Kaip ugdyti vidinę stiprybę?
0 (0)

Portrait of posh guy in formalwear sitting and stretching himself

„Laikykite savo galūnes toliau nuo kūno“, – patarimu dalijasi Stanfordo universitete dėstanti socialinė psichologė Deborah H Gruenfeld.

Tyrimai rodo, kad plačios pozos gali padėti jums jaustis galingesniam, padidinti testosterono ir sumažinti streso hormono kortizolio lygį organizme, rašo Nytimes.com.

Aukštą socialinį statusą turintys žmonės be vargo palaiko akių kontaktą pokalbio metu, tačiau jaučiasi laisvi bet kada nukreipti žvilgsnį, jeigu to norisi.

D. H Gruenfeld, kuri galios psichologiją studijuoja jau daugybę metų, pastebėjo, kad jos studentai, puikiai suprantantys teoriją, nesugeba šių žinių pritaikyti savo asmeniniame gyvenime. Tuomet ji pagalvojo apie aktorius, kurie įsijautę į vaidmenį elgiasi įtikinamai, nors realiame gyvenime kartais yra visiškai kitokie. Taip kartu su teatro instruktoriumi kilo mintis organizuoti pamokas, kurios sudomino ne tik studentus, bet ir sportininkus bei kitus daug pasiekusius žmones.

Jų metu žmonės mokomi projektuoti galią ir įgyja daug praktinių įgūdžių, praverčiančių kasdieniame gyvenime. Keletas patarimų ir jums:

– Nepersistenkite pristatydami save, kalbėkite glaustai.

– Prisiimkite atsakomybę už erdvę, kurioje esate. Sakykite sau: „Tai mano kambarys, tai mano stalas, tai mano auditorija“.

– Galvokite apie save kaip apie saugotoją ir globėją. D. H Gruenfeld turi omenyje karalienę: „Ji ori ir garbinga, šalia jos žmonės jaučiasi saugūs, tačiau po visu tuo yra jos kardas“.

Parengė alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.