Kvėpavimo pratimas protui nuskaidrinti
5 (1)

Kvėpavimo pratimas padedantis išsivalyti nuo susikaupusių nuosėdų, proto šiukšlių. Padės nuraminti, praskaidrinti ir sukaupti protą.

Pirmiausia giliai įkvėpkite pro dešinę šnerve, kairiąją laikydami užspaudę kairiu nykščiu. Atleiskite šnervę, kairės rankos didžiuoju pirštu užspauskite dešiniąją ir iškvėpkite pro kairiąją. Tai pakartokite tris kartus.

Po to giliai įkvėpkite pro kairę šnervę, dešinę spausdami kairės rankos didžiuoju pirštu. Paskui atleiskite dešinę šnervę ir kairiu nykščiu užspauskite kairiąją, iškvėpkite pro dešiniąją. Tai padarykite tris kartus.

Giliai įkvėpkite pro abi šnerves, paskui pro abi iškvėpkite. Tai pakartokite tris kartus. Iš viso gaunasi devyni kvėpavimai.

Įkvėpdami ir iškvėpdami visas mintis sutelkite į įkvėpimus ir iškvėpimus galvodami: „įkvepiu“ ir „iškvepiu“, arba skaičiuokite kiekvieną įkvėpimų ir iškvėpimų porą nuo vieno iki dešimties, paskui nuo dešimties iki vieno.

Išlikite susitelkę į kvėpavimą – tai savaime jūsų protą padarys šviesesnį ir daugiau aprėpiantį, laikinai laisvą nuo bet kokių geismo ar neapykantos objektų. Protas bus žvalus.

(Dalai Lama. Kaip pažinti save. Vilnius: Alma littera. 2012, 80-81 p.)

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.