Nauja bendravimo schema poroms – TADA IR ŠIANDIEN
0 (0)


Iliustracija: Heather Mount / Unsplash

Galbūt šiandien esate skyrybų procese? Gal jau išsiskyrėte dėl to, kad nebe supratote vienas kito, netenkino seksualinis gyvenimas, trūko dėmesio ar pagarbos?  O gal vis tik dar kažkas traukia grįžti atgal į tuos pačius santykius? Pabandyti dar kartą? Tad apie tai, jeigu dar ar dar ir dar kartą…

Tam, kad būtų galima pradėti viską iš naujo, būtina suprasti, kodėl pirmą kartą nepavyko. Pirmiausia turite išsiaiškinti, ką jums reiškia dvi frazės: „Mes nebemylime vienas kito“ ir „Mes iš naujo pamilome vienas kitą“.

Pamilti tą patį žmogų antrą kartą reikia drąsos. Juk reikia peržiūrėti praeitį ir su ja ,,susidoroti”, nebijoti išgirsti ne visada malonią tiesią apie save, prisiderinti prie partnerio ypatumų. Tai yra labai rimti namų darbai, bet tik juos sėkmingai atlikę galite leisti sau pasvajoti, kad antrą kartą įlipti į tą pačią balą jums pavyks. Ir, tikėtina, kad šį kartą vanduo joje bus daug šiltesnis.

Atvirai kalbėdami apie savo jausmus geriau suprantame vienas kitą ir lyg atrandame partnerį iš naujo, nors atrodė, kad kiaurai jį permatome.

Tik tuomet galima kurti kitą asmeninio bendravimo schemą, pakeisiančią tą, kuri kažkada privedė prie skyrybų.

Atleisti – nereiškia užmiršti

Būtina stengtis, kad naujų santykių netemdytų senos problemos. Atleidimas ir susitaikymas suteikia galimybę susitelkti ne į buvusias nuoskaudas, o į teigiamas bendro gyvenimo puses ir ant jų statyti laimingą ateitį. Jeigu žmonės po skyrybų taip ir neišmoko ieškoti kompromisų, jų šeimoje greičiausiai susiklostys ta pati negatyvi situacija, kaip ir anksčiau.

Viltis atkurti tokius pačius santykius, kokie buvo iki skyrybų ves į sumaištį. Poroje vykstančios krizės keičia santykius, o skyrybos – juo labiau. Todėl nereikia tikėtis to, ko tikrai nebus. Skyrybų procesas atskleidė ne tik visus partnerio trūkumus, bet išgrynino ir jūsų. Tokie išbandymai aiškiai parodo, kad meilė tai ne besąlygiški mamos ir vaiko santykiai, o dviejų individualybių sąjunga.

Bet taip pat nereikia bendro gyvenimo kurti kaip su nauju, visiškai nepažįstamu žmogumi, juk grįžtate pas buvusį partnerį, su visais jo įpročiais, problemomis ir trūkumais, kuriuos jau žinote ir kurių nepamiršote. Nereikia tikėtis, kad buvęs sutuoktinis radikaliai pasikeitė per tą laiką, kai nebuvote kartu. Toks mąstymas destruktyvus. Todėl žmogų reikia priimti tokį, koks jis buvo anksčiau, o štai santykius – kaip naujus.

Šiltai,
Porų konsultantė Rasa Pališkienė | laisvasirdimi.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.