Japonizmas
0 (0)

Erin Niimi Longhurst „Japonizmas: menas džiaugtis gyvenimu” (2018)
Išleido: Vaga
Vertė: Agnė Puzauskaitė
Puslapiai: 296

Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos ataskaitos, Japonijoje daugelį metų žmonės gyvena ilgiausiai ir yra sveikiausi visame pasaulyje. Suprantama, taip yra dėl visos eilės įvairių priežasčių. Didžia dalimi tai susiję su genetika, mityba, gyvenimo būdu ir puikia sveikatos apsaugos sistema. Patys japonai savo ilgą gyvenimo trukmę sieja su stipria darbo etika ir tam tikru mąstymo būdu. 

JAPONIZMAS – tai knyga apie japonų meną džiaugtis gyvenimu, kurioje dalijamasi lengvai įgyvendinamais patarimais, kaip kasdien jaustis laimingesniems, būti sveikesniems, išmokti gyventi sąmoningai.

Koks yra jūsų ikigai (tikslas)? Kaip išlaikyti sąmoningą dėmesingumą, kai gyvenimas toks nenuspėjamas ir kupinas sąmyšio?

Džiaugtis gyvenimu japonai mokosi iš senųjų filosofijų ir tradicijų, praktikuodami shinrin-yoku („maudynes” miške), kaligrafiją, ikebaną, rengdami arbatos ceremonijas ir mėgaudamiesi tabemono (maistu). Ši knyga– maloni pažintis su japonų kultūra ir papročiais, kuriuos galime pritaikyti sau, nesvarbu, kur gyvename.

Padovanokite sau dar daugiau gyvenimo kokybės ir išplėskite suvokimą, vadovaudamiesi wabi-sabi (netobulumo ir laikino grožio), kintsugi (sudaužytų daiktų taisymo auksu) arba kaizen (nenutrūkstamo tobulėjimo) filosofijomis.

Erin Niimi Longhurst – japonų ir britų kilmės rašytoja, Mančestrio universitete baigė socialinės antropologijos studijas.

Kelios citatos:

„Ši knyga apibendrina mąstyseną, grindžiamą teiginiu: maži kartojami žingsniai, o ne dideli atradimai daro didžius pokyčius.”

„… svarbiausias dalykas, kurį kol kas esu išmokusi savo gyvenimo kelionėje – nesėkmių neišvengsi. Šis suvokimas kaip niekas kitas mane išlaisvino.”

„Vis dėlto pasitenkinimas neateina lengvai <…> norint jį pajusti, reikia gerokai pasikapstyti savo viduje, išgyventi daug nesėkmių, atsakyti į begalę klausimų ir atlaikyti abejones savimi. Svarbiausia būti atviram sau ir analizuoti save bei elgesį: kas daro žmogų laimingą? Kas jam svarbu? Atsakę į šiuos klausimus išsiaiškinsime, kas yra varomoji jėga.”

„Žinojimas, kad sunkumai praeis, ir gebėjimas rasti tą elementą gyvenime, kuris padeda pajusti pasitenkinimą <…> yra ikigai.”

„Jei bandysi, gali pasisekti. Jei nebandysi, nepasiseks. Taip yra su viskuo. Nesiseka, kai nebandai”, Japonų patarlė

Knygos pagrindu skelbti tekstai: Kaip pasisemti sveikatos iš gamtos pagal japonus?

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Anonimas parašė:

    Dekuj.
    Sėkmės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.