5 karjeros patarimai: dalykai kuriuos verta atlikti jaunystėje
0 (0)

creativity-819371_640

Argi nesinorėtų sulaukus 40-ies metų padėkoti sau už tai, ką padarei būdamas 25-erių? Taigi yra keletas svarbiausių dalykų, kuriuos geriausia nuveikti ankstyvuose savo sėkmingos karjeros metuose.

1. Nebijok kreiptis į mentorius!

Dauguma sėkmingų profesionalų mielai dalinasi savo patirtimi. Dažnai jiems patiems labai įdomu pasidalinti savo įžvalgomis ir prisiminti tuos laikus, kai kadaise buvo tokioje pat vietoje kaip Tu!
Geriausia kreiptis pagalbos į tuos žmones, kurių vietoje įsivaizduotum save po 10-15 metų. Tuomet galėtum iš jų pasisemti naudingų praktinių žinių, kaip sėkmingai pradėti tiesti savo karjeros kelią.

2. Atrask savo pomėgį!

Manai, jog negalėtum tapti autoritetu, atliekančiu kokį nors darbą itin profesionaliai? Pamąstyk iš naujo! Tu jausi didesnį pasitikėjimą savimi, jei su savo pomėgiais supažindinsi aplinkinius žmones. Juk šiais laikais taip paprasta nebūti pilka pelyte: išnaudok socialinės medijos siūlomas galimybes! Pasinaudok populiariais tinklais (ypač LinkedIn, Facebook) ir rašyk straipsnius, užduok klausimus ir dalinkis savo kasdienėmis naujienomis. Gali pradėti rašyti savo asmeninį blogą ir dalintis savo mintimis su kitais!

3. Priimk iššūkius!

Dažnai, kai esi 20-ies, turi tik keletą svarbių atsakomybių ir įsipareigojimų. Žinoma, Tu turi mokėti nuomą, tačiau neturi jokių uošvių ar vaikų (ir šunų, ir senų tėvų, ir kt.). Didėjanti atsakomybių našta vėlesniais gyvenimo metais tikriausiai užguls Tavo pečius ir nebeturėsi laiko ieškoti naujų kelių savo karjeroje. Taigi geriausia dabar išnaudoti savo laisvą laiką: priimk visus karjerai svarbius iššūkius ir drąsiai ieškok savojo kelio!

4. Dalyvauk mokymuose!

Jei dirbi ar atlieki praktiką kompanijoje, kurioje turi galimybę dalyvauti įvairaus pobūdžio mokymuose, būtinai išnaudok šias galimybes! Naujų įgūdžių įgijimas ir jų pritaikymas yra gyvybiškai svarbus profesiniam tobulėjimui.

Nežinai, kokie mokymai Tau gali būti naudingi? Padaryk taip: perskaityk Tave dominančius darbo pasiūlymus ir išsirink keletą, kurie labiausiai patraukia Tavo dėmesį. Pasižiūrėk, kokių įgūdžių reikalauja darbdaviai. Jeigu matai, jog iki savo norimo darbo pozicijos Tau trūksta kompetencijos, neabejok – tai yra mokymai, kuriuose Tau būtina sudalyvauti!

5. Palaikyk ryšius su žmonėmis!

Yra daugybė žmonių, kuriuos pažįsti iš buvusių darboviečių, o galbūt jie kadaise buvo Tavo mentoriais, klientais, artimais draugais ar pagalbininkais. Kiekviena pažintis yra vertinga: galbūt gyvenimas pasisuks taip, jog buvęs geras Tavo draugas ar klientas po keletos metų įdarbins Tave. Taigi stenkis palaikyti draugiškus ryšius su dabar Tave supančiais žmonėmis: niekada nežinai, kokio žmogaus pagalba bus Tau itin naudinga ateityje.

Jeigu anksti pradėsi galvoti apie karjerą, pagalvoti apie sėklas savo augalui gali būti itin sudėtingas galvosūkis. Dėl šios priežasties kai kuriems žmonėms šie patarimai gali atrodyti kaip labai tolimi dalykai, apie kuriuos dar nesinori galvoti. Visgi būdama ilgalaikė karjeros strategė ir specialistė ir 40-ies metų pasiekusi profesionalų lygį, aš patikinu: apgalvoti strateginiai žingsniai šiandien gali neabejotinai atsiliepti Tavo ateityje!

Šaltinis: themuse.com/advice
Parengė Augustė Užpelkytė / firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.