5 laimingo gyvenimo raktai
0 (0)

05 Mar 2013 --- Portrait of woman holding key, smiling --- Image by © Jo Kirchherr/Westend61/Corbis © Jo Kirchherr/Westend61/Corbis

„Prieš keletą metų aš pajutau nepaaiškinamą vidinę baimę“, – rašo Robyn Moreno, televizijos laidų vedėja, tinklaraštininkė, populiarios svetainės moterims „RobynMoreno.com.“ autorė ir „Emmy“ laureatė. „Mano straipsniai buvo spausdinami, aš dalyvavau televizijos laidoje „Gyvenimo būdas“, buvau vienos parduotuvės Manhatane bendrasavininkė. Žodžiu, karjera klostėsi sėkmingai. Aš buvau užimta ir veikli moteris, bet buvau nelaiminga. Aš labai norėjau sukurti savo šeimą, bet mano asmeninis gyvenimas nesiklostė, o vyrai, su kuriais susitikdavau, tenorėjo pramogų. Tai vyko tol, kol padariau keletą svarbių atradimų, ir tada viskas atsistojo į savo vietas. Visi manęs klausia: ką tu padarei? Juokingiausia tai, kad aš nieko nepadariau, aš tiesiog pradėjau mąstyti kitaip. Kai aš pamačiau pasaulį kitomis spalvomis, jis pradėjo keistis. Aš ištekėjau, pagimdžiau dvi mergaites, atnaujinau verslą, o gyvenimas įgavo prasmės. Man pavyko, nes aš atradau 5 raktus į laimingą gyvenimą, kurias ir noriu pasidalinti.“

1. Pasitikėkite savimi

Aš buvau viena iš tų mergaičių, kurios negali nusipirkti naujos batelių poros, prieš tai nepasitarusios su kuo nors. Nors tai gali būti įdomu ir vertinga, bet gebėjimas mąstyti ir spręsti patiems yra labai svarbus. Ypač, kai tapsite vyresni.

Kai norėsite į rankas paimti telefoną ir paskambinti kam nors, kad aptartumėte santykius su vyru, įvykius darbe, naujus pirkinius ar norėsite gauti patarimą, ar verta užsiimti joga, verčiau išjunkite telefoną.

Atsisėskite kambaryje, giliai iškvėpkite ir „prasukite“ problemą savo galvoje kelis kartus. Nepaisant triukšmo jūsų galvoje, išgirsite ir savo vidinį balsą, kuris pasakys, ką turėtumėte daryti. Sėdėkite ramiai ir klausykitės. Mažai tikėtina, kad vidinis balsas patars jums ką nors netinkamo.

2. Neklysta tas, kuris nieko nedaro

Kai aš pradėjau savo multimedijų verslą ir radau klientą, kuris užsakė pristatymo apie jo įmonę organizavimą, viskas krito iš rankų. Techniniai nesklandumai, netinkama įranga, darbuotojų vėlavimas ir pan.

Vieną vakarą neištvėriau ir su ašaromis akyse pradėjau vyrui guostis, kad man nesiseka, kad aš esu tiesiog nevykėlė. Jis tyliai man pasakė: „Tu nesi nevykėlė. Tiesiog pradėjai naują verslą ir bandai padaryti kažką naujo.“ Tai buvo tiesa.

Aš sugalvojau galybę naujų paslaugų, turėjau patikrinti, kaip jos veikia, rinkau naują komandą. Ką nors augindami, ar tai būtų naujas verslas, ar vaikas, jūs būtinai padarysite klaidų. Tai puiki mokykla, kuri padės jų išvengti ateityje.

Milijonierė ir verslininkė Sara Blakely, koreguojančio apatinio trikotažo „Spanx“ įkūrėja, man pasakojo, kad vaikystėje tėvas visada jos paklausdavo: „Na, papasakok, kokių klaidų padarei šiandien?“.

Realybė yra tokia – jeigu tu neklysti, vadinasi, tu nieko nedarai.

Jeigu jūsų projektas braška per siūles, jeigu jūsų raudoną suknelę populiarus žurnalas pripažino kaip pačią neskoningiausią, jeigu vištiena, kurią kepėte svarbiems svečiams, sudegė, žinote ką? Jūs vis tiek kažką darėte, jūs bandėte ir stengėtės, o tai ir yra svarbiausia.

