7 dalykai, kuriuos reikia atsiminti, kai viskas klostosi ne taip, kaip norėtųsi
0 (0)

kai-nesiseka

Sudėtingu gyvenimo laikotarpiu tiesiog perskaitykite šiuos priminimus. Galbūt, kai viskas yra blogai, tai pranašauja būsimus teigiamus pokyčius? Juk laimė yra ne tada, kai nėra problemų, o kai mokame jas išspręsti.

Įsivaizduokite visus tuos nuostabius dalykus, kurie galėtų užimti jūsų protą, jei tik jis nebūtų taip stipriai užimtas dabartine kova. Visada žiūrėkite į tai, ką turite, o ne į tai, ką praradote.

Skausmas – augimo dalis

Kartais gyvenimas uždaro duris, nes atėjo laikas judėti. Ir tai yra gerai, nes mes dažnai nepradedame judėti, kol nepriverčia aplinkybės. Kai slegia sunkūs laikai, priminkite sau, kad joks skausmas neateina be tikslo. Judėkite nuo to, kas jums sukelia skausmą, bet niekada nepamirškite pamokos, kurią gavote. Tai, kad kovojate, nereiškia, jog patiriate nesėkmę. Kiekviena didelė sėkmė reikalauja atitinkamos kovos, o geri dalykai reikalauja laiko. Išlikite kantrūs ir pasitikintys. Viskas išsispręs, Gal ir ne akimirksniu, bet tikrai išsispręs… Atminkite, kad yra dviejų rūšių skausmas: skausmas kuris, teikia skausmą, ir skausmas, kuris mus keičia. Kai einame gyvenimu, nesipriešinkime jam, o leiskime jam padėti mums augti.

Viskas gyvenime laikina

Visada, kai lyja, žinom, kad lietus baigsis. Kaskart, kai mus sužeidžia, žaizda ilgainiui užsitraukia. Po tamsos visada ateina šviesa – apie tai mums primena kiekvienas naujai išaušęs rytas, bet kažkodėl mes tai pamirštame ir galvojame, jog tamsa truks amžinai. Taip nebus. Nieko nėra amžino. Tad jei dabar viskas gerai, mėgaukimės. Tai netruks amžinai. Jei viskas blogai, nesijaudinkime, nes tai taip pat netruks amžinai. Tai, kad gyvenimas nelengvas šiuo laikotarpiu, nereiškia, kad negalima juoktis. Tai, kad mums kažkas kelia nerimą, nereiškia, kad negalime nusišypsoti. Kiekviena akimirka suteikia naują pradžią ir naują pabaigą. Kiekvieną sekundę mums suteikiama antra proga, kurią išnaudoti būtina.

Jaudinimasis, nerimavimas ir skundai nieko nepakeis

Tie, kas daugiausiai skundžiasi, pasiekia mažiausiai. Visada geriau pamėginti padaryti kažką daugiau ir patirti nesėkmę, nei pasistengti nieko nepadaryti ir laimėti. Niekas neprarasta, jei jūs pralaimėjote, ir viskas prarasta, jei realybėje jūs tik skundžiatės. Jei kažkuo tikite, ir toliau bandykite. Neleiskite praeities šešėliams užtemdyti jūsų ateities. Jei šiandien skundžiatės vakarykšte diena, rytojus netaps šviesesnis. Tegul tai, ką jūs žinote, pakeičia į gerąją pusę tai, kaip jūs gyvenate. Keiskitės ir niekada nesigręžiokite atgal. Nepriklausomai nuo to, koks bus galutinis rezultatas, atminkite, kad tikroji laimė ateina tik tada, kai nustojate skųstis savo problemomis ir pradedate dėkoti už visas tas problemas, kurių neturite.

Randai – jėgos simbolis

Niekada nesigėdykite randų, kuriuos paliko gyvenimas. Randas reiškia, kad skausmo nebėra, ir žaizda užsitraukė. Tai reiškia, kad įveikėte skausmą, išmokote pamoką, tapote stipresni ir patobulėjote. Randas yra triumfo tatuiruotė. Netapkite savo randų įkaitais. Neleiskite jiems versti jūsų gyventi baimėje. Jūs negalite priversti randų išnykti, bet galite pakeisti jų matymo kampą. Galite savo randus traktuoti kaip jėgos požymį. Sufijų mistikas Jalal al Din Rumi kartą pasakė: „Žaizda yra vieta, pro kurią į jus įeina Šviesa“. Nieko nėra teisingesnio už šią mintį. Iš kančios atsirado stipriausios sielos, patys įtakingiausi žmonės šiame dideliame pasaulyje nusėti randais. Savo randus priimkite kaip lozungą „TAIP! AŠ TAI PADARIAU! Išgyvenau, ir turiu randų, kad tai įrodyčiau! Ir dabar turiu galimybę tapti dar stipresniu (-e).“

