Bazinis konsultanto kursas
0 (0)

sisteminiu-sprendimu-institutasVšĮ SISTEMINIŲ SPRENDIMŲ INSTITUTAS

KVIEČIAME MOKYTIS

SISTEMINĖ FENOMENOLOGINĖ PSICHOTERAPIJA
IR ŠEIMOS KONSTELIACIJOS pagal Bert Hellinger

Bazinis konsultanto kursas

Psichologams, psichoterapeutams, konsultantams, medikams, socialiniams darbuotojams, pedagogams ir kitų specialybių atstovams, taip pat visiems pageidaujantiems ir asmeniniam augimui, tobulinimuisi.

Kursas vykdomas bendradarbiaujant su Maskvos Konsultavimo ir Sisteminių sprendimų institutu (ISKR). Institutas yra kolektyvinis Rusijos profesionalios psichoterapijos lygos narys, pripažintas tarptautinės (ISCA) ir Vokietijos sisteminių sprendimų draugijų (IAG / DGFS).

Mokymo programa pilnai atitinka tarptautinius reikalavimus specialistams, naudojantiems sistemines konsteliacijas. Išlaikius visus sertifikavimo reikalavimus, išduodamas ISKR sertifikatas, turintis tarptautinį pripažinimą. Tai suteikia galimybę tapti IAG – Vokietijos tarptautinės sisteminių sprendimų draugijos nariu. Kursas palaikomas Maskvos Aukštosios psichologijos mokyklos ir Rusijos profesionalios psichoterapijos lygos. Specialistai turės galimybę gauti kvalifikacijos kėlimo pažymėjimus, kurie yra pripažinti siekiant įgyti Europos ir Pasaulio psichoterapeuto kvalifikaciją.

Grupės pagrindinė dalis – psichologinės sveikatos, socialinio darbo ir švietimo specialistai.

KURSO SUDĖTIS IR TRUKMĖ:

Programos trukmė 464 akad. valandos dviejų metų laikotarpyje.
Iš jų:
Teorijos ir metodo mokymai – 8 seminarai-moduliai po 3 dienas po 8 akad. val. (viso 192 akad. val.)
Praktika su sertifikuotu specialistu – ne mažiau kaip 128 akad. val. (8 moduliai po 2 dienas po 8 akad. val.).
Supervizija – 2 seminarai po 4 dienas po 8 akad. val. (viso 64 akad. val.)
Patirties įgijimas – viso 80 akad. val., dalyvaujant sertifikuotų specialistų vedamose šeimos konsteliacijų grupėse, seminaruose (į nurodytą mokymų kainą šis praktinis dalyvavimas neįeina. Gali būti įskaitytas ankstesnis dalyvavimas).

Kurso metu reikia atlikti:

  • Ne mažiau kaip 4 asmenines konsteliacijas, kaip klientui (dabartinė šeima, tėvų šeima, aš ir motinos giminės dalis, aš ir tėvo giminės dalis).
  • Giminės sistemos rekonstrukciją pagal genogramą (ne mažiau kaip 3-4 kartos),
  • Savarankiškai pravesti ne mažiau, kaip 5 konsteliacijas.

Kursas vyks Vilniuje (dalis seminarų gali būti Kaune – jeigu dauguma dalyvių bus iš kitų miestų).
Seminarai vedami lietuvių ir rusų kalbomis. Lietuvių kalba – 4 seminarai ir 5 praktikos moduliai, bei viena supervizija. Rusų kalba vyks 4 seminarai, 3 praktikos moduliai ir galutinė supervizija – egzaminas. Esant grupės poreikiui, bus vertimas į lietuvių kalbą. Kad visi dalyviai galėtų geriau įsisavinti tiek medžiagą, tiek terapinio darbo subtilumus, bus teikiami paaiškinimai rusų arba lietuvių kalba, vertimai.

