7 taisyklės, kurių laikosi visų mėgstami žmonės
0 (0)

charizma

Tu jiems patinki, tu jiems patinki! Ar tikrai? Jeigu moki patikti žmonėms, turi daugiau galimybių tapti geru vadovu ir lyderiu. Ir šiaip, kam gi nepatinka būti visų mėgstamu, klausia interneto svetainė inc.com.

Kiekvienas nori būti mėgstamas – tai užkoduota žmogaus prigimtyje. Vis dėlto, sunku apibrėžti, kas tiksliai daro žmogų visų mėgstamu. Gal tai magiška charizma, traukianti žmones? O gal sugebėjimas būti draugišku ir mėgstančiu bendrauti? Arba mokėjimas pritarti ir niekad nemulkinti kitų?

Nors egzistuoja daugybė teorijų apie veiksnius, kurie paverčia žmogų visų mėgstama asmenybe, tačiau čia pateiksime jums septynias taisykles, kurių laikosi simpatiški žmonės. Galite išbandyti tai jau šiandien ir neabejokite – pradėsite traukti aplinkinius.

Niekada neteiskite kitų

Niekam nepatinka būti teisiamam, nors dažnai sunku nevertinti kartu dirbančių ar net mums dirbančių žmonių veiksmų. Ir nors mes galime mėginti nuslėpti savo nuomonę, tačiau mūsų fizinė reakcija yra pakankamai akivaizdi. Visų mėgstami žmonės tai puikiai žino, todėl net nebando nuslėpti savo vertinimų, o sąmoningai apsisprendžia kitų neteisti.

Jeigu kalba eina apie vadovaujančius postus užimančius žmones, jie priima racionalius sprendimus pagal turimus duomenis ir rezultatus, bet nesikliauna emocine reakcija į asmenybes. Be to, jie priima tą faktą, jog negali ir neturėtų kontroliuoti kitų, kaip ir keisti kitų gyvenimus ar nuomones.

Užtektinai asmeniškumo

Aplinkinių simpatijų sulaukiantys žmonės įvaldo meną elgtis asmeniškai, bet ne pernelyg asmeniškai. Ypač, jeigu kalba eina apie darbą. Jie griauna sienas savo žemiškumu – pasakoja apie jiems rūpimus klausimus, bet pernelyg neapsistoja ties savo problemomis.
Jie taip pat papasakoja, kas gero nutiko jų gyvenime, nesigirdami ir nemėgindami „atrodyti gerais“. Jų nuoširdumas ir noras pereiti į asmeninį lygmenį žmones labai žavi ir traukia.

Klausinėkite žmonių apie juos

Kitiems patinkantys žmonės nesistengia viso pokalbio metu pasakoti apie save, o verčiau dėmesį sutelkia į savo pašnekovą. Jeigu nesistengiate klausinėti savo pašnekovo ar nesuteikiate jam galimybės pakalbėti apie save, vadinasi, jam aiškiai parodote, kad jums kur kas svarbiau jūs pats.
Tiesiog neturite noro pašnekovą pažinti geriau. Kitiems patinkantys žmonės žino, kad visiems smagu apie save kalbėti, todėl jie užduoda klausimus, skatinančius pašnekovą tai daryti. Tai stiprina tarpusavio ryšį ir jūsų įvaizdį kitų akyse.

Aktyviai klausykite

Nėra prasmės uždavinėti klausimus, jeigu neketinate klausyti. Aktyvus klausymas – kai reaguojama į tai, ką žmogus sako, užduodami taiklūs klausimai, pokalbis palaikomas verbaliai ir neverbaliai – tai įgūdis, kurį visų mėgstami žmonės puikiai įvaldo.

Tokie žmonės nežiūri į savo išmaniųjų telefonų ar kompiuterių ekranus kalbėdami su kitais. Jie moka pašnekovui parodyti, kad jis jam svarbus, todėl aplinkiniams jie patinka dar labiau.

Prisiminkite

Žinoma, kad prisimintumėte, pirmiausia turite klausyti ir išgirsti. Prisiminkite akimirką, kai jūsų viršininkas atsiminė kažką svarbaus iš jūsų gyvenimo – artėjantį jūsų gimtadienį, vaiko mokyklos baigimą ar vestuvių metines.

Visų mėgstami žmonės prisimena faktus apie bendradarbius ir moka parodyti, kad jie juos prisimena. Išklausymas ir įsiminimas rodo, kad vertinate jūsų pokalbius ir kartu su kitais žmonėmis praleistą laiką, todėl ir jie pradeda vertinti su jumis praleistą laiką.

Nevertinkite savęs pernelyg rimtai

Tinkamu metu tokie žmonės pokštauja, juokiasi ir tiesiog mėgaujasi puikiai leidžiamu laiku. Kas gi nenorėtų būti šalia žmogaus, kuris moka laidyti sąmojus? Jų verslo susitikimai kiek netradiciniai. Jie moka nustebinti bendradarbius.

Vieną dieną tokį žmogų gali sutikti biure, o kitą – beisbolo aikštėje. Jie žino, koks svarbus nerūpestingas juokas darbui, todėl stengiasi įtraukti jį į savo kasdienybę, nesvarbu kur būtų – darbe ar namuose.

Būkite svetingi

Visų mėgstami žmonės supranta svetingumo svarbą, todėl jie nebijo pasikviesti į savo biurą ar netgi namus kartu papietauti, pasikalbėti ir išgerti kavos. Savo erdvės atvėrimas kitiems – tai veiksmas, kuris neliks aplinkinių nepastebėtas. O jeigu kitam atveriate savo namų duris, tai tas pats, kas atveriate širdį.

Jeigu aukščiau išvardintų taisyklių dar netaikote savo profesiniame gyvenime, pabandykite laikytis bent kelių ir netrukus pamatysite, kaip reaguoja aplinkiniai. Galite maloniai nustebti, kaip nedideli jūsų elgesio su kitais pokyčiai gali pagerinti jų nuomonę apie jus ir imti it magnetas traukti aplinkinius.

Šaltinis: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.