Darbe pramogaujam, namie dirbam
0 (0)

Tyrimas parodė, kad net 77 procentai lietuvių dirba laisvalaikiu, naudodamiesi mobiliaisiais įrenginiais. Tačiau darbe nevengiama „lindėti“ socialiniuose tinkluose ar tvarkytis kitų reikalų. Kodėl darbe pramogaujame, o namie dirbame?

soc.tinklaiPsichologas Mykolas Valainis „Žinių radijo“ laidoje „Tinklas“ teigė, kad naujų technologijų skverbimasis į mūsų asmeninį gyvenimą, asmeninę erdvę yra neišvengiamas:

„Kad ir kaip ten būtų, keisčiau atrodytų absoliutus informacinių technologijų atsisakymas. O tai, kad mes su jomis gyvename ir mokomės gyventi, naudodamiesi socialiniais tinklais, bendraudami elektroninėje erdvėje, tai tam tikrų įpročių formavimosi etapas. Nors jau yra karta su tuo užaugusi”.

Kaip reikėtų vertinti tą faktą, kad nemažai lietuvių darbo metu „lindi“ socialiniuose tinkluose ir skaito naujienų portalus. Ir kokios čia kyla rizikos?

„Pasaulis dabar yra arčiau mūsų durų. Mes tampam atviresnį aplink mus vykstantiems įvykiams. Čia svarbu, kiek mes esame atsparūs išlaikyti savo asmeninę erdvę, neprisileisti tų technologijų per arti. Gausybė atliktų tyrimų rodo, kad naujosios technologijos neatstoja realaus bendravimo. Kai dėl naujienų skaitymo darbo metu ar naršymo feisbuke, tai, žinoma, mažina darbo našumą, tai gali tapti tam tikru būdu pabėgti nuo užduočių, kurios kelia įtampą. O namuose tai gali tapti priedanga išvengti tam tikrų buitinių darbų. Čia ir kyla rizika, kad technologijos gali užimti per didelę dalį mūsų socialinio gyvenimo“, – kalbėjo M. Valaitis.

Laida „Tinklas“ transliuojama pirmadieniais 7.45 val., kartojama 11.45 val.
Šaltinis: ziniuradijas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.