Kaip išsirinkti gerą ir kokybišką alkotesterį?
5 (1)

Premium license

Pakanka tik vieno gėrimo, kad alkoholio kiekis kraujyje peržengtų įstatymiškai leistiną ribą, nuo kurios sėsti prie vairo tampa ne tik nelegalu, bet ir pavojinga. Na, o norint įsitikinti, kad alkoholio kiekis kraujyje neviršija leistino ar siekiant širdies ramybės po vakarykščio vakarėlio, naudinga turėti asmeninį alkotesterį, kuris leidžia lengvai, greitai, o dažniausiai, ir tiksliai nustatyti alkoholio kiekį, esantį organizme.

Žinoma, alkotesterius mes įpratę matyti policijos pareigūnų rankose, reidų ar eilinių patikrinimų metu. Taip pat, alkotesteriai yra plačiai naudojami ir tikrinant darbuotojų blaivumą, darbo vietose. Tačiau, verta žinoti, kad kiekvienas žmogus gali įsigyti savo, asmeninį ir nuosavą alkotesterį, savikontrolei. Be abejo, svarbu labai aiškiai priminti, kad prie vairo sėsti išgėrusiam nors lašą alkoholio yra prastas sprendimas galintis kainuoti ne tik nemažą baudą, bet ir aplinkinių bei jūsų gyvybes. Na, o jei vis dėlto nusprendėte įsigyti alkotesterį savoms reikmėms, prieš įsigydami, turėtumėte žinoti kelis, labai svarbius dalykus, kuriuos ir aptarsime šiame straipsnyje.

Skirtingi alkotesterių tipai

Renkantis alkotesterį, naudinga žinoti, kad jie gali būti skirstomi į skirtingus tipus. Šie tipai skiriasi savo paskirtimi. Vieni alkotesteriai yra skirti asmeniniam naudojimui, kiti – viešam, o treti yra laikomi profesionaliais. Asmeniniai alkotesteriai yra naudojami plačiosios visuomenės, įsigyjami laisvai ir lengvai. Tokių įrenginių dėka, kiekvienas gali pasitikrinti savo blaivumo lygį. Tiesa, tokie alkotesteriai nėra laikomi itin tiksliais, lyginant su profesionaliais. Asmeninio tipo alkotesteriai nėra labai brangūs. Viešo naudojimo alkotesteriai yra naudojami viešose vietose, pavyzdžiui, kavinėse, klubuose. Tai tarsi aparatai, kurie parodo girtumo lygį į juos įmetus piniginę monetą. Mažesni modeliai yra naudojami darbo vietose, fabrikuose. Jie padeda nustatyti ir kontroliuoti darbuotojų blaivumą, siekiant užtikrinti darbo saugumą. Šio, viešo tipo alkotesteriai yra tikslesni nei asmeniniai. Galiausiai – profesionalūs alkotesteriai. Tai įrenginiai, kurių paprastas žmogus galimybės įsigyti neturi. Šiuos alkotesterius naudoja teisėsaugos pareigūnai, jie yra labai tikslūs ir legaliai gali būti naudojami įrodymams teismuose. Vieni žymiausių šio tipo gamintojų – Drager alkotesteriai. Tiesa, Drager alkotesteriai iš varle.lt – itin žemomis kainomis. Šioje svetainėje rasite platų jų pasirinkimą.

Jutiklio tipas

Norint išsirinkti tinkamą alkotesterį, labai svarbu atsižvelgti ir į jo jutiklį, nuo kurio priklauso įrenginio veikimas. Iš esmės, alkotesteriai gali turėti dviejų tipų jutiklius. Pirmasis iš jų – alkotesteriai su puslaidininkiais jutikliais. Šio tipo alkotesteriai veikia sukurdami vidinę reakciją į iškvėptą deguonį. Šie alkotesteriai yra gana pigūs, paprasti, tad, dažnu atveju, ir nelabai tikslūs. Norint kiek įmanoma tiksliau nustatyti girtumo lygį, tokio alkotesterio nereikėtų naudoti iš karto po alkoholio vartojimo. Rekomenduoja, testą atlikti tik praėjus ne mažiau nei 30 minučių po alkoholio ar kitų gėrimų vartojimo. Kadangi, yra tikimybė, kad net išgėrus kavos ar suvalgius saldainį, tokio tipo alkotesteris gali parodyti netikslius rezultatus. Taip yra todėl, kad šie alkotesteriai negeba atskirti iškvėptų dalelių. Kitas tipas – alkotesteriai su elektrocheminiais jutikliais. Tokie alkotesteriai yra kur kas tikslesnis ir modernesni, žinoma, ir brangesni. Taip yra todėl, kad šio tipo alkotesteriai nustato ir atpažįsta tik alkoholio daleles, kurios išsiskiria pučiant į alkotesterį. Šie alkotesteriai naudojami profesionaliai, kadangi, yra itin tikslus, net ir po daugkartinio naudojimo, kelis kartus iš eilės.

Kitos svarbios ypatybės

Rinkdamiesi alkotesterį, dėmesį turėtumėte atkreipti ir į kitas, labai svarbias ypatybes. Viena iš jų – atsižvelgti ar alkotesteris veikia su kandikliu, vienkartiniu antgaliu ar be jų. Reikėtų atminti, kad tie alkotesteriai, kurie veikia su kandikliu arba vienkartiniu antgaliu – nurodo tikslesnius rezultatus. Taip yra todėl, kad pučiant į kandiklį ar antgalį, iškvepiamas oras ne taip susimaišo su išoriniu oru. Na, o naudojant alkotesterius, kurie veikia be jokio antgalio, rezultatai gali būti ne tokie tikslūs. Iškvepiamo oro valdymo funkcija – taip pat labai naudinga. Ši funkcija neleidžia sukčiauti, todėl, gaunami rezultatai yra tikrai tikslūs. Tokią funkciją turintys alkotesteriai valdo pūtimo laiką ir stiprumą. Na, o kadangi, šią funkciją turintys modeliai būna gana modernūs, netinkamai atlikus testą, alkotesteris prašo jį atlikti dar kartą.

Įvairus, platus alkotesterių asortimentas – varle.lt svetainėje. Paspaudę čia: https://www.varle.lt/alkotesteriai/ rasite įvairių gamintojų alkotesterius, geras kainas ir dar geresnes akcijas!

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.