Leidimas jausti
0 (0)

Marc Brackett „Leidimas jausti: išlaisvinkime emocijų galią, padėkime savo vaikams, sau ir visuomenei klestėti“ (2020)
Išleido: Vaga
Vertė: Giedrė Bacevičienė
Puslapiai: 376
ISBN: 9785415025961

Marcas Brackettas – Jeilio Emocinio intelekto centro įkūrėjas ir direktorius, Jeilio Vaikų studijų centro profesorius. Per savo praktiką vadovavo didžiulėms tyrėjų grupėms ir surinko milijonus dolerių emocinės gerovės tyrimams.

Šiandien vaikų ir suaugusiųjų psichinės gerovės lygis – šokiruojančiai menkas. M. Brackettas, knygos „Leidimas jausti“ autorius, žino, kodėl. Taip pat žino, kaip situaciją pataisyti.

Per ilgus mokslinių tyrinėjimų metus Marcas Brackettas sukūrė veiksmingą sistemą, kaip pasitelkti emocijas, kad jos padėtų, o ne kliudytų siekti sėkmės ir gerovės. Šios sistemos ištakos – tai paties autoriaus skausmingi vaikystės išgyvenimai: patirtas smurtas, užgaulės ir prievarta. Tik įžvalgaus ir rūpestingo dėdės – pirmo suaugusiojo, kuris jį matė ir girdėjo, – dėka Marcas suprato, kad nėra vienišas, o jausti pyktį, išgąstį ir kitas negatyvias emocijas yra visiškai normalu. Įkvėptas šio suvokimo, autorius pasineria į žmogaus emocijų pasaulį.

M. Bracketto sukurta sistema RULER* pakeitė gyvenimą tūkstančiuose mokyklų, kuriose buvo įdiegta. Įrodyta, kad pasitelkus RULER metodus, pavyksta ne tik sumažinti patiriamo streso lygį ir pagerinti akademinius pasiekimus, bet ir apvalyti tvyrantį emocinį klimatą. Ši knyga – tai autoriaus būdas pasidalinti atradimais ir įgūdžiais su skaitytojais visame pasaulyje.


*RULER įgūdžiai

  • Recognizing emotions in oneself and others [atpažinti emocijas]
  • Understanding the causes and consequences of emotion [suprasti emociją]
  • Labeling emotions with precise words [apibūdinti emocijas]
  • Expressing emotions, taking context and culture into consideration [išreikšti emocijas]
  • Regulating emotions effectively to achieve goals and wellbeing [reguliuoti emocijas]
Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.