fbpx

7 ŽINGSNIAI GERESNIO GYVENIMO LINK…
0 (0)

photo-1461770354136-8f58567b617a

Geresnis gyvenimas kiekvienam gali reikšti skirtingus dalykus. Vienam norėsis poilsio, ramybės, dažniau būti geroje draugų kompanijoje, kitam – pinigų, kelionių ir pan. Tačiau yra dalykų, kurie yra universalūs ir daro žmogaus gyvenimą geresnį. Žemiau pabandysiu pateikti žingsnius, kurie padės gyventi laimingiau ir prasmingiau.

Taigi, ką daryti, kad gyventi geriau:

1. BŪK AKTYVUS. Jei nesi labai aktyvus žmogus, nebūtina pradėti elgtis priešingai nei anksčiau. Galbūt galima savo gyvenimą padaryti 10% aktyvesniu?.. Aktyvios veiklos pagerina nuotaiką, o kai jaučiamės gerai, tai ir gyvenimas geras.

2. DAUGIAU ŠYPSOKIS. Daug kur rašoma ir jau plačiai žinoma, kad šypsena kelia nuotaiką ne tik pačiam, bet ir kitiems. Tyrimai rodo, kad šypsena mažina stresą ir nerimą, daro mus patrauklesnius, patikimesnius ir padeda jaustis geriau.

3. BŪK SAU DRAUGIŠKAS. Būk draugas sau, o ne priešas. Jei suklydai, nebūtina save kritikuoti ar graužti. Tai neduoda nieko gero. Geriau pastebėk gerus dalykus apie save. Rūpinkis savimi. O jei padarei klaidą, pasimokyk ir nesižvalgyt atgal.

4. BŪK DĖKINGAS. Tyrimai rodo, kad dėkingumas daro didelę įtaką žmogaus gyvenimui. Praktikuojantys dėkingumą žmonės patiria daugiau teigiamų emocijų, labiau rūpinasi savo psichologine ir fizine sveikata, geriau susidoroja su stresu ir kasdieniniais iššūkiais, turi stipresnę imuninę sistemą, jaučiasi laimingesni ir optimistiškesni.

5. PADĖK KITIEMS. Pagalba kitam nesitikint atpildo daro žmogaus gyvenimą prasmingesnį, nes padeda patenkinti pagrindinius psichologinius poreikius – autonomijos, kompetencijos ir ryšio su kitais jausmą.

6. BŪK SU TAIS, KURIE TAVE NUTEIKIA TEIGIAMAI. Kartais labai sunku išlikti geros nuotaikos, kai aplinkiniai dėsto savo neigiamą požiūrį į įvairius dalykus arba elgiasi ne visai draugiškai. Teigiami ir kokybiški santykiai stipriai įtakoja žmogaus gyvenimą, todėl didink laiką, kurį praleidi su teigiamais žmonėmis.

7. MĖGAUKIS. Nepamišk pasimėgauti net nedideliais dalykais (skanus maistas, gamta, mėgstama veikla ir pan.). Nereikia didelių permainų ar įvykių gyvenime, kad būtume patenkinti savo gyvenimu. Svarbu pabūti tose paprastose, bet kartu ir nepakartojamose akimirkose bei jomis pasimėgauti.

Kartais nutinka taip, kad mes žinome, ką turėtume daryti, kad gyvenimas pagėrėtų, tačiau pritrūksta motyvacijos. Taip ir gyvename, darome tai kas mums nepadeda džiaugtis gyvenimu arba nedarome to, kas padeda. Svarbu žinoti, kad galima pradėti daryti ir be motyvacijos. Tiesiog pradėti daryti, o ji “ateis iš paskos”.

Nuoširdžiai,
Psichologė Indrė Vaidelienė | psichologiniaisprendimai.lt

Foto: Will van Wingerden

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.