Amžius, kai darbdaviai išskėstomis rankomis nebelaukia
0 (0)

senatve-darbas

Vokietijos transporto priemonių gamintojas „Daimler“ pakvietė dirbti apie 100 pagyvenusių žmonių, kurie anksčiau dirbo įmonėje. Tokia iniciatyva atsirado dėl to, kad buvę darbuotojai galėtų pasidalinti savo išmintimi ir patirtimi. Tuo metu Lietuvoje vyresnio amžiaus žmonės darbo vietose nelaukiami.

Lygių galimybių tarnybos patarėjas Valdas Dambrava „Žinių radijui“ sakė, jog žmonės dėl savo amžiaus negalintys įsidarbinti pagal skundus yra 2 – 3 vietoje ir nusileidžia tik tai skundams dėl lyties.

„Pernai buvo apie 10 procentų tokių skundų. Populiariausias skundas yra dėl amžiaus ieškant darbo, įsidarbinant. Gana dažnai darbo skelbimuose nurodomas amžius, tačiau apskritai negalima nurodyti tokio dalyko. Paprastai nurodo iki 38, 40 metų amžiaus, 45 metai yra kraštutinė riba kiek teko pastebėti. O tai parodo požiūrį darbo skelbime. Kartais darbo skelbimas būna neutralus, tačiau paskambinus iškart klausia, kiek jums metų ir tada paaiškėja, kad ta vieta užimta“,- pasakojo V.Dambrava.

Tiesa, ne visuose darbuose ieško vien jaunų darbuotojų. Yra darbų, kur reikalingas vyresnio amžiaus darbuotojas. Pavyzdžiui mamos pageidauja tik vyresnio amžiaus auklių.

„Bet čia daugiau tokie pavieniai atvejai, o šiais laikais diskriminuoja, klausia amžiaus, tiesiai šviesiai sako per senas, mums reikia jaunesnių“,- patikino V.Dambrava.

Šaltinis: ekonomika.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.