Verslo titanai atskleidė savo sėkmės paslaptis
0 (0)

25-sekmingiausi

Jei reikėtų įvardinti vieną ypatybę, vienijančią žmones, kurie yra patekę į cnbc.com 25 labiausiai transformavusių maištautojų ir lyderių sąrašą, tai neabejotinai būtų faktas, kad jie niekada nepasidavė.

Ryžtas yra puikiausiai šiuos žmones, nuo 1989 m. turėjusius didžiausią įtaką verslo ir finansų pasauliui, apibūdinanti savybė. Būtent nuo 1989–ųjų veikia ir pats cnbc.com verslo naujienų tinklas.

Kalbinant kiekvieną iš pagerbtųjų, interviu metu paaiškėjo, kad jų sėkmės paslaptys yra tokios pat skirtingos kaip ir veikla, kuria jie užsiima, bei aplinka, iš kurios atėjo.

„Kiekvienas iš jų pradėjo veiklą labai anksti. Jie visi žinojo, ko norintys, ir niekada nepriėmė „ne“ kaip tinkamo atsakymo“, – sako Ericas Schmidtas, „Google“ vykdantysis direktorius, sąraše užimantis garbingą ketvirtąją vietą. Į sąrašą pakliuvo ir jo du kolegos iš „Google“ – tai vadovų komandos nariai Sergey‘us Brinas ir Larry Page‘as.

„Jie visada turėjo tokį neįtikėtiną pasitikėjimą savimi bei aiškią veiklos viziją, todėl visada buvo pasiryžę viskam, kad tik pasiektų savo tikslą“, – sako Ericas Schmidtas.

Milijardierius, investuotojas bei aktyvistas Carlas Icahnas pritaria, kad sėkmingi žmonės visada atiduoda viską veiklai, kuriai atsiduoda. Ir tas nepaprastai stiprus užsispyrimas beveik visada jiems ir atsiperka.

„Reikia pakankamai paprasto dalyko – kad ir ką darote, padarykite tai iki galo. Būkite perfekcionistai“, – teigia C. Icahnas, cnbc.com sąraše užimantis 17–ą vietą. „Pinigai tėra veiklos rodiklis. Man pinigų nebereikia – aš apsėstas mintimi viską padaryti teisingai“, – sako C. Icahnas.

Garsi Amerikos verslininkė Martha Stewart savo sėkmės receptą, susidedantį iš sunkaus darbo, atkaklumo, dėmesingumo detalėms, papildo dar ir kitu svarbiu ingridientu – tai supratimas, kaip dirbti su prekiniais ženklais.
„Aš turėjau draugę, vardu Charlotte Beers, kuri buvo prekinių ženklų profesionalė. Ji visada man sakydavo „Martha, tu esi prekės ženklas, nepamiršk, tu esi prekės ženklas“, – sako M. Stewart. – „Vieną dieną aš pabudau ir pasakiau sau: aš esu prekės ženklas“.

M. Stewart savo vardą panaudojo ne tik kurdama žiniasklaidos imperiją, bet tapo ir pirmąja Amerikos moterimi milijardiere, kuri visą kapitalą susikrovė pati. „Martha Stewart Living Omnimedia“ sukūrėja cnbc.com sąraše užima 24–ąją vietą.

Megė Whitman, „Hewlett-Packard“ vadovė, anksčiau vadovavusi kompanijai „eBay“ bei cnbc.com sėkmingųjų sąraše užimanti 18-ą vietą, sako, kad sėkmė iš jos atima labai daug energijos.

„Verslas yra sportas, kuriame vyksta nuolatinis kontaktas ir tai yra labai sunku“, – sako M. Whitman. „Verslas man visada buvo kaip komandinis sportas, todėl viskas priklauso nuo to, kas žaidžia tavo komandoje. Net jei tu nesi viršininkas, o jo poziciją užima visiškai tinkamas žmogus, komandos darbas visada lieka svarbiausias“, – teigia M. Whitman.

Šaltinis: ekonomika.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.