Apie miego trūkumo žalą
0 (0)

person-802090_640

Dėl viršvalandžių darbe, o gal dėl įdomios TV laidos vėlų vakarą, kuriai nepavyko atsispirti, o gal dar dėl kažkokių kitų priežasčių – daugelis iš mūsų eilinį kartą šiąnakt miegojome nepakankamai.

Prasti miego įpročiai gali neigiamai atsiliepti savikontrolės mechanizmams ir gebėjimui priimti sprendimus, kas pasireiškia impulsyvumu bei neatidumu detalėms, teigia Clemson’o universiteto mokslininkai iš Pietų Karolinos.

Miego trūkumas taip pat neretai lemia padidėjusį kraujospūdį bei priešiškumą aplinkai, kas natūraliai virsta konfliktais darbe ar namuose.

Mokslininkai įrodė, kad miegas ir savikontrolė susiję tiesiogiai. Pakankamas jo kiekis stiprina valią, didina žmogaus atsparumą įvairiems sunkumas ir leidžia įgyvendinti sudėtingesnius sprendimus.

Miego nepritekliaus pasekoje auga liguistų polinkių rizika, įsitraukimas į sau žalingas veiklas, nuo persivalgymo, išlaidavimo ir azartinių lošimų iki narkotinių medžiagų vartojimo.

Taigi, apibendrina dr. Pilcher, vienas iš tyrėjų, akivaizdu, jog geras miegas yra sveikatos, sėkmės darbe ir tiesiog laimingo gyvenimo pagrindas.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.