Kūryba ir naikinimas
0 (0)

kūryba ir naikinimasDvi seserys, gimusios iš gaivališkos ir visa apimančios motinos gamtos bei dieviškojo tėvo, įkvepiančio gyvybę. Abi stebina savo jėga ir išreikštumu. Jos atrodo tarsi juoda ir balta, diena ir naktis, bet kiek daug jose darnos!

Ateina laikas Kūrybai… Regis, ore spinduliuoja įkvėpimas, veržiasi jėgų antplūdis ir tikėjimas gyvenimu… Juk kūryba ir skirta gyvenimui – jausti, kaip pulsuoja širdis, jausti skonį, mylimo žmogaus odą, gėrėtis muzika, dėliotis pavienius žodžius ar spalvas, kurie sukurtų naują erdvę, kurioje norisi gyventi, būti, mylėti, mylėtis… Įsileisti spontaniškumą ir leisti tūkstantis šimtąjį kartą sutiktą žmogų IŠGIRSTI ir pamatyti kitoje šviesoje… Sukurti saugią erdvę, kur kitas žmogus galėtų gyventi be mūsų akibrokštų ir svetimumo… Kur du kūnai, pasiklydę savo geiduliuose, atrastų meilę ir saugumą, nes būti dviese yra saugiau nei po vieną… Nors ir sienos statybos tarp žmonių yra kūryba – juk reikia sugalvoti, kam jų reikia ir kaip jas statau… O tam irgi reikia ir drąsos, ir užsispyrimo bei paties gyvenimo… Paties Libido.

Tačiau ateina laikas ir Destrukcijai… Ji ateina su pagieža ir pašaipumu, valydama viską, kas per daug naivu, per daug spalvota, per daug nudailinta, per daug pedantiška – tiek, kad pati gyvybė apleido… Ji ateina išvalyti, pamokyti, išstumti to, ko nebereikia, to, kas jau išgyventa… Tačiau kartais taip stipriai saugom, kas jau subyrėję, beviltiškai bandydami įkvėpti naują gyvenimą… Tad nepaleisdami pelenų, destrukciją įsileidžiame į save… Juk kartais daug paprasčiau leisti degti viduj skaudiems jausmams, nei priimti pabaigą ir pralaimėjimą… Tarsi paprasčiau per savęs nusišalinimą, per savo paties destrukciją ieškoti paramos ir trumpam nusigręžusio Libido…

Viskas ateina ir praeina. Viskas kinta. Tokia gamta. Toks gyvenimas. Kur yra pradžia, bus ir pabaiga. Svarbu neleisti joms per daug persimaišyti, nes tuomet gamta pasiklysta mumyse ir tampa tik didele klampyne… Laikas vėl pasitikėti gamta ir natūraliais ciklais….  Gyventi!

 

 

Pasitikėjimo savimi stiprinimo programos II dalyvė

Lina J.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.