Kaip vyro ūgis veikia moters laimės jausmą?
0 (0)

Feet of a couple --- Image by © Dann Tardif/LWA/Corbis

© Dann Tardif/LWA/Corbis

Santuoka dažnai prilyginama loterijai, tačiau realybėje viskas kur kas paprasčiau. Bent jau taip mano mokslininkai. Jų tyrimų duomenimis, tam tikromis ypatybėmis pasižymintys stipriosios lyties atstovai suteikia savo išrinktosioms daugiau teigiamų jausmų. Laiminga žmona, laimingas vyras, laimingas gyvenimas? Tiesos tikrai yra. Taigi, ką atrado mokslininkai santykių srityje – praneša Daily Mail.

Pasirodo, jeigu jums reikia pasistiebti tam, kad pabučiuotumėte savo vyrą, galite būti laimingesnė. Kaip aukštesnis vyras gali suteikti santuokai ir savo žmonai geresnę ateitį?

Tyrimas buvo atliktas Seule, Pietų Korėjoje, Konkuk universitete. Jam pasitelkta 7850 indoneziečių moterų, kurios puoselėjo ilgalaikius santykius. Mokslininkai aiškinosi, kaip nuo vyro ūgio gali priklausyti moters laimė, ir paaiškėjo, kad laimės būsena augo kartu su išrinktojo ūgiu. Žodžiu, kuo didesnis vyro ir moters ūgių skirtumas, tuo didesnis juos aplankys laimės jausmas.

Žinoma, to negalima vadinti nuolatine laime, juolab, kad šis jausmas ilgainiui silpnėja ir išsisklaido po 18 metų. „Šis ilgalaikis periodas atskleidžia, kokią didelę įtaką vyro ūgis turi moters psichologijai ir greičiausiai yra susijęs su evoliucija, – tikina tyrėjas Kitae Sohnas. – Nors žinoma, kad evoliucine prasme moterys teikia pirmenybę aukštiems vyrams, tačiau niekas netyrė, ar aukšti vyrai savo moteris padaro laimingesnėmis.“

Įvairūs tyrimų duomenys atskleidžia, kad moterys apskritai linkusios susitikinėti su aukštesniais už jas vyrais, mat joms jie patrauklesni. Tyrėjas Kitae Sohnas moterų prielankumą aiškina ir kaip susijusį su reprodukcinėmis galimybėmis, didesnėmis išgyvenimo sąlygomis, vyro fizinėmis galiomis.

Jis pastebi ir tai, kad po 18 metų vyro ūgis jau nebeturi tokios įtakos moters laimei, tačiau sako, kad du dešimtmečius tai vaidina išties didelį vaidmenį santykiuose.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.