Kas tai – meilė ar priklausomybė?
0 (0)

meile-ar-priklausomybeBrenda Schaeffer „Kas tai – meilė ar priklausomybė?” (2016)
Išleido: Vaga
Vertė: Milda Dyke ir Irena Jomantienė
Puslapiai: 344

Daugelis klaidingai tapatiname meilės ilgesį, atkaklias jos paieškas su pačia meile. Ši knyga daugybei žmonių padėjo išbristi iš meilės priklausomybės, iš sumaišties, įveikti savigriovą, kai siekdami pilnatviškų, sveikų santykių vis klaidžiojame tamsoje, o tikroji meilė lieka neišsipildžiusi.

Autorė Brenda Schaeffer – sertifikuota priklausomybių specialistė, tarpasmeninių santykių psichoterapeutė, psichologijos mokslų daktarė; skaito paskaitas ir teikia praktines konsultacijas.

Knygoje „Kas tai – meilė ar priklausomybė?“ remiasi daugiamete darbo su klientais patirtimi bei naujais meilės priklausomybės supratimo aspektais: kaip atpažinti meilės priklausomybę, kaip ją suvokti ir, svarbiausia, kaip iš jos išsivaduoti. Sveikos ir liguistos meilės savybes autorė iliustruoja tikromis istorijomis, kurios skaitytojui padeda suvokti, išsilaisvinti ir atrasti tikrąjį, brandų artimumą. Pateikiama informacija apie priklausomo elgesio biologinį pagrindą, apie technologijų poveikį santykiams, taip pat gilinamasi į tai, kaip smurtas ir praeities traumos veikia polinkį į meilės priklausomybę.

„Mokslinių tyrimų duomenys įrodo – pasaulis tikrai sukasi meilės galia.”

„… emocijos būna dviejų lygmenų. Žemesnio lygmens emocijas sukelia skriauda ir nuoskauda, šios primeta sąlygas kitiems rodomai meilei. Tačiau tokios sąlygos retai įgyvendinamos, dėl to ir vėl liekame vieniši, atskirti, neramūs, graužiami pavydo, nugrimzdę į sielvartą, apleisti, išduoti, įniršę, nesaugūs, tūžmingi, atitolę, bejausmiai.”

„Psichologai praktikai nustatė, kad priklausomybę sudaro trys elementai: obsesija arba įkyrus rūpinimasis priklausomybės objektu, jausmas,kad viskas slysta iš rankų, ir elgimasis taip pat, nors fizinės ar psichologinės pasekmės yra kenksmingos.”

„… vaikystėje meilės nepatyręs žmogus nesugeba tapti vientisa, sveika asmenybe. Be meilės jis išgyvens, tačiau jam bus sunku išsiugdyti savivertę, išmokti mylėti kitus, pajusti meilę gyvenimui, jam trūks visų pagrindinių sveiko ir priklausomybe nesančio meilės santykio sudedamųjų dalių.”

„Neretai priklausomos meilės stiprumas tiesiogiai proporcingas jausmui, kad vaikystės reikmės nebuvo patenkintos.”

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Erdharda parašė:

    Tikra tiesa bet nenoriu pasiduoti kaip isgyventi kaip pradeti save gerbti kad pamatytum pasauly kitomis spalvomis jei jis yra tik juoda ir balta

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.