Emigravau i užsienį: įsimylėjau savo bosą – milijonierių, verslininką, musulmoną
0 (0)

Kadras iš Emiro Kusturicos filmo "Katytė juoda, o katinas baltas"

Kadras iš Emiro Kusturicos filmo „Katytė juoda, o katinas baltas”

Klausimas:

Sveiki,
Visada buvau besišypsanti, pašėlusi, gyvenimu besimėgaujanti optimistė. Sėkminga, graži ir laiminga. Labai laiminga. Keletą metų draugavau su musulmonu, galiausiai skaudžiai išsiskyrėm. Dėl to paniškai liūdna iki šiol, net praėjus keliems metams. Emigravau i užsienį. Įsimylėjau savo bosą – milijonierių verslininką – musulmoną. Jis vedęs, turi dukrą. Jau pusmetis kaip slapta draugaujame. Rodos, vienas kitą labai mylime. Mano kasdienybė pasikeitė – nebėra nei laisvės, nei pramogų. Tik dirbu, miegu, valgau, o kelias laisvas valandas leidžiu su juo. Dėl jo atsisakiau alkoholio ir pramogų (jam tai nepriimtina). Visa tai – lyg ir mano noru, lyg ir ne. Rašau jums ir norisi verkti iš nevilties. Mūsų ateities vizija, pagal jį: tampu jo antra žmona ir visi kartu gyvenam jo šaly. Mane tai gąsdina ir šokiruoja. Bet kitos alternatyvos būti kartu su juo nėra. Viena likti nebenoriu. Ir jį labai myliu, žaviuosi jo asmenybe, jis yra žinomas ir išskirtinis žmogus. Jis mane myli, rūpinasi, žada man stabilų, meilės kupiną gyvenimą. Stengiasi mane daryti tobula, veiklia ir laiminga. Jau seniai svajoju apie vaikelį, stabilumą ir šeimą. Tačiau jaučiuosi lyg sąmoningai save klampindama į liūną. Išsižadu savo vertybių dėl jo. Nežinau, kaip turėčiau elgtis ir mąstyti, kad galėčiau jaustis gyvenanti laimingą, visavertį gyvenimą??… Ačiū.

Agnė (vardas pakeistas)

Atsakymas:

Labas, Agne,

Perskaičiau Tavo laišką, kuriame apstu dvejonių ir neapsisprendimo, jautiesi liūdna ir pasimetusi. Rašai, kad pusmetį draugauji su vedusiu vyru, musulmonu. Ši draugystė Tave apribojo, nes negali linksmintis, pramogauti. Rašai, kad jį myli, o jis tau žada stabilų gyvenimą kitoje šalyje susituokus. Tu nori šeimos, vaiko, stabilumo, bet norint tai turėti su dabartiniu vyru, teks paaukoti savo įsitikinumus ir vertybes. Laiško pabaigoje klausi, kaip Tau elgtis vardan laimingo ir visavertiško gyvenimo?

Agne, negaliu atsakyti į Tavo klausimą tiesiogiai, nes mano laimė gali skirtis nuo Tavosios, todėl atsakymą turi atrasti pati, o aš parašysiu nuo ko pradėti savo laimės paieškas. Pirmiausia, pagalvok, kodėl antrą kartą įsimyli musulmoną vyrą, kokios to priežastys? Kas Tave prie jų traukia?

Turbūt žinai, kad sunkiau kurti artimus santykius su žmonėmis, kurie yra iš kitos kultūros, pripažįsta kitą religiją. Iš tikrųjų, norint priimti kitą žmogų toks, koks jis yra, turi būti tolerantiška ir pasiryžusi jo nesmerkti, nesivadovauti savo nuostatomis. Bet ar verta paminti savo įsitikinimus ir vertybes vardan kito žmogaus ir artimų santykių su juo? Ar galėsi būti antra (ne vienintelė) žmona? Ar susitaikysi su „nelaisve”? Ar galėsi priimti islamą? Apskritai, pasidomėk visomis islamo pusėmis, musulmonų kasdienybe, moterų vaidmenimis visuomenėje ir tai apsvarstyk, vėliau galėsi nuspręsti, ar toks gyvenimas Tau tinka. Jei nuspręsi nutraukti santykius, tuo pačiu apsibrėžk, kokių santykių tu norėtum ir, kaip įsivaizduoji save bendraudama su partneriu ir gyvendama kartu su juo.

Prieš žengdama šį žingsnį ir susiedama savo gyvenimą su musulmonu gerai apsvarstyk visus pliusus ir minusas (ypač, ko netenki), nes neapgalvotas žingsnis gali tapti kančių priežastimi. Tavo klausime slypi gyvenimo prasmės ir laimės paieška. Siūlau pasiimti popieriaus lapą ir užrašyti (nes užrašytas žodis tvirtesnis), kas Tau gyvenime svarbu? Kokią ateitį įsivaizduoji? Kas Tave džiugina ir liūdina? Pasistenk priprašyti po pusę A4 formato lapo į kiekvieną klausimą. Geriau pažinusi save, galėsi pati kontroliuoti savo gyvenimą ir siekti savo užsibrėžtų tikslų.

Išminties,
Psichologė Gabrielė Vilkaitė
gabriele.vilkaite@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

4 Responses

  1. Siaip parašė:

    Jau vien kad jis vedes nieko gero nezada…

  2. Jaded parašė:

    Juk jis milijonierius, negali neparsiduoti.

  3. Riko parašė:

    Užduočiau tą patį klausimą – jei jau antras iš eilės musulmonas, vadinasi kažkas ten labai gerai pas juos, ir tikiuosi ne vien pinigai. Bet tada kam iš viso juos akcentuoti? Atrodytų jog pinigai dalyvauja svarstyklėse, ko neturėtų būti normaliuose santykiuose. Psichologė teisingai rašo, rinkdamasi kitos tautybės/religijos žmogų turi suprasti, kad tavo gyvenimas ir principai privalės adaptuotis. Beveik niekada nebūna gyvenime ir santykiuose taip kad ir avis liktų sveika ir vilkas sotus ;)

  4. Paklausk parašė:

    jo, ar del taves jis galetu atsizadeti islamo ir viskas taps aisku. Sekmes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.