Geros nuotaikos vadovas
0 (0)

geros-nuotaikos-vadovasDavid D. Burns „Geros nuotaikos vadovas: nauja emocijų terapija” (2013)
Išleido: Žmogaus studijų centras

Apie šios knygos vertę ir svarbą iškalbingai byloja vien jau tai, jog pratarmę jai parašė pats Araonas T. Beckas, psichiatrijos profesorius ir kognityvinės elgesio terapijos pradininkas.

Tai nėra paprasta knyga, jos skaitymas turi terapinį poveikį, toks gydymo metodas vadinamas „biblioterapija”. Tyrimais nustatyta, kad knygos „Geros nuotaikos vadovas” skaitymas gali būti toks pat veiksmingas kaip ir pilnas psichoterapijos kursas ar gydymas pačiais geriausiais medikamentiniais antidepresantais.

Vis daugiau psichoterapeutų savo klientams „namų darbams” skiria biblioterapiją. Atlikus apklausą paaiškėjo, kad iš tūkstančio savipagalbai rekomenduojamų knygų Amerikoje sąrašo dažniausiai rekomenduojama paskaityti buvo būtent ši knyga.

Davidas Burnsas, šios knygos autorius, parašė išties išsamų vadovėlį pasitarnausiantį psichologams, psichoterapeutams, psichiatrams ir tiesiog visiems blogos nuotaikos kamuojamiems žmonėms.

„Kad ir kokia siaubinga jūsų depresija ar koks baisus nerimas jus kamuoja, galimybės pasveikti – puikios. Gali būti, esate įtikėjęs, jog jūsų atvejis visai beviltiškas, jog jūs vienas iš tų kuriems niekada nebus geriau, kad ir ką darytumėte. Bet anksčiau ar vėliau saulę dengiantys debesys prasisklaidys, dangus išsigiedrins ir saulė ims vėl šviesti. Jus užlies palengvėjimas ir džiaugsmas.”

Davidas D. Burnsas, M. D.
Psichiatrijos ir elgesio mokslų docentas,
Stenfordo universiteto Medicinos mokykla.
.
Skelbtos ištraukos:
Burnso depresijos skalė, 10 mąstymo klaidų, Trijų stulpelių metodas, Neadekvatus kaltės jausmas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Renata parašė:

    Sveiki,kur galima isigyti sia knyga

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.