Ką pasimetimas mums nori pasakyti?
0 (0)

Labas, aš esu pasimetimas. Keistokai skamba ar ne? O gal pažįstamai? Kai nežinai ko imtis? Kuriuo keliu eiti? Kokį sprendimą pasirinkti?

Aš esu tas, kuris skatina judėti, ieškoti, o kartais sustingti, išsigąsti. Ir su tuo jau sunkiau… Sunkiau matyti šviesą, jausti gyvenimą, nes mane norisi kuo greičiau išstumti, atsikratyti. Bet aš vis tiek lieku šalia. Aš kaip tamsus debesis virš Tavęs nuolat primenantis „tu pasimetei“, „tu nežinai ką toliau daryti“, „tu nerimauji dėl ateities“. Sunku… Bet kartais aš turiu būtinai atsirasti tavo gyvenime, kad persvarstytum jį, savo judėjimo kryptį, savo vertybes.

Ar plauki prieš vėją, ar jums pakeliui? Ar gyveni savo gyvenimą ar kažkieno kitą? Tu klausi manęs – kas iš tų atsakymų? Iš tiesų daug galimų variantų. Kartais reikia kažko netekti, kad iš naujo atrastum, pažiūrėtum nauju žvilgsniu. Kartais reikia permąstyti savo vertybes ir tikslus, kad išsigrynintum, kad tavo vertybės sutampa su tuo kaip tu gyveni ir atrastum vidinę harmoniją.

Kartais aš reikalingas, kad išmoktum kantrybės. Kartais, kad išmoktum gyventi neapibrėžtume, kas mažintų tavo gyvenimo nežinomybės baimę. Kartais aš reikalingas gyvenimo skoniui pajausti, juk negalima paaiškinti apie druskos skonį tam, kas ragavo tik cukrų. Kartais aš reikalingas, kad pagaliau sustotum ir įsiklausytum į save, įsižiūrėtum į savo gyvenimą iš naujo. Ar Tavo pasirinktas kelias Tave tenkina? Ar jame esantys žmonės yra tie, su kuriais Tau gera ir jauku būti? Ar veikloje realizuoji savo gebėjimus? Ar uždirbi pakankamai finansinių resursų? Ir daug kitų klausimų, kuriuos kelia sau žmonės, kai yra pasimetę.

Vieni bando ieškoti atsakymų širdyje: medituodami, vaikščiodami gamtoje, klausydamiesi muzikos. Kiti bando klausytis įvairių lektorių, vaikšto į seminarus, kalbasi su draugais. Treti – apsisprendžia ties vienu iš variantų ir pasikliovę Gyvenimu juda savo keliu. Ketvirti…

Iš tiesų kiekvienas iš mūsų gali atrasti geriausią tai dienai sprendimą, kuris galimas atsižvelgiant į situaciją, į turimus resursus ir su tuo sprendimu (geriausiai įmanomu Šiai dienai) eiti savo Gyvenimo keliu, renkant kaip brangakmenius naują patirtį, sutinkant naujus žmones ir artėjant prie išsvajotojo gyvenimo. Juk kiekviena nauja diena tai šansas gyventi laimingai. Ir kartais mes turime pasimesti, kad atrastume save iš naujo…

Darnaus gyvenimo linkėdamas,
Jūsų pasimetimas

Kamila Golod | GeruEmocijuNamai.lt
Emocinės sveikatos ugdymo specialistė
Iliustracija: pexels.com/

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.