7 dalykai, kurių verčiau nustoti tikėtis iš kitų
0 (0)

draugyste

1. Nesitikėkite, kad tie, kurie yra šalia visada darys teisingus dalykus.
Tokie lūkesčiau yra tiesiausias kelias į nusivylimą. Žmonės neturi visada daryti teisingus sprendimus. Jiems ne visada pavyksta priimti teisingus sprendimus. Kartais jie nežino jūsų širdies troškimų. Kartais jie paprasčiausiai daro klaidas. Kaip ir mes visi.

2. Nesitikėkite, kad jie visada sutiks su jūsų nuomone.
Žmonės, ypatingai jūsų artimiausieji ir mylimiausieji, gali nesutikti su jumis vien tik tam, kad nesutikti su jumis. Ir jie neprivalo visada sutikti – jų nuomonė priklauso jiems, o jūsų – jums.

3. Nesitikėkite, kad jie skaito jūsų mintis.
Didžiulė klaida manyti, kad žmonės – draugai, šeima, partneris (-ė) – turi gebėjimą skaityti jūsų mintis. Jeigu jūs turite lūkesčių, juos reikia aiškiai išsakyti (žinoma, jei norite juos išpildyti). Net ir patys artimiausieji neturi gebėjimo skaityti jūsų minčių.

4. Nesitikėkite, kad jie visada jus supras.
Jūs turite būti savimi, dėl to, kad norite tokiu būti, o ne todėl, kad sužavėtumėte kitus. Ne visi privalo jus mėgti ar jus suprasti. Vietoj to, turite susitelkti ties tuo, kad suprastumėte ir patiktumėte pats sau.

5. Nesitikėkite, kad jie visada bus tokie patys.
Žmonės keičiasi nuolat. Viena iš didžiausių klaidų yra tikėtis, kad jie bus tokie patys kokie buvo prieš metus, 5 ar 15 metų. Jei jūs nuolat gražinsite praeitį į šią dieną, kartu su senais elgesio modeliais, jūs atstumsite šiuos žmones.

6. Nesitikėkite, kad jie bus šalia visada.
Kai kurie žmonės ateina į mūsų gyvenimus, suteikia mums pamokas/patirtis ir išeina, kiti ateina ir pasilieka. Ir ne visada suprantame kas tai – likimas, lemtis?! Tačiau tai ir nėra svarbu. Atsakymo nebuvimas mus moko gyventi ir mėgautis buvimu čia ir dabar.

7. Nesitikėkite, kad jie visada laikysis auksinės taisyklės.
Tačiau jūs vis tiek turite jos laikytis visada.

Pagal: http://www.higherperspectives.com/stop-expecting-1480363732.html
Parengė psichologė Renata Kupšytė | Psichologinis konsultavimas Klaipėdoje
Tel.nr.: +370 678 10 589
Foto: Paul Monaghan

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.