Nepatinka dalyvauti įmonės baliuose. Gal reikia keisti darbą?
0 (0)

25 Apr 2014 --- Group of people clapping --- Image by © Ghislain & Marie David de Lossy/Cultura/Corbis

© Ghislain & Marie David de Lossy/Corbis

Klausimas: Šiandien ryte gavau vadovės laišką, su kvietimu dalyvauti įmonės rengiamoje Kalėdinėje šventėje. Kadangi vadovybė atstovauja dvi įmones, todėl turime ir dvigubai daugiau švenčių. Viso keturias. Dvi vasarines, dvi žiemines.

„Įmonės baliai”. Tai terminas, kuriuo aš matau dirbtinas šypsenas, krūvas alkoholio, nemokamo maisto ir besaikio lėbavimo kiaurą parą… Visus keletą metų, kiek dirbu toje įmonėje, niekas per šventes nesikeičia… Algoritmas toks pat. Atvažiuojame į sutartą vietą, dieninė dalis (3-4 val. dieninės programos), pirtis ir vandens malonumai, vakaro programa ir diskoteka iki ryto. Viską lydi didelis kiekis maisto ir alkoholinių gėrimų.
Pradžioje viskas vyko įdomiai, bet po trečio-ketvirto karto viskas nusibodo… Niekas nesikeičia… Algoritmas liekas tas pats, balius, balius, balius…

Kuomet atsakiau, kad „įmonės baliuje” nedalyvausiu, gavau moralą, kad nepalaikau įmonės dvasios, nedalyvauju bendroje įmonės veikloje. Tačiau nemoku dalyvauti ten, kur man nepatinka. Tad ar įmanoma suderinti gražius santykius su kolegomis nemeluojant, kad „baliai” yra atsibodę ir kad juose nenoriu dalyvauti, nes viskas yra vienodai neįdomu ir pasenę?

Ar tai iš tiesų signalas, kad reikia keisti darbą?

Su nuoširdžiausiais linkėjimais,
Saulius (vardas pakeistas)

Atsakymas: Labas, Sauliau,

atrodo, kad išties nėra paprasta pasirinkti, ar dalyvauti baliuje ir taip, pasak vadovės, „palaikyti įmonės dvasią“, ar būti nuoširdžiam su savimi ir kolegomis, ir nedalyvauti ten, kur nematai prasmės būti. Pirmu atveju, tikėtina, įtiktum vadovei ir kolegoms, bet nebūtum ištikimas savo įsitikinimams. Antruoju – darytum tai, kaip jauti esant Tau teisinga, tačiau, kaip suprantu, rizikuotum užsitraukti nemalonę. Klausi, ar įmanoma suderinti nedalyvavimą ir gražius santykius su kolegomis. Turbūt į šį klausimą atsakymą sužinotum tik pabandęs. O bandyti ar ne – tai turėtų būti Tavo paties sprendimas.

Tiesa sakant, Tavo klausimas, ar tai iš tiesų signalas, kad reikia keisti darbą, viso laiško kontekste man nuskambėjo netikėtai. Ir todėl norisi Tavęs paklausti, ar tokios mintys kilo tik dėl dalyvavimo-nedalyvavimo baliuose? O galbūt yra daugiau dalykų, kurie prie šių minčių prisideda? Šie klausimai skirti Tau – galbūt į juos atsakius, pačiam pasidarytų aiškesnis ir atsakymas į Tavo klausimą dėl darbo keitimo.

Linkiu surasti sau tinkamiausią sprendimą.

Psichologė Irma Skruibienė
skruibis.ltnamuterapija.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.