Bergerio telepatijos tyrimai
0 (0)

Willem_Einthoven_ECGAr mintis galima išsiųsti? Perduoti per atstumą? O su jomis – jausmus, troškimus, vaizdus? Ne žodžiais, telefonu ar elektroniniu laišku, bet vien valios pastangomis, be pagalbinių prietaisų, fizinių stiprintuvų – tiesiog iš smegenų į smegenis, net jei žmones skiria šimtai kilometrų?

Ta paslaptinga komunikacija patikėjo prūsų karininkas Hansas Bergeris, gavęs sesers laišką. Ji pranešė jam sapnavusi, kad jis nukrito nuo žirgo ir smarkiai susižalojo. Kaip tik tada tai ir buvo su juo nutikę.

Baigęs tarnybą armijoje Bergeris – tuomet pradedantysis neurologas – visiškai atsidėjo telepatijos tyrimams. Manė, kad elektromagnetinės bangos gali pernešti slaptą informaciją. Ir visiškai slapčia, Jenos klinikos rūsyje, kur dirbo, penkerius metus registravo smegenų sroves, matuodamas jas prie kaukolės priliestais elektrodais.

Nors jis nebuvo pirmasis, atlikęs tokius tyrimus, jo stebėjimai buvo itin tikslūs ir kupini atradimų. Jis nustatė, kad srovės įtampos pokyčiai, kuriuos registravo jo styginis galvanometras, nėra kraujospūdžio svyravimo pasekmė, bet randasi smegenų žievėje. Bet paaiškėjo, kad milijonų neuronų generuojamas elektros laukas yra tūkstančius kartų silpnesnis, negu sukuriamas paprastos baterijos. Ši išvada nuvylė jaunąjį eksperimentatorių.

Elektromagnetinės bangos, siunčiamos vienų smegenų, negali būti priimamos kitų smegenų; srovės įtampa yra per silpna, ji nesklis oru.

Bergeris, nors ir nepagrindė savo telepatijos koncepcijos, atliko fundamentalius tyrimus ir paskelbė juos 1928 metais.

Jis pastebėjo smegenų ritmų periodiškumą, išskyrė alfa, beta ir kitas bangas, kurias norėta pavadinti jo vardu, bet dėl savo kuklumo jis nesutiko.

Ritminio periodo pavyzdys yra yra miegas. Kiekvienas iš mūsų miegodamas pereina penkias, kelis kartus pasikartojančias, fazes, skirtingai atsispindinčias elektroencefalogramoje (EEG).

Elektroencefalograma padeda atpažinti smegenų ligas, stebėti vaistų ar kitų cheminių medžiagų, jutiminių pojūčių poveikį.

Pagal:
Andrej Szczeklik (2010). Kora: apie ligonius, ligas ir medicinos sielos paieškas. Vilnius: Mintis, 31 p

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Trevoga parašė:

    Stipriai sujuokinote pateikę tokią sensaciją, kai Lietuvoje jau 6 metai yra efektyvios telepatijos modelis pagal tinklapį http://kibernetika.webs.com, o Pentagonas, sako, per 3 metus išleido 100 mln. USD tyrinėdamas lietuvius, kurie jų generolus, esą, gali užpulti telepatiniu būdu. Pabudome ir kelkimės..:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.