Naujas psichoanalizės metodas: sąvaržėlės testas
1 (1)

paper-clips-840830_640

Ar esate pastebėję, kad jums visada norisi ką nors laikyti rankose? Paskaitose ar darbe nuolat tarp pirštų sukiojate rašiklį, autobuse žaidžiate telefonu, laukdami prie gydytojo kabineto delnuose vartote raktus. Šveicarų mokslininkas Mario Gmüras teigia, kad pagal tai, kaip išlankstote sąvaržėlę galima daug pasakyti apie jūsų asmenybę.

Tai nėra vien tuščios kalbos iš populiarių žurnalų ar „Facebook“ puslapių. Mario Gmüras yra medicinos mokslų daktaras, psichiatras-psichoterapeutas, turintis kelis dešimtmečius patirties.

Jis teigia, kad skirtingais charakteriais pasižymintys žmonės skirtingai išlanksto sąvaržėles. Tai Gmüras pastebėjo savo darbe – laukiamajame sėdintys žmonės dažnai paimdavo vieną iš ten padėtų sąvaržėlių ir ją lankstydavo, kol sulaukdavo savo eilės.

Greitai Gmüras pastebėjo, kad iš sąvaržėlių išlankstomos formos nėra visiškai atsitiktinės. Jis patyrinėjo šią temą ir priėjo išvados, kad žaidimas su sąvaržėlėmis iš tikrųjų gali atskleisti įdomių asmenybės bruožų. Šiai temai Mario Gmüras paskyrė visą knygą, kurią pavadino „The Paperclip test“ (2016).

Taigi, paimkite kelias sąvaržėles ir jas išlankstykite. Negalvokite apie tai, ką darote. Dar geriau, jei atsimenate, kaip su sąvaržėlėmis žaidėte anksčiau, kuomet dar nežinojote apie šį testą. Ir prieš lankstydami, nežiūrėkite kito puslapio – tai turi būti maksimaliai spontaniškas veiksmas.

Ir kai jau išlankstėte, palyginkite savo rezultatą su šiomis sąvaržėlėmis >>

Parengė Technologijos.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 1]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.