Odeta Bložienė: Laikas kitokiam požiūriui į taupymą
0 (0)

2 Responses

  1. laima parašė:

    Net sujuokino. Kiek zmoniu, gaudami minimuma gali sau pirkti kava pakeliui i darba ar pietauti kavinej? O buten tokiu zmoniu dauguma, na isskyrus didmiescius. Kadangi raso banko atstove, tai siulo ko gero taupomus pinigus laikyti banke, kas manau dar viena nesamone. Nes butent bankas ta vieta, kur zmones apiplesiami. Kiek visokiu mokesciu mokesteliu vos uz pirsto pajudinima.

  2. simpl parašė:

    Keista, kad mesti rūkyti nebuvo pasiūlyta..
    O štai profesorius Rimvydas Jasinavičius, tarkim, teigia, kad taupyti reiktų taip – 10 % atlyginimo atidėti į santaupas. Ar nuo minimumo ar nuo pašalpos. Išties, kam vargti skaičiuojant kavos puodelius? Vis viena a) kava kenkia širdžiai, b) jei ne kava, tai atsiras kitoks „pirkinys”, koks nors banko pavedimo mokestis. Kodėl verta atidėti 10%? Todėl kad išsyk atidėjus 10 procentų nuo algos išlaidos AUTOMATIŠKAI persiskirsto ir tas bendrame katile neatrodo skausmingai, o metų gale netgi šildo…

    Sekančiame taupymo lygyje atidėtąją „dešimtinę” reikėtų investuoti. Geriausia į savo svajonę, kuo norėtųsi užsiimti, savęs tobulinimą (literatūra, videoįrašai, darbo priemonės ar įrankiai, Aivaro Pranausko audioknyga galų gale „Stiprios mintys virsta pinigais”). Tai atneš gerą grąžą, psichologinę naudą ir motyvaciją. O su laiku bus galima atsisakyti ir darbo, kuriame moka vos minimumą, bet užtai domisi net 3 stambiausios tarptautinės įmonės – šilumos, elektros tiekėjai, bei komunikacijų kompanija :)

    Na ir aukščiausiame taupymo etape rekomenduotina užsiimti labdara ar parama to vertiems žmonėms, tinkamoje vietoje. Kodėl? Todėl kad tai suteikia prasmę darbui, todėl kad parama padeda plėsti pažįstamų ratą, kuria pažinčių tinklą, todėl kad dovanos stiprina draugystę ir užsuka gausos mechanizmą. Klaidinga manyti, kad „kai būsiu turtingas, tada galėsiu aukoti labdarai” formuoja savęs supratimą kad dabar esi neturtingas, kad jauti trūkumą. Turtingas aukoja daaug didesniems projektams ir proporcingai pajamos irgi būna „mažos”, kas verčia jaustis neturtigu. Labdaringumas, dosnumas užsuka gausos mechanizmą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.