fbpx

2016-ųjų metų iniciatyva – nemokami renginiai senjorams
0 (0)

zinija

Lietuvos „Žinijos“ draugija nuo 2016 metų pradžios ėmėsi naujų iniciatyvų, kurių dėmesio centre – senjorai. Tai tarsi atsakas į ilgai svarstytą ir į kitus metus nukeltą ketinimą 2017 m. Lietuvoje oficialiai skelbti Orios senatvės metais. 90 metų švietimo veikla užsiimanti organizacija nusprendė, kad vyresnio amžiaus žmonės verti išskirtinės pagarbos, dėmesio, galimybių ir parengė jiems visus metus truksiantį nemokamų renginių ciklą.

Dėmesys senjorams reikalingas čia ir dabar

„Nusprendėme, kad nėra prasmės laukti. Juk senjorams, ypač sunkiau gyvenantiems vyresnio amžiaus žmonėms ČIA ir DABAR yra būtina nors ir nedidelė, galima sakyti moralinė, parama – puodelis karštos arbatos, nuoširdus ir naudingas pokalbis, reguliarus bendravimas, leidžiantis jaustis reikalingu ir visaverčiu bei padedantis integruotis sparčiai besikeičiančioje visuomenėje.”

– teigia Lietuvos ,,Žinijos“ draugijos pirmininkė Tatjana Simaškienė. – ,,Kiekvienam svarbus dėmesys, kuris tirpdo net ir didžiausią speigą, praskaidrina kasdienybę.“

Lietuvos ,,Žinijos“ draugijos atstovė tikina, kad į organizuojamus renginius noriai renkasi senjorai, ieškantys jaukios pokalbių erdvės, naudingų patarimų ar naujų idėjų sveikatos puoselėjimui, gyvenimo būdo pokyčiams.

Užsiėmimai – kiekvieną dieną

Lietuvos ,,Žinijos“ draugija į savo būstinę, įsikūrusią pačioje sostinės širdyje (Vilniaus g. 22), senjorus kviečia užsukti kiekvieną dieną. 16 val. antro aukšto fojė prasideda ,,Senjorų arbatos valanda“, kurios metu visi susirinkusieji vaišinami arbata, gali naudotis mobiliosios ,,Žinijos“ skaityklos paslaugomis, klausytis muzikos, nemokamai dalyvauti tuo pačiu metu vykstančiuose renginiuose, bendrauti su bendraamžiais, diskutuoti aktualiomis temomis, užmegzti naujų pažinčių.

zinija-senjorai

O štai trečiadienis – ypatinga diena. Garbaus amžiaus žmonės tądien kviečiami į šalia esančias patalpas – ,,Virtuvės klubą“, kuriame organizuojamas susitikimų su įvairių sričių specialistais ciklas ,,Apie tai, kas svarbu“. Senjorai klausosi įdomių pranešimų, sužino praktinių patarimų, aktualiomis temomis bendrauja su psichologais, teisininkais, medikais, menininkais, etikos specialistais, policijos pareigūnais bei kitų sričių atstovais. Kad popietės būtų išties naudingos, susitikimų temos derinamos su lankytojais, išklausoma jų nuomonė, pageidavimai.

„Galiu tik pasidžiaugti, kad „Žinija“ rengia „Senjorų arbatos valandą“ ir kitus užsiėmimus vyresniems žmonėms, – sako Stanislava Ligeikienė, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus miesto bendrijos Vilkpėdės skyriaus pirmininkė. – Mums labai svarbu, kad galime susitikti jaukioje aplinkoje ir bendrauti prie arbatos puodelio, diskutuoti meno, kultūros ir gyvenimiškų aktualijų temomis. Todėl esame dėkingi „Žinijai“, pradėjusiai tokį kilnų projektą.“

Gera idėja visada sulaukia palaikymo

Per metus – daugiau nei 200 popiečių prie arbatos ir beveik 50 teminių susitikimų. Prie šio nemažo plano įgyvendinimo nusprendė prisidėti ir VšĮ Arvydo švietimo ir mokymo centras ,,Žinių gausa“, kultūros, literatūros ir meno žurnalo ,,Naujoji Romuva“ komanda, kultūrinio gyvenimo žurnalo ,,Pašvaistė“ kūrėjai bei privatūs rėmėjai.

,,Surengti tiek kokybiškų, specializuotų ir nemokamų renginių – didelis užmojis. Žinojome tai nuo pat idėjos atsiradimo.“ – apie jau įsibėgėjusią iniciatyvą priduria T. Simaškienė. – ,,Bet turime puikią komandą, supratingų rėmėjų, pakankamai užsispyrimo ir tvirtai tikime, kad mūsų veikla bent iš dalies prisidės prie išties orios kiekvieno garbaus amžiaus piliečio senatvės kūrimo.“

Daugiau informacijos apie senjorams organizuojamus renginius interneto svetainėje www.zinija.lt

RENGINIAI 

Data

Renginio pavadinimas ir pristatymas

2016 metai

Vasario 10 d.

SENJORŲ ARBATOS VALANDA!

Kiekvieną darbo dieną 16 – 17 val.
Ateikime, susipažinkime, bendraukime!
Atsiliepdami ir palaikydami sumanymą 2017 metus Lietuvoje paskelbti Orios senatvės metais, kiekvieną darbo dieną „Žinijos“ draugijos (Vilniaus g. 22, Vilnius) foje, o trečiadieniais – Virtuvės klubo patalpose – 16-17 val. rengiama „Senjorų arbatos valanda“.

Senjorai bus nemokamai vaišinami arbata; galės pasiskaityti mobiliosios „Žinijos“ skaityklos knygų ir žurnalų; nemokamai dalyvauti  „Žinijos“ renginiuose.

Vasario 10 d. per SENJORŲ ARBATOS VALANDĄ kviečiame pasivaišinti blynais, kuriuos iškeps renginio remėjas „Bebro blyninė”

Vasario 4 d. 18val. dr. Artūro BAUTRĖNO vieša nemokama paskaita „Apie XXI amžiaus kartografiją“ Apie istoriją, dabartį ir perspektyvas pasakojimas bei filmas.
Vasario 11 d. 18 val. Paskaita  SUSIGRĄŽINKI AIŠKŲ MATYMĄ! Lektorė – Jūratė Aleškevičiūtė, natūralios regos terapijos instruktorė, iridologė.

Kai mumyse išnyksta įtampa ir susierzinimas, dingsta ir visi blogo regėjimo simptomai. Taip mes tampame darnūs, harmoningi, pilnatviški visuose lygmenyse. Gavę vertingų žinių ir išmokę sveikos gyvensenos bei gero matymo įgūdžių, atlikdami regėjimo atkūrimo praktikas, pasieksite stulbinančių rezultatų.Atrasite vidinį sąmonės aiškumą, kurio dėka regėjimas taps raiškus, skaidrus ir aiškus,“ – taip mano lektorė

Renginys nemokamas

Vasario 19 d. 18val. Lektorės savanorės Miglės DAUGNORAITĖS prezentacijai „Miglės klajonės po Pietų Afrikos laukinę gamtą“.

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.