Jaudulys prieš sužadėtuves: kaip su tuo kovoti?
4 (4)

Juvelyrai mėgsta sakyti, kad meilė ir deimantai – neatsiejami vienas nuo kito. Ir tai – neabejotinai tiesa, nes ten kur gyvuoja tikra meilė, anksčiau ar vėliau atsiranda ir žiedelis su deimantu ant piršto. Vis dėlto, nors visa tai labai gražu ir miela, sužadėtuvių planavimas ir organizavimas iš vaikino reikalauja daug nervų. Tad kaip kovoti su tuo jauduliu?

4 būdai kaip suvaldyti jaudulį

1. Pozityvus mąstymas. Geriausia kova su nerimu – pozityvas. Pavyzdžiui, jei prieš piršlybas mąstysite, kad ji pasakys NE, tai neabejotinai jausite jaudulį, nerimą. Tačiau jei tikėsite, kad ji apsidžiaugs išgirdusi Jūsų klausimą ir atsakys TAIP, Jūs išliksite ramus. Galvodami apie tai, kas gali nutikti blogiausio, nepamirškite įvertinti ir to, kas gali nutikti geriausio.

2. Minčių nukreipimas. Yra tam tikra taktika, kuri leidžia nuraminti mintis prieš svarbų, nerimą keliantį įvykį. Jį dažnai naudoja viešojo kalbėjimo meistrai. Ką daryti? Prieš didįjį įvykį savęs paklauskite ko nors nesusijusios su įvykiu, pavyzdžiui, pasidomėkite, koks savaitgalį bus oras ar kokį gerą filmą galima pamatyti kino teatruose. Šie klausimai nukreipia dėmesį nuo erzinančių minčių, padeda atsipalaiduoti.

3. Kvėpavimas. Susijaudinus kvėpavimas tampa dažnesnis, dėl to gali būti silpna, svaigti galva. Ramus kvėpavimas – lėti ir lengvi įkvėpimai bei iškvėpimai – padeda sureguliuoti plaučių darbą ir pašalina įtampą. Įkvėpkite pro nosį, sulaikykite kvėpavimą kelioms sekundėms ir iškvėpkite pro burną. Prieš vėl įkvėpdami palaukite kelias sekundes.

4. Įjunkite logiką. Jaudulys žaidžia žaidimus keldamas įvairias keistas, nerealias mintis. Svarbu erzinančias mintis pakeisti logiškomis. Tokiu atveju atsakykite sau į klausimus: Ar šios mintys yra faktas ar tik mano spėjimas? Jei tai spėjimas, kokia tikimybė, kad jis pasitvirtins? Kas blogiausio gali nutikti šioje situacijoje? Ar tai galėtų sukelti tragiškų pasekmių?

Taigi, nors šis lemiamas žinsgnis tikrai kelia jaudulį, vis dėlto, stenkitės mąstyti pozityviai ir išlikti ramus. Taip visas procesas taps daug malonesnis. Tačiau, visų svarbiausia – sužadėtuvių žiedas su deimantu. Nepamirškite jo, net ir esant dideliam jauduliui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 4 Vidurkis: 4]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.