Idealus tėvas, arba Ko nori motinos?
0 (0)

tevas
Public Domain Pictures / Pixabay

Koks būtų idealaus vyro ir tėvo portretas, jeigu jį nupieštų moterys?

Idealaus tėvo paveikslas nuolat kinta. Dažna šių laikų moteris galvoja, kad gimus vaikui vyras taps savotišku motinos dubleriu. Tai nenuostabu: pastaraisiais metais santuokos modelis tapo toli gražu nepatriarchalinis. Šiuolaikinė vyro ir moters sąjunga reiškia, jog pareigos bus pasidalintos po lygiai. Šie lūkesčiai apima ir rūpinimąsi vaikais.

Tėvas abiem

Jeigu tėvas neprisideda prie gimusios atžalos priežiūros lygiai tiek pat, kiek ir motina, ši jaučiasi nusivylusi. Nuovargis kaupiasi ir galiausiai virsta nuoskauda: „Aš darau tai, kas sunkiausia, o jis tik žaidžia savo malonumui.” Žinoma, būtų idealu, jeigu vyras pats susiprastų, kada žmonai reikia pagalbos, tačiau dauguma jų to nesupranta, nes nesitiki, kad ši savarankiška moteris po gimdymo ir pati tapo savotišku kūdikiu: ji nori, kad vyras ir ją globotų bei prižiūrėtų kaip vaiką.

Neprarasti vienam kito

Šiuolaikinės poros puikiai sprendžia vaikų auklėjimo ir ugdymo klausimus, dalijasi laiką, kurį su jais praleidžia, tačiau joms sunku susitaikyti su tuo, kad nelieka laiko vienas kitam. Ypač vyras dažnai jaučiasi paliktas, jam trūksta švelnumo ir šilumos. Moterys, ypač vyresnės, nesąmoningai stengiasi pratęsti motinystės džiaugsmus ir iš vyro tikisi, kad jis pasitenkins vien tėvo vaidmeniu. Vienintelis būdas neprarasti vienam kito – tai atrasti laiko pabūti tik dviese, kantriai elgtis vienam su kitu, nelaukti nei iš savęs, nei iš kito idealaus elgesio, atleisti.

„Tavo eilė”

Kai vaikai paauga, tampa paaugliais, kai prasideda skandalai su durų trankymu, motinos jaučiasi taip, tarsi būtų praradusios jų meilę. Šiuo metu moteriai kaip niekad reikalingas tas, kuris galėtų „perrėkti” paauglį. Ji sako vyrui: „Dabar – tavo eilė. Manęs jie jau nebeklauso.” Motinos vertina tai, kad tėvas praleidžia daug laiko su paaugliais, dalijasi su jais savo interesais, padeda jiems atrasti save.

Pratęsti istoriją

Užaugus vaikams, motinos trokšta, kad vyras joms suteiktų tą meilę, kurią jos prarado. Joms reikia, kad jis padėtų pergyventi šį skausmingą etapą: kai vaikai jas atstumia, kad taptų savarankiški. Kai vaikai palieka namus, dažna pora sugeba susigrąžinti intymų artumą – kaip būdą paguosti vienam kitą. Bet ne tik. Vyras, būdamas tėvu, turėjo galimybę parodyti savo gerąsias savybes, kurios kadaise patraukė moterį. Vaikams pradėjus savo gyvenimą, ji vėl gali užsiimti savo pačios pomėgiais. Taip pora gauna šansą pratęsti savo meilės istoriją.
.
Pagal „Psichologies” / parengė ve.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.