Demografijos strategija
0 (0)

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė dėl Demografijos, migracijos ir integracijos politikos 2018–2030 m. strategijai (Seimo nutarimo projektas Nr. XIIIP-2025), kurioje, atsižvelgiant į šių dienų realijas, nustatyti šalies demografijos, migracijos ir integracijos politikos raidos tikslai, kryptys ir siektini rodikliai 2018–2030 m.

Šiuo metu nėra priimto vieno planavimo dokumento, kuriame būtų apibrėžta ilgalaikė demografijos, migracijos ir integracijos politikos raidos strategija valstybės mastu. Strategijos parengimą paskatino sudėtinga šalies demografinė situacija – gyventojų skaičiaus mažėjimas, gyventojų amžiaus struktūros pokyčiai, vaikų skaičiaus mažėjimas ir vyresnio amžiaus asmenų daugėjimas. Tokią situaciją lemia aukšta migracija ir mažas gimstamumas, neužtikrinantis kartų kaitos.

Strategijos pagrindinis tikslas – užtikrinti teigiamą gyventojų skaičiaus pokytį ir proporcingą gyventojų amžiaus struktūrą, kuriant šeimai palankią aplinką, užtikrinant valstybės poreikius atitinkantį migracijos srautų valdymą, suteikiant galimybių vyresnio amžiaus asmenims integruotis į visuomenę.

Komitetas pasiūlė projekte numatyti, kad iki 2018 m. spalio 1 d. Vyriausybė patvirtintų Demografijos, migracijos ir integracijos politikos 2018–2030 m. strategijos įgyvendinimo tarpinstitucinį veiklos planą. Be to, komitetas siūlo Seimo nutarimo projekte įtvirtinti nuostatą, kad Vyriausybė kasmet savo teikiamoje metinėje ataskaitoje informuotų Seimą apie strategijos nuostatų įgyvendinimą ir pateiktų jos įgyvendinimo vertinimo rodiklių pasiekimo stebėsenos rezultatus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.