Kai augti sunku
0 (0)

Vilma Mažeikienė „KAI AUGTI SUNKU: vaikų ir paauglių psichologinės problemos ir jų sprendimo būdai“ (2019)
Išleido: Tyto alba
Puslapiai: 215
Viršelis: Asta Puikienė
ISBN: 9786094663932

Knygos autorė – Klaipėdoje gyvenanti ir dirbanti psichologė-psichoterapeutė Vilma Mažeikienė. Pastaruoju metu daugiau dirba su sunkiais paaugliais, turinčiais elgesio bei emocijų sutrikimų, ir moterimis, patyrusiomis smurtą. 1994 m. Klaipėdos universtitete ji baigė pedagoginės psichologijos studijas ir įgijo psichologijos magistro laipsnį, o 2002 m., baigusi Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institutą, įgijo psichoterapeuto kvalifikaciją. Jau 25 metus sėkmingai dirba psichologe-psichoterapeute, konsultuoja vaikus, paauglius bei jų tėvus įvairiais psichologiniais auklėjimo klausimais.

Knygos autorė sako, kad šioje knygoje norėjo parodyti, kokia didelė šeimos įtaka vaiko asmenybės formavimuisi, kaip svarbu laiku išgirsti ir suprasti savo vaiko bėdas.

„Vaikystėje ir paauglystėje norėjau vieno – būti tėvų mylima, pastebėta, pripažinta, gerbiama. Bet šeimoje, kurioje augau, negalėjau to gauti – tėtis nuolat girtavo, o mama daug dirbo. Ji visad būdavo pikta ir pavargusi nuo savo rūpesčių. Mums, vaikams, jai neužteko nei laiko, nei dvasinių, fizinių jėgų. Savo namuose jaučiausi niekam neįdomi ir nereikalinga ir nesupratau – kodėl? už ką? Taigi rašiau šią knygą žinodama iš asmeninės patirties, kaip jaučiasi vaikas ir paauglys, kurio nuomonės tėvai nepaiso ir negerbia, ant kurio nuolat šaukiama, kuris baudžiamas už menkiausią prasižengimą ir dėl visų šeimoje kylančių suaugusiųjų konfliktų bei nesėkmių kaltina save, jausdamasis nusivylęs, sutrikęs, bejėgis. Dėl to vaikui kyla įvairių psichologinių problemų. Mylėkit. Mylėkit dabar, kol vaikas šalia, kol jis laukia“, – teigia knygos „Kau augti sunku“ autorė V. Mažeikienė.

Knygoje aptariamos temos

  • Vaikų auklėjimo kryptys
  • Vaikų ir paauglių psichologinės problemos ir jų sprendimo būdai
  • Tėvams apie vaikų ir paauglių psichologinius auklėjimo niuansus

Pavartyti knygą galima čia >>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.