3. Jūsų žodžiai ir veiksmai neturi nutolti vienas nuo kito

Galbūt tai pats sunkiausias iš visų patarimų, bet būtent jis gali greičiausiai pakeisti jūsų gyvenimą. Aš ilgai skundžiausi tėvams ir draugams, kad noriu susitupėti bei sukuri šeimą, bet ir toliau susitikinėjau su vyrais, kurie buvo netinkami tam, jų planuose nebuvo vestuvių ir vaikų. Tai tęsėsi tol, kol vienas mano draugas man pasakė, kad aš sakau vienaip, o darau visai kitaip.

Tai privertė mane susimąstyti, ir aš nusprendžiau mesti vaikiną, kuriam tereikėjo neįpareigojančių santykių. Po keturių mėnesių aš sutikau nuostabų žmogų, kuris tapo mano vyru. Žodžiai ir veiksmai turi nenutolti vienas nuo kito ta prasme, jog nereikia naktį valgyti makaronų ir gerti vyno bei tuo pačiu metu sakyti, kad norite iki vasaros numesti 10 kg.

4. Visi turi vietos po saule

Kai aš pradėjau savo karjerą, aš dariau viską, kad atlaikyčiau milžinišką konkurenciją. Norėjau pirmauti, visus aplenkti ir gauti kuo daugiau užsakymų. Bet kai man pasidarė bloga nuo tokio bėgimo, aš supratau: nereikia varžytis su kitais, reikia varžytis su pačia savimi.

Ar žinote, kad žirgų lenktynėse jiems yra užrišamos akys tam, kad jų neblaškytų kiti žirgai ir jie nenukryptų nuo savo ritmo? Nekreipkite dėmesio į kitų sėkmes ir nesėkmes, nelyginkite jų su saviškėmis.

Draugei jau pasipiršo, o jūsų vaikinas dar delsia? Na, ir kas? Kažkas pradėjo verslą, kurį norėtumėte sukurti jūs? Paslaugos, kurias siūlote, skirasi nuo jūsų konkurentų? Kodėl? Todėl, kad esate visiškai kitoks žmogus. Kitą kartą, kai „Facebook’e“ žiūresite kitų žmonių nuotraukas, ir jums pasirodys, kad kiti turi daugiau pinigų, kad jie keliauja po visą pasaulį, o jūs sėdite namie, kad kitiems viskas ateina lengvai ir jie greitai padarė stulbinamą karjerą – giliai įkvėpkite. Užuot buvęs mažas ir pavydus žmogus, tapkite didele ir dosnia asmenybe.

Patikėkite, pasaulyje pakankamai meilės, pinigų ir laimės. Jų užteks visiems. Kuo anksčiau tai suprasite, tuo greičiau gausite tai, ko labai norite ir siekiate. Galbūt tai padės jums suprasti, kad visa tai jau turite.

5. Galvokite ne tik apie save

Galvoti tik apie save – tiesiausias kelias į skurdą. Nuolatinis, netgi maniakiškas mąstymas apie savo plaukus, išvaizdą, svorį, asmeninį gyvenimą, karjerą ir pan. geriausiu atveju veda į nuobodulį, blogiausiu – gali būti pražūtingas.

Ne veltui budistai sako: „Jeigu ko nors norite, pats teisingiausias būdas tai gauti – padėti gauti tai kitam.“ Jeigu norite susirasti gerą vaikiną, padėkite draugei surengti pasimatymą. Jeigu norite gauti savo svajonių darbą, padėkite kitam rasti darbą. Gerumas turi savybę daugintis ir sugrįžti.

Atrodo ne taip paprasta? Gudrybė ta, kad nepastebėsite, jog pagalba kitiems jus įtrauks vis labiau, jūs jausitės laimingesni ir geresni, todėl norėsite padėti dar ir dar.

Tam, kad pradėtumėte veikti, jums nereikia skubėti į Afriką padėti skurstantiems vaikams. Tiesiog rytoj ryte, kai atsikelsite, nusistatykite sau tikslą padėti 3 žmonėms. Pasikalbėkite su drauge, kurią kamuoja slogi nuotaika, pralinksminkite ją. Padėkite tam, kurį ką tik atleido iš darbo.

Norėdami padėti, neprivalote turėti daug pinigų ir marias laiko. Skirkite šiek tiek laiko, pagirkite, patarkite, pasakykite komplimentą. Tiesiog dovanokite ir duokite.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.