Kiekviena nedidelė kova – žingsnis į priekį

Gyvenime kantrybę suteikia ne laukimas, o gebėjimas išlaikyti gerą nuotaiką, atkakliai siekiant savo svajonių, suvokimas, kad visas darbas vertas įdėtų pastangų. Todėl, jei nutarėte išbandyti, eikite iki galo, kitaip startas neturi prasmės. Galbūt kuriam laikui prarasite stabilumą ir komfortą, o gal net ir sveiką protą. Gal daug savaičių iš eilės nevalgysite to, ką esate įpratę, ir nemiegosite tiek, kiek esate įpratę. Tai gali reikšti jūsų komforto zonos pokyčius. Galbūt teks paaukoti santykius ir viską, kas jums pažįstama. Galbūt iš jūsų šaipysis, galbūt teks kažkiek laiko praleisti vienatvėje. Juk vienatvė yra dovana, kuri padeda įgyvendinti daugybę dalykų. Ji suteikia taip reikalingą erdvę. O visa kita – ištvermės patikrinimas, leidžiantis suprasti, kiek jūs iš tiesų norite pasiekti tikslą. Jei panorėsite, padarysite tai, nepaisant nesėkmių ir prieštaravimų. Ir su kiekvienu žingsniu jausitės geriau, nei galėjote įsivaizduoti. Jūs suprasite, kad kova – ne kliūtis kelyje, bet kad tai ir yra pats kelias. Ir jis to vertas. Todėl jei ruošiatės pamėginti, eikite iki galo. Nėra geresnio jausmo gyvenime, nėra geresnio jausmo, nei žinojimas, ką reiškia būti GYVU.

Priešiški žmonės – ne jūsų problema

Kai kiti žmonės kalbės apie jus blogai, ir toliau išlikite savimi. Niekada neleiskite kažkieno pokalbiams keisti jūsų esmės. Neverta visko priimti pernelyg asmeniškai, net jei tai ir atrodo asmeniška. Negalvokite, kad žmonės kažką daro jums. Jie tai daro sau. Svarbiausia, niekada nesikeiskite tam, kad padarytumėte įspūdį žmogui, kuris sako, jog jūs nepakankamai geras (-a). Keiskitės, jei nuo to tampate geresni ir jei tai veda jus į šviesesnę ateitį. Žmonės kalbės nepriklausomai nuo to, ką darysite, ir kaip gerai jūs tai darysite. Jei tikite kažkuo, nebijokite už tai kovoti. Kai bandome įveikti tai, kas atrodo neįmanoma, atsiranda daug jėgų. Nieko nepaisykite, nes turite tik šį vieną gyvenimą, todėl darykite tai, kas suteikia laimę ir būkite su tais, kurie priverčia jus šypsotis.

Tai, kam lemta įvykti, įvyks. Judėkite pirmyn!

Tikrai galinga jėga apima, kai mes nerypaujame ir nesiskundžiame, o šypsomės ir vertiname savo gyvenimą. Kiekvienoje kovoje, su kuria susiduriame, yra malonės, bet reikia atverti širdį ir protą, kad ją pajustume. Jūs negalite priversti įvykių vykti, tegalite tik bandyti. Kažkurią akimirką jūs turite viską paleisti ir leisti vykti tam, kas turi įvykti. Mylėkite savo gyvenimą, pasitikėkite savo intuicija, rizikuokite, praraskite ir vėl atraskite laimę, mokykitės iš patirties. Tai ilga kelionė. Liaukitės nuolat nerimauti, gyventi klausimais ir abejonėmis. Juokitės, iki galo išgyvenkite kiekvieną akimirką ir mėgaukitės savo gyvenimu. Jūs galite tiksliai nežinoti, kur ketinote nuvykti, bet galiausiai vis vien atsidursite ten, kur turite būti.

Šaltinis: delfi.lt
Plačiau: marcandangel.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Skaitytoja parašė:

    Gražu!

  2. TheQ parašė:

    Super!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.