Kurso pradžia numatoma 2014 m. kovo 28 d. Mokymo kurso seminarai vyks kartą per 2 mėn. savaitgaliais V-VI-VII. Praktiniai užsiėmimai – savaitgaliais VI-VII kartą per 2 mėn. Priklausomai nuo grupės pageidavimo, pradžioje gali būti pravestas „0“ modulis – susipažinimui su metodu ir mokymu, kad dalyviai galėtų geriau apsispręsti dėl dalyvavimo. Su praktiniu panaudojimu galima susipažinti nuolatos vykstančiuose praktiniuose seminaruose Vilniuje ir Kaune „Konsteliacijų diena“ bei renginiuose visuomenei, vykstančiuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje (inf.: www.konsteliacijos-d.lt (RENGINIAI)).
Taip pat organizuojami specialūs susipažinimo seminarai specialistams įvairiuose miestuose. Praneškite jeigu pageidaujate dalyvauti.

KAINA:
600 Lt už 3 dienų seminarą – mokymo modulį.
Praktiniai užsiėmimai: 300 Lt už 2 dienų užsiėmimą.
Viso : 8400 Lt., per 2 metus, sumokant už kiekvieną užsiėmimą. Galimos nuolaidos ir palaikymas, kad programos dalyviai dar mokymosi eigoje galėtų savo žiniomis dalintis su visuomene ir gal būt papildomai užsidirbti šiam kursui.

Tęsiant mokslą tolimesniam kvalifikacijos kėlimui arba terapeuto kvalifikacijai, 2016-2018 m. planuojami papildomi mokymai:

Struktūrinės ir „vidinių dalių“ konsteliacijos – 224 akad. val.
Sisteminė terapija ir konsultavimas – 224 akad. val.
Specialus Sisteminių konsteliacijų tobulinimosi kursas – ne mažiau kaip 384 akad.val.
Ir kiti.

KURSO DĖSTYTOJAI:

  • Programos vadovas ir supervizorius ps.m.kand. Michail Burniašev – Konsultavimo ir Sisteminių Sprendimų instituto (Maskva) direktorius. Baigė Miuncheno sisteminės šeimos terapijos institutą (Vokietija), Visloch sisteminių sprendimų institutą (Vokietija), B.Hellingerio ir G.Vėberio mokinys, yra B. Helingerio instituto dėstytojų sąraše. Sisteminės terapijos ir konsultavimo srities knygų leidėjas ir mokslinis redaktorius, mokymų programų vadovas ir vedantysis specialistas. Šeimos ir individualus psichoterapeutas su daugiau kaip 12 metų praktika. Rusijos profesionalios psichoterapijos lygos psichoterapijos krypčių pripažinimo komitete vadovauja sisteminės fenomenologinės psichoterapijos ir konsultavimo, sisteminių konsteliacijų krypčiai.
  • Andrey Vasiljev – klinikinis psichologas, šeimos sisteminis psichoterapeutas. Eriksono hipnozės ir transpersonalinės terapijos specialistas.
  • Irina Ishchenko – psicholog. m. kand., „Šiuolaikinės praktinės psichologijos instituto“ (Kijevas, Ukraina) direktorė, IAG (Vokietijos tarptautinė sisteminių sprendimų draugija) specialistė, pozityviosios psichoterapijos ir Miltono Eriksono hipnoterapijos specialistė.
  • Kazimieras D. Daugėla – Sisteminės-fenomenologinės psichoterapijos terapeutas, sisteminio organizacijų konsultavimo specialistas, Všį Sisteminių sprendimų instituto direktorius.
  • Liuba Kogan – psicholog. m. kand., Rusijos profesionalios psichoterapijos lygos narė (RPPL), sisteminė terapeutė, gyvena ir dirba Latvijoje, Rygoje.
  • Nikolaj Lobanov – sisteminės konsteliacijos specialistas, gydytojas-manualinis terapeutas.

Programos partneris – Maskvos Konsultavimo ir Sisteminių Sprendimų Institutas:
Институт консультирования и системных решений
Тел.: +7495518 2594, +7495744 6260, e-mail: rasstanovka@yandex.ru, http://www.mostik.org/

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.