6 patarimai, kaip valdyti laiką darbe
0 (0)

Ar kada jauteisi taip, lyg nespėtum paskui darbus? Ar tau pažįstamas suvokimo jausmas, jog darbo laikas pasibaigė, o tu neišbraukei nei vienos užduoties iš savo to-do sąrašo? O viršvalandžių sėdėti irgi nesinori… Jei taip – vertėtų sunerimti. Tokia kasdienybė gali sukelti stresą ir nuolatinį nerimą. Tačiau gera tokios kasdienybės pusė ta, kad ji savaime signalizuoja išeitį – reikia gilinti laiko planavimo darbe įgūdžius! Štai keletas praktinių patarimų, padėsiančių neapleisti savo darbo laiko kontrolės!

1. Didelius projektus skaldyk į mažesnes užduotis ar veiklas. Tačiau niekada nebandyk pašokti aukščiau bambos – iš krūvos darbų išskirk 3. Jas vykdyk pasirinkta tvarka, o tuomet eilė ateis ir kitoms trims. Taip paprasčiau įveiksi sunkesnius darbus ir iššūkius, kurie neužgrius ant tavo pečių vienu metu. Jei vienos užduoties nepavyksta pradėti 20 minučių bėgyje – vertėtų imtis kitos, juk prie buvusios galėsi sugrįžti vėliau. Kartais geriau duoti sau laiko pagalvoti, kas dažnai lemia geresnius rezultatus.

2. Apsibrėžk savo asmeninio produktyvumo sąlygas. Svarbu ne tai, kiek pavienių darbų tu atlieki, o tai, kokią realią naudą ir rezultatus tų užduočių atlikimas atneša. Gali būti, kad apmąsčius dieną, suvoksi, jog dėmesį ir energiją eikvoji ne pirmos svarbos darbams ar detalėms reikšmingų darbų sąskaita.

3. Visada bandyk nustumti baimę į šalį. Neretai šis nepageidaujamas jausmas ne tik stabdo produktyvų darbą, bet kartais veikia netgi priešingai: skatina siekti nepagrįsto perfekcionizmo. Todėl reikia išmokti kokybiškai atlikti savo užduotis, stengiantis atsiriboti nuo bet kokio streso ir baimės.

4. Dieną pradėk nuo sunkiausių ar labiausiai nemėgiamų darbų. Įpusėjus darbo dienai dažnai apima nuovargis. Taigi, darbo dieną vertėtų pradėti nuo sudėtingų užduočių, o jai einant į pabaigą, protingiau apsiimti mažiau energijos ir protinės veiklos reikalaujančias užduotis. Minčių neslėgs dideli, tačiau nepradėti darbai, priešingai, jausies pakilėtas minties, jog jie jau atlikti.

5. Stenkis pašalinti išorinius trikdžius, neleidžiančius susikoncentruoti. Galbūt kuriam laikui teks išjungti mobilųjį telefoną, įsidėti ausinuką ar netgi ignoruoti itin kalbų kolegą. Tačiau susikūrus tuo metu tinkamiausią aplinką, darbus atliksi greičiau ir kokybiškiau. Gali nesibaiminti – darbinga atmosfera tikrai nesukels pagundų aplinkoje ieškoti savęs pateisinimų patinginiavimui ar sunkaus darbo atsikratimui.

6. Siek užsibrėžto tikslo ir niekada jo nepamiršk. Užduotys taps lengviau įveikiamos, kai suvoksi jų paskirtį, norimą rezultatą, viziją bei konkrečios veiklos atlikimui skiriamą laiką. Tad viskas paprasta: planuok ir siekt tikslo. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad net naujausiam automobiliui reikia kuro, todėl stenkis, kad niekada nestigtų energijos. Rami pietų pertrauka, arbata su kolega ar nedidelė mankšta gali sukelti naują energijos bangą!
[psichika.eu]
Pagal: businessinsider.com
Parengė: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.