau vertina individualiai, atsižvelgiant į jo pomėgius, poreikius ir gyvenimo būdą išrinktas dovanas. Pavyzdžiui, padovanotas mėgstamo sporto inventorius parodys, kad palaikote jo laisvalaikį, o naujos pirštinės vietoje suplyšusių senųjų – kad jums rūpi vyro komfortas.

Taip pat dažnas vyras pripažįsta, kad mėgsta dovanas, kurios išrinktos ne iš socialiai priimtinos būtinybės (pavyzdžiui, Kalėdų ar gimtadienio proga), o iš noro parodyti dėmesį, rūpestį. Pavyzdžiui, išgirstate vyro svarstymus, kad paskutiniu metu jaučia nuovargį ir gali būti, kad trūksta vitamino D. Nelaukite ypatingos progos ir padovanokite pakuotę vitaminų ar dovanų kuponą tyrimams per keletą dienų. Taip parodysite, kad vyrams jums rūpi ir jūs jo klausotės.

Paslaugomis

Gaminti maistą, sutvarkyti namus, plauti indus, lankstyti skalbinius, kasti sniegą ar sugrėbti lapus kieme… Kasdien darome gausybė darbų tam, kad namuose būtų gera gyventi. Tačiau paslaugų teikimas yra ne tik buitis, bet ir viena iš meilės kalbų.

Kai darome darbus, kuriuos žinome, kad kitas žmogus vertina, taip rodome meilę. Net ir mažos paslaugos tada, kai to labai reikia ar norisi, bus sutiktos su dėkingumu.

Pavyzdžiui, žinote, kad rytoj vyro laukia sunki diena darbe, gali neužtekti laiko net pavalgyti? Dėžutė su pietumis ir mažu rašteliu – tai viskas, ko reikia, kad vyras pasijaustų mylimas.

„Tam, kad šiuos darbus atliktume, turime juos apgalvoti, planuoti laiko, įdėti pastangų ir jėgų. Atlikdami juos noriai, iš tiesų rodome meilę,“ – superbestseleryje „Penkios meilės kalbos“ rašo garsusis amerikiečių pedagogas Gary Chapman.

Fiziniais prisilietimais

Fizinis prisilietimas – veiksmingas meilės perteikimo būdas. Bučiniai, susikabinimas rankomis, apkabinimas, paglostymas ir intymūs santykiai – visa tai yra reikšmingi būdai, kaip perduoti meilės jausmus antrajai pusei.

Kai kuriems vyrams prisilietimai yra ypač svarbūs ir be jų jie jaučiasi nemylimi. Lytiniai santykiai yra tik viena iš galimybių. Partnerio meilės rezervuarą galima pripildyti ir dažnesniais apkabinimais, akimirką trunkančiais prisilietimais, rankos uždėjimu ant peties jam vairuojant, glustelėjimu, kai sukinėjatės virtuvėje, bučiniu vos pabudus, masažu prieš miegą ar nugaros pakasymu.

Leisdami laiką kartu

Vienas iš būdų parodyti meilę ir geriausia dovana vyrui – laikas kartu. Tai ypač svarbu itin užimtoms poroms ar šeimoms, turinčioms vaikų. Galimybė leisti laiką dviese yra aukso vertės visiems santykiams.

Būti dviese nėra tas pats, kas būti šalia vienas kito. Kai kurios poros gyvena po tuo pačiu stogu, tačiau nėra kartu. Jei dėmesį nuolat blaško pašaliniai dirgikliai ir nejaučiame viso partnerio dėmesio, ilgainiui galime pasijausti vieniši ir nevertinami.

Smagi veikla, kai galime sutelkti visą dėmesį vienas į kitą, yra puiki priemonė tarpusavio ryšiui stiprinti ir parodyti, kad mums vis dar patinka būti ir ką nors veikti kartu. Tenisas, pasivaikščiojimas, apsilankymas vandens parke, kine, parodoje, koncerte ar restorane – tinka viskas, kas abiem patinka ir leidžia pajausti bendrystę.

Tam, kad parodytume meilę, nereikia laukti Valentino dienos, gimtadienio ar vestuvių metinių. Svarbu prisiminti, kad santykius puoselėti reikia kasdien, o maži meilės ženklai vienas kitam yra būdas dažniau pasakyti „myliu“ žodžiais arba veiksmais.

Įvertinkite!
[Balsavo: 5 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.