LEU akredituota nauja socialinio darbo bakalauro studijų programa su dviem specializacijomis
0 (0)

LEU Centriniai rūmai

Lietuvos edukologijos universitete (LEU) akredituota nauja socialinio darbo bakalauro studijų programa, kurią Studijų kokybės vertinimo centras patvirtino penkeriems metams. Socialinio darbo studijų programos išskirtinumas – dvi specializacijos.

Viena jų – socialinis darbas su jaunimu. Ši specializacija susijusi su aktualia socialinės politikos dalimi – jaunimo politika, kuri sprendžia jaunimo problemas ir siekia sudaryti palankias sąlygas formuotis jauno žmogaus asmenybei ir jam integruotis į visuomenės gyvenimą.

Antroji specializacija – socialinis darbas su specialiųjų poreikių asmenimis. Šios specializacijos paskirtis yra parengti kvalifikuotus darbuotojus, gebančius padėti neįgaliesiems socializuotis ir integruotis į visuomenę.

Baigusiems socialinio darbo bakalauro studijų programą bus suteikiamas socialinio darbo bakalauro laipsnis ir socialinio darbuotojo kvalifikacija.

Studentai, sėkmingai baigę socialinio darbo studijas, galės dirbti socialiniais darbuotojais socialinėse, švietimo, sveikatos priežiūros institucijose, jaunimo, laisvalaikio ir dienos centruose, nevyriausybinėse organizacijose, menų terapijos centruose. Naujai parengtų socialinių darbuotojų įgytos žinios bus naudingos socialinės veiklos vadybai ir organizavimui, dirbant socialinių ir jaunimo institucijų vadovais, socialinio darbo specialistais savivaldybės socialinės paramos ir vaikų teisių apsaugos skyriuose