25 patarimai: kaip viską pakeisti savo gyvenime?
0 (0)

sekme

Tinklaraščio skitalets.livejournal.com autorius sako, kad kiekvienas gali pasirinkti savo likimą ir gali pasiekti, ko tik pageidauja. „Aš dažnai matau žmones, kurie kenčia, yra nusiteikę pesimistiškai ir nuolat burnoja ant likimo, šeimos, darbo, visuomenės, valstybės. Todėl kartais, kai tokie žmonės manęs klausia, ką daryti norint viską pakeisti, aš susimąstau ir pateikiu kažkokį patarimą“, – rašo tinklaraštininkas.

Jis nepretenduoja į asmenybės augimo mokytojus, tiesiog surinko visus įmanomus patarimus, kuriuos pats girdėjo ar yra dalinęs kitiems.

1. Suprask, kas tau tikrai patinka. Tai ir svarbiausia, ir sunkiausia. Auksinė taisyklė – daryk tai, kas tau teikia tikrą džiaugsmą, ir tada tu tapsi gerokai laimingesnis. Interneto laikais tai dar lengviau – rodai savo darbo rezultatus ir sulauki visuotinio palaikymo. Jei turi labai mėgiamą sritį, to dėka nesunku surasti antrąją pusę. Tačiau reikia nusiteikti tam, kad savo kelio paieška – tai maratonas, kuris gali tęstis daugybę metų.

2. Atsisakyk šiukšlių, kurias valgai, geri ir rūkai kiekvieną dieną. Jokių paslapčių ir gudrių dietų – tiesiog natūralus maistas, vaisiai, daržovės, vanduo. Nereikia tapti vegetaru ar abstinentu – pakaks apriboti cukraus, miltų, kavos, alkoholio vartojimą.

3. Mokykis užsienio kalbų. Tai labai praplės pasaulio suvokimą ir atvers nematytas perspektyvas tolimesnėms studijoms, vystymuisi ir karjeros augimui. Anglų kalbos mokėjimas – tai jau ne inteligentų įnoris, o gyvenimiška būtinybė.

4. Skaityk knygas. Tavo profesinė sritis, istorija, asmeninis augimas, sociologija, psichologija, biografija, kokybiška grožinė literatūra – pasirinkimo ratas labai didelis. Jeigu nėra laiko skaitykite, klausykite audioknygų, kai vairuojate. Mažiausiai viena knyga per savaitę – tai 50 knygų per metus, kurios gali pakeisti tavo gyvenimą.

5. Turiningai praleisk kiekvienas išeigines. Aplankyk muziejų, parodą, pasportuok, išvyk į užmiestį, aplankyk giminaičius, pažiūrėk gerą filmą. Plėsk kontaktus su pasauliu. Kai jau viską apvažinėsi ir pamatysi, tada imk draugus ir pasakok jiems, ką žinai. Svarbiausia, nesėdėk vienoje vietoje. Kuo daugiau patirsi įspūdžių, tuo įdomesnis bus gyvenimas, ir tuo geriau tu suvoksi kai kuriuos dalykus bei reiškinius.

6. Pradėk rašyti tinklaraštį ar tiesiog dienoraštį. Visai nesvarbu, apie ką. Ne bėda, jeigu neturi stebuklingos iškalbos ir tavo įrašus skaitys vos 10 žmonių. Svarbiausia, kad čia tu galėsi galvoti ir svarstyti. O jeigu rašysi apie tai, kas tau patinka ir teikia džiaugsmą, skaitytojų greitai atsiras.

7. Kelk tikslus. Užsirašyk juos popieriuje, kompiuteryje ar tinklaraštyje. Svarbu, kad jie būtų aiškūs, suprantami ir išmatuojami. Jeigu išsikelsi sau tikslą, tai gali arba jį pasiekti, arba ne. Jeigu tikslo neišsikelsi, augimo variantų nėra visai.

8. Išmok spausdinti „aklai“. Nemokėti XXI a. spausdinti klaviatūra „aklai“ – tai kaip nemokėti rašyti šratinuku XX a. Šiais laikais reikia mokėti spausdinti taip pat greitai, kaip galvoji. O galvoti reikia ne apie tai, kur yra reikiama raidė, o apie tai, ką rašai.

9. Suvaldyk laiką. Sugebėk valdyti savo reikalus taip, kad jie dirbtų praktiškai be tavo įsikišimo. Greitai priimk sprendimus, veik nedelsiant, neatidėliok vėlesniam laikui. Visus darbus daryk arba deleguok kitiems. Užsirašyk ant lapo visus nesibaigiančius darbus, kurie vis dar nepadaryti ir trukdo tau gyventi. Permąstyk, ar jie tau reikalingi, nereikalingus brauk ir pamiršk. Padaryk tai, kas liko per keletą artimiausių dienų ir pajusi neįsivaizduojamą palengvėjimą.

10. Atsisakyk kompiuterinių žaidimų, sėdėjimo socialiniuose tinkluose ir betikslio naršymo internete. Sumažink savo buvimo socialiniuose tinkluose laiką, palikdamas vos vieną prisijungimą. Kad nekiltų noras vis tikrinti elektroninio pašto, įsidiek programą, kuri į telefoną praneštų apie naują gautą laišką.

11. Liaukis skaitęs naujienas. Vis tiek apie esminius įvykius kalbės aplinkiniai, o papildomas informacinis triukšmas tikrai nepadeda priimti teisingų sprendimų.

12. Išmok anksti keltis. Paradoksas, bet ryte nuveiki daugiau nei vakare. Žmogui užtenka 7 valandų miego, jei prieš tai buvo kokybiškas fizinis krūvis ir tinkama mityba.

13. Apsupk save sąžiningais, atvirais, protingais ir sėkmingais žmonėmis. Mes – tai aplinka, iš kurios mokomės visko, ką žinome. Daugiau laiko praleisk su žmonėmis, kuriuos tu gerbi ir gali kažko iš jų išmokti. Atitinkamai mažink bendravimą su negatyviais, niūriais, pesimistiškai nusiteikusiais ir piktais žmonėmis. Norint būti aukštesniu, reikia stiebtis. O jeigu šalia yra žmonių, iki kurių norisi „užaugti“, tai tampa puikiu stimulu.

14. Išnaudok kiekvieną momentą ir kiekvieną žmogų, kad sužinotum kažką naujo. Jeigu gyvenime tenka susitikti su kažkokios srities profesionalu, pabandyk suprasti, kas yra jo darbo esmė, kokia jo motyvacija ir tikslai. Išmok pateikti teisingus klausimus – netgi taksi vairuotojas gali tapti vertingu informacijos šaltiniu.

15. Pradėk keliauti. Ne bėda, jeigu nėra pinigų kelionei į Argentiną ar Naująją Zelandiją – poilsio kokybė visai nesusijusi su išleidžiama tam pinigų suma. Geriausios mano kelionės buvo tuose regionuose, kurie nepasižymi prabanga. Kai pamatai, koks įvairus pasaulis, nustoji koncentruotis tik į aplink tave esančias smulkmenas. Taip tampi labiau tolerantiškas, ramus ir protingesnis.

16. Įsigyk fotoaparatą ir fiksuok pasaulio grožį. Taip savo keliones prisiminsi ne tik iš blankių atsiminimų, bet ir turėsi gražių nuotraukų. Gali išbandyti alternatyvius dalykus – piešti, dainuoti, šokti, lipdyti, projektuoti. Daryk tai, kas leis tau į pasaulį pažiūrėti kitomis akimis.

17. Pradėk sportuoti. Nebūtina eiti į sporto klubą. Joga, dviračiai, laipiojimas uolomis, futbolas, bėgimas, plaukimas, funkcinės treniruotės – tai geriausi sprendimai tiems, kurie nori susigrąžinti tonusą ir gauti daugiau endorfinų. Pamiršk apie liftą jeigu reikia užlipti žemiau nei į 10 aukštą. Vos per 3 mėnesius nuoseklaus darbo savo kūną galima pakeisti neatpažįstamai.

18. Daryk neįprastus dalykus. Nueik ten, kur nei karto nebuvai, važiuok į darbą kitu keliu, sutvarkyk problemą, apie kurią nieko nežinai. Išeik iš savo „komforto zonos“, plėsk akiratį. Gali perstumti namie baldus, pakeisk išvaizdą, šukuoseną ar įvaizdį.

19. Investuok. Idealu būtų kiekvieną mėnesį dalį savo pajamų investuoti, nes turtingas žmogus ne tas, kuris daug uždirba, o tas, kuris daug investuoja. Stenkis investuoti į aktyvus, sumažinti pasyvus ir kontroliuoti išlaidas. Jeigu išsikelsi finansinį tikslą ir padarysi tvarką piniginiuose reikaluose, nustebsi, kaip lengvai tu judėsi link jo.

20. Atsikratyk šlamšto. Išmesk visus daiktus, kurių nedėvėjai ar nenaudojai metus laiko. Palik tik tai, kas tau tikrai patinka ir reikalinga. Gaila išmesti – atiduok kam nors. Nusipirkus naują daiktą, atsikratyk tokio paties senojo, kad išliktų balansas. Mažiau daiktų – mažiau dulkių ir galvos skausmo.

21. Atiduok daugiau nei gauni. Dalinkis žiniomis, patirtimi ir idėjomis. Žmogus, kuris ne tik gauna, bet ir dalinasi, neįtikėtinai patrauklus. Tikėtina, kad tu moki kažką, ką ir kiti norėtų išmokti.

22. Priimk pasaulį tokį, koks jis yra. Atsisakyk vertinimų, priimk visus reiškinius kaip neutralius. O dar geriau – vertink viską kaip pozityvų dalyką.

23. Pamiršk, kas buvo praeityje. Praeitis neturi jokio ryšio su tavo ateitimi. Paimk iš praeities tik patirtį, žinias, gerus santykius ir teigiamus įspūdžius.

24. Nebijok. Nėra neįveikiamų kliūčių ir visos abejonės gyvena tik tavo galvoje. Nebūtinai turi būti kariu, užtenka matyti tikslą, apeiti kliūtis ir žinoti, kad tu pasieksi jį be jokių nesėkmių.

25. Paskutinis (kaip ir pirmas) punktas – daryk, kas tau patinka. Mokykis. Mokyk. Tobulėk. Keisk save iš vidaus. Tai nėra galutinis sąrašas, tačiau jeigu darysi nors keletą iš aukščiau parašytų punktų, tai jau po metų pažiūrėjus į veidrodį, tu savęs nepažinsi. O pasauliui neliks nieko kito, tik sekti tavo pavyzdžiu ir keistis kartu su tavimi.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Indre parašė:

    Uzstrigau ties pirmuoju.

  2. Ruta parašė:

    Sutinku su patarimais, ypac nr. 19 apie investavima!
    Daznas si patarima praleidzia, nes neturi pinigu investavimui. As pradejau investuoti per 30 min, pradzioje neturedama pinigu. Kaip? Pasiemiau paskola. Paskola grazinau per pora menesiu, nes ja investavus pradejau uzdirbineti ir dar vis dabar uzdirbu pinigus. 100% verta!
    Jeigu uzdirbate pakankamai pinigu, patariu skirti 1/5 menesinio atlyginimo investavimui. Tai atsipirks, jeigu kuriuo metu busite bedarbis ir turesite daugiau pinigu pensijai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.