ART- TERAPIJOS PROGRAMA GRUZIJOJE!
0 (0)

Asociatyvi iliustracija: Michael Dziedzic / Unsplash

ART- TERAPIJOS PROGRAMA GRUZIJOJE – net 11 dienų Batumyje:
Integraciniai ir sisteminiai meno (ART) terapijos ir psichoterapijos metodai švietimo, psichologinio konsultavimo, socialinio darbo ir sveikatos priežiūros srityse.
(tarptautinis projektas)
2019 – 06 – 19 / 2019 – 06 – 30

ART- TERAPIJOS PROGRAMA GRUZIJOJE – net 11 dienų Batumyje (tarptautinis projektas):
„Integraciniai ir sisteminiai meno (ART) terapijos ir psichoterapijos metodai švietimo, psichologinio konsultavimo, socialinio darbo ir sveikatos priežiūros srityse”.

Laukiami visi, norintys kūrybiškai ir prasmingai atostogauti, susipažinti su Gruzijos šalimi bei su meno (ART) terapijos ir psichoterapijos metodais!

Šis programa bus įdomi ne tik specialistams, ketinantiems kelti savo kvalifikaciją, bet ir kitiems dalyviams, norintiems geriau pažinti save, atskleisti bei vystyti savo asmeninius resursus. Kviečiame dalyvauti visus, kuriems yra svarbus profesinis augimas bei savimonės didinimas asmeninės terapijos kontekste.

Kviečiame Jus į Gruzijos pajūrio perlą – Batumio miestą.
Empirinė kelionė ir mokymo programa vyks – BATUMIO MIESTE, Gruzijoje!

Kviečiame Jus net 11 dienų leisti nuostabių išorinių įspūdžių apsuptyje ir keliauti vidinių pojūčių labirintais
ART – TERAPIJOS PAGALBA.

Mokymo programos ir projekto data: 2019 m. birželio 19 – 30 d.
JAU RENKAMA DALYVIŲ GRUPĖ!
Projekto dalyviui bus išduodami kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai (sertifikatai): 72 akad. val.

Pietvakarių Gruzijoje, Adžarijos regione prie Juodosios jūros įsikūręs Batumio kurortas miesto svečius vilioja švelniu klimatu, kalnais apsupta pakrante ir 16 km ilgio bulvaru. Tai gyvas miestas, alsuojantis jaukiu šurmuliu ir temperamentu, o kartu ramybės uostas, užliūliuojantis magnolijų žiedais, jūros ošimu ir apelsinmedžių aromatu. Batumi (ბათუმი) – Adžarijos autonominės respublikos sostinė, didžiausias Gruzijos uostas, trečiasis pagal dydį šalies miestas. Miestas išsidėstęs 1-1,5 km pločio Juodosios jūros pakrantės lygumoje.

Svetingumas – tai ką iš karto galime pajusti atvykus! Nukrauti stalą ir pasirūpinti linksmybėmis – gruzino garbės reikalas, todėl atvykėliai šalį visada paliks su pačiais geriausiais atsiminimais. Adžarijos virtuvė – tai tradicinė gruziniška maisto fiesta – tikras produktų, gaminimo technologijų ir stalo papročių šou. Maudytis jūroje galima jau gegužės pradžioje. Kalnų Adžarija laikoma viena gražiausių vietų pasaulyje. Gamta čia sukūrė įspūdingus reljefus, vešlią augmeniją, nuostabius krioklius, šniokščiančias kalnų upes, čia jūros ir pakrančių peizažas susilieja su 2500 m aukščio kalnų viršūnėmis, kurios sulaiko šalto oro mases, todėl kloniuose vyrauja švelnus klimatas.

PROGRAMOS LEKTORIAI:

LIUDMILA LEBEDEVA (Maskva, Rusija) – pedagogikos mokslų daktarė, profesorė, Sostinės profesinio švietimo instituto Maskvoje mokslo srities prorektorė. L.Lebedeva yra individualių meno terapijos technikų autorė, daugiau nei 260 mokslinių publikacijų autorė, publikacijos išverstos į rusų, anglų, lietuvių, turkų ir kitas kalbas. L.Lebedeva yra parašiusi daugelį knygų apie dailės terapiją. 2013 metais Lietuvoje buvo išleista viena iš jų – „Dailės terapija: teorija ir praktika“. Liudmila veda mokymus ir seminarus Rusijos Federacijoje ir Rytų Europoje, bendradarbiauja su praktinės psichologijos centrais ir institutais bei Australijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir kitų šalių mokslininkais. Prof. L. Lebedeva – Rytų Europos dailės terapijos asociacijos pirmininko pavaduotoja mokslo veikloje, tarptautinės profesorių asociacijos slavų šalyse (Bulgarijoje) narė, priklausanti meno terapijos asociacijai.Liudmila Lebedeva – Rusijos Federacijos patentuoto išradimo Nr. 2420233 „Ekspresyvus emocinės būsenos koregavimo metodas” autorė.Valstybiniai apdovanojimai už pasiekimus švietimo srityje: – K. D Ušinskio medalis;
– Švietimo ir mokslo ministerijos diplomas.

Liudmila Lebedeva – daugelio meno terapijos metodų kūrėja, tarp kurių ir vienas populiariausių projekcinės diagnostikos metodų „Šeimos piešinys gėlių vaizdiniais“. Taip pat – mokslinių tyrimų projekto vadovė „Ekopsichologinis modelis, skirtas pacientų, sergančių onkologinėmis ligomis, emocinio prisitaikymo ir emocinės būsenos stiprinimui, naudojant meno terapijos procesą”.

APIE PROGRAMĄ ŠIO PROJEKTO METU: Įvairios meno terapijos praktikos profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui: psichoprofilaktikos, diagnostikos, pasakojimo (naratyviniai), transformacijos, kūrybiniai aspektai. Meno terapijos sričių integracija: įspūdinga ir išraiškinga, impresyvi ir ekspresyvi meno (ART) terapija; Jungistinės psichologijos idėjos integruotose meno terapijos ir fototerapijos formose. Mini spektaklis – performansas „Žmogus (PERSONA) ir (ŠEŠĖLIS) figūra“, paremtas muzikos ir judesio terapijos aspektais.

ALEKSEJUS ANATOLEVIČIUS LEBEDEVAS (Лебедев Алексей Анатольевич) – gydytojas, psichiatras-psichoterapeutas, Volgogrado valstybinio medicinos universiteto – bendrosios ir klinikinės psichologijos katedros – dėstytojas (dėstomos disciplinos: „Psichoterapija: teorija ir praktika“ ; „Praktinis darbas psichoterapijoje“). Praktikuojantis dailės terapeutas, visateisis Rusijos psichoterapijos lygos narys, Rusijos dailės terapijos asociacijos garbės narys. Patirtis psichikos sveikatos srityje yra daugiau nei 20 metų: dirbo gydytoju – psichiatru, psichoterapeutu psicho-neurologinės ligoninės skyriuje; klinikinėje karo veteranų ligoninėje.

APIE PROGRAMĄ ŠIO PROJEKTO METU: Klinikinės sisteminės meno (ART) terapijos programa (KSAT), įgyvendinama pagal svarbių etapų principą – kaip veiksminga terapinė, padedanti vystytis ir augti, edukacinė art – psichoterapijos priemonė. Mokymų pagrindas yra tikroji (reali) klinikinių sisteminių meno (ART) terapijos (KSAT) (А.И. Копытин) darbo programa, sukurta, patikrinta ir „poliruota“ psichoterapijos skyriuje, daugiausiai dirbant su klientais, patiriančiais ir „kovojančiais“ su stresu bei stresinėmis situacijomis – ji buvo pritaikyta ir kitoms klientų grupėms, taip pat žmonėms, kurie buvo motyvuojami asmeniniam augimui bei vystymuisi. Ši programa apima beveik visus meno (ART) psichoterapinio darbo su pacientu (klientu) etapus, nuo pat pirmojo kontakto iki jo pilno užbaigimo. Tai – organizacinis (teminis) viso meno (ART) terapijos intervencijos proceso struktūrizavimas.

SHORENA VASHADZE (Gruzija, Batumi)
medicinos moklsų daktarė, Shota Rustaveli valstybinio Batumi universiteto profesorė.
Praktikuojanti neurologė Respublikinėje onkologijos klinikoje (Gruzija): bsu.edu.ge.

APIE PROGRAMĄ ŠIO PROJEKTO METU: Psichosomatinės ligos kaip patologijos,
turinčios psichogeninių veiksnių įtaką. Teoriniai aspektai ir praktiniai metodai dirbant
su depresinėmis būsenomis ir panikos priepuoliais.

DAINORA SKRABULIENĖ – šios programos organizatorė, edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos ir geštalto terapijos praktikė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų institute įgijusi kvalifikaciją „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 15 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)).

PRELIMINARI PROGRAMA

I diena (birželio 19)
6.10 – 11.40 val. – Skrydis (Vilnius – Kutaisi).
12.10 – 14.15 val. – Transferis: Kutaisi oro uostas – Batumi (transferis įskaičiuostas programoje).
14.15 – 17.00 val. – Atvykimas į viešbutį, įsikūrimas, poilsis.
17.00 – 22.00 val. – Programos atidarymas – kelionė užsakytu mikroautobusu į restoraną kalnuose XARALE prie sraunios upės gamtoje – susitikimas su gruziniška virtuve ir jos tradicijomis (kelionė užsakytu mikroautobusu ir vaišės – įskaičiuota programoje).

II diena (birželio 20)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
12.00 – 15.00 val. – Susipažinimas, programos pristatymas: pažintis su prof. Liudmilos Lebedevos ir gydytojo – psichiatro, psichoterapeuto Aleksejaus Anatolevičiaus Lebedevo programomis.
15.00 – 17.00 – Poilsis ir asmeninis laikas/pietūs individualiai.
17.00 – 20.00 val. – Kelionė į labirintą Batumi miesto bulvaru.
Landšaftinė meno terapija ir jos aspektai (Art–therapy) “Asmeninis kelias labirintu – Dream Column” su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos.

III diena (birželio 21)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 13.30 val.
13.30 – 14.30 val. – pietų pertrauka
14.30 – 17.00 val.
I dalis: Gydytojo – psichiatro, psichoterapeuto Aleksejaus Anatolevičiaus Lebedevo mokymo programa: Klinikinės sisteminės meno (ART) terapijos programa (KSAT), įgyvendinama pagal svarbių etapų principą – kaip veiksminga terapinė, padedanti vystytis ir augti, edukacinė – psichoterapijos priemonė.
…nuo 17.00 val. – poilsis ir laisvas laikas Batumi – kurortiniame mieste.

IV diena (birželio 22)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 13.00 val.
13.00 – 14.00 val. – pietų pertrauka
14.00 – 16.00 val.
II dalis: Gydytojo – psichiatro, psichoterapeuto Aleksejaus Anatolevičiaus Lebedevo mokymo programa: Klinikinės sisteminės meno (ART) terapijos programa (KSAT), įgyvendinama pagal svarbių etapų principą – kaip veiksminga terapinė, padedanti vystytis ir augti, edukacinė – psichoterapijos priemonė.
16.00 – 18.00 val. – Poilsis/laisvas laikas/vakarienė individualiai.
18.00 – 20.00 val. – Lynų kelias „Argo“ – Batumio miestas iš aukštai ir FotoArt – terapija: Jungistinės psichologijos idėjos integruotose meno terapijos ir fototerapijos formose su prof. Liudmila Lebedeva (pasikėlimas lynų keliu įskaičiuotas programoje).

IV diena (birželio 23)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
10.00 – 12.30 val.
12.30 – 13.30 val. – pietų pertrauka
13.30 – 15.30 val.
Shorena Vashadze (Gruzija) – medicinos moklsų daktarės, Shota Rustaveli valstybinio Batumi universiteto profesorės, praktikuojančios neurologės programa: Psichosomatinės ligos kaip patologijos, turinčios psichogeninių veiksnių įtaką. Teoriniai aspektai ir praktiniai metodai dirbant su depresinėmis būsenomis ir panikos priepuoliais.
15.30 – 17.00 val. – iš karto po programos – ekskursija užsakytu mikroautobusu į šv. Trejybės šventyklą ant “Sameba” kalno.
…nuo 17.00 val. – poilsis ir laisvas laikas Batumi – kurortiniame mieste; pageidaujantiems – grįžtant iš ekskursijos – vakarienė (individualiai) „žymiame Batumi miesto šviežių žuvų turguje“.

V diena (birželio 24)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 13.30 val.
13.30 – 14.30 val. – pietų pertrauka
14.30 – 16.30 val.
III dalis: Gydytojo – psichiatro, psichoterapeuto Aleksejaus Anatolevičiaus Lebedevo mokymo programa: Klinikinės sisteminės meno (ART) terapijos programa (KSAT), įgyvendinama pagal svarbių etapų principą – kaip veiksminga terapinė, padedanti vystytis ir augti, edukacinė – psichoterapijos priemonė.
16.30 – 18.00 val. – Poilsis
18.00 – 20.00 val. – Apsilankymas vietiniame vyno gamyklos rūsyje „Hareba“ – pažintis su įvairių rūšių vyno gamyba (degustacija – įskaičiuota programoje).

VI diena (birželio 25)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 18.00 val. – Mtirala nacionalinis parkas:
11.00 val. išvykstame užsakytu mikroautobusu – ekskursija Mtirala nacionaliniame parke: draustinis, krioklys, maudynės ežere, piknikas (gardžių gruziniškų šašlykų kepimas gamtoje)… (ekskursija ir piknikas įskaičiuota programoje; pagal poreikį – įsidedame užkandžių, gėrimų sau ir draugui).

VII diena (birželio 26)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 13.30 val.
13.30 – 14.30 val. – pietų pertrauka
14.30 – 17.00 val.
I dalis: Prof. Liudmilos Lebedos mokymo programa: Įvairios meno terapijos praktikos profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui: psichoprofilaktikos, diagnostikos, pasakojimo (naratyviniai), transformacijos, kūrybiniai aspektai. Meno terapijos sričių integracija: įspūdinga ir išraiškinga, impresyvi ir ekspresyvi meno (ART) terapija.
…nuo 17.00 val. – poilsis ir laisvas laikas Batumi – kurortiniame mieste.

VIII diena (birželio 27)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 14.00 val.
II dalis: Prof. Liudmilos Lebedos mokymo programa: Įvairios meno terapijos praktikos profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui: psichoprofilaktikos, diagnostikos, pasakojimo (naratyviniai), transformacijos, kūrybiniai aspektai. Meno terapijos sričių integracija: įspūdinga ir išraiškinga, impresyvi ir ekspresyvi meno (ART) terapija.
14.00 – 15.00 val. – pietų pertrauka
15.00 – 19.00 val. – Ekskursija į Botanikos sodą ir meno terapijos (Art – therapy) mokymo programa su prof. Liudmila Lebedeva. Susitikimas su įspūdinga Gruzijos augmenija, gamtos įvairove ir meno palikimu – N. Pirosmani kūryba „N. Pirosmani kūrybos interpretacija“ (kelionė į Botanikos sodą ir įėjimo bilietas įskaičiuota programoje).

IX diena (birželio 28)
Pusryčiai individualiai – kiekvienam patogiu metu (visai šalia viešbučio yra įvairių kavinių; taip pat yra galimybė pusryčiauti viešbučio kambaryje).
11.00 – 14.00 val.
III dalis: Prof. Liudmilos Lebedos mokymo programa: Įvairios meno terapijos praktikos profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui: psichoprofilaktikos, diagnostikos, pasakojimo (naratyviniai), transformacijos, kūrybiniai aspektai. Meno terapijos sričių integracija: įspūdinga ir išraiškinga, impresyvi ir ekspresyvi meno (ART) terapija.
14.00 – 15.00 val. – pietų pertrauka
15.00 – 17.00 val. – Muziejinė Art – terapija ir jos aspektai: apsilankymas Nacionaliniame meno muziejuje ir Art – terapijos technika “Impresyvi dailės terapija ir transformaciniai resursai” muziejaus aplinkoje su prof. Liudmila Lebedeva (apsilankymas muziejuje įskaičiuotas programoje).
17.00 – 19.00 val. – poilsis
19.00 – 23.00 val. – Programos uždarymo renginys ir diplomų įteikimas MARANI vyno rūsyje ir MARANI restorane: vynų degustacija ir gruziniškos vaišės (degustacija ir bendras vaišių stalas įskaičiuotas programoje, papildomai – bus galima užsisakyti individualiai).

X diena (birželio 29)
Visa diena – laisvas laikas sau – asmeniniams poreikiams (poilsis, maudynės jūroje, dovanų ir lauktuvių paieškos…).

XI diena (birželio 30)
5.30 val. – išvykstame iš viešbučio
6.00 val. – Transferis: Batumi – Kutaisi oro uostas (transferis įskaičiuostas programoje)
12.10 val. – Skrydis namo


Organizuoja: VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studija. Atsakingas asmuo – Dainora Skrabulienė, tel.: 868444109.

Registracija ir visa papildoma informacija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com

Programos kaina: 850 Eur (įskaičiuotas apgyvendinimas – puikios gyvenimo sąlygos prie jūros, transferis (iš ir į) oro uostą, ekskursijos, vaišės ir degustacijos, esančios (numatytos) programoje, visa mokymo programa ir kvalifikacijos kėlimo pažymėjimas. Pusryčiai/pietūs/vakarienė – individualiai (pagal poreikį): Gruzijoje maistas skanus, sotus ir pigus.

APGYVENDINIMAS: Viešbutyje “MGZAVREBI” – Batumio miesto centre, senamiestyje (visai šalia jūros): komfortiški, su visais patogumais apartamentai, puikios gyvenimo sąlygos. Dalyvių apgyvendinimas (po du/tris dalyvius): mgzavrebi-batumi.com.

SKRYDIS: Skrydžio bilietais prašome pasirūpinti individualiai (jei kils sunkumų – kreipkitės – būtinai padėsime įsigyti bilietą). Tiesioginius skrydžius: „Vilnius – Kutaisi – Vilnius“ (aptarnauja) bendrovė Wizzair. MŪSŲ REISAS – skrisime visi kartu: birželio 19 d. (Vilnius – Kutaisi); birželio 30 d. (Kutaisi – Vilnius). Svarbu stebėti skrydžių kainų pokyčius ir aptikus palankias kainas – pirkti nelaukiant – wizair kompanija kainas vis keičia. Skrydžių kainos svyruoja nuo 150 iki 350 Eur (į abi puses): wizzair.com.

Organizuoja: VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studija. Atsakingas asmuo organizaciniais klausimais: Dainora Skrabulienė, tel.: pasiteirauti: 868444109.

Registracija ir visa papildoma informacija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com, renginys facebook’e.

Registruojantis svarbus registracijos mokestis iš anksto! Dalyvių skaičius programoje ribotas! Registracijos patvirtinimui reikalingas 250 Eur registracijos mokestis į studijos sąskaitą. Likusią sumą (600 Eur) bus galima sumokėti atvykus į programą.
Mūsų studijos rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Padovanokite savo draugams, bendradarbiams, pažįstamiems ar artimiesiems dovanų kuponą „SAVĘS PAŽINIMUI IR SAVIRAIŠKAI”.
Padovanokite savo pažįstamiems ar artimiesiems pas mus vykstantį renginį, paskaitą ar užsiėmimą. Jei sudėtinga išrinkti veiklą – dovanokite, tiesiog, norimo dydžio sumą, paliekant galimybę gavusiajam dovaną – ją pačiam ir išsirinkti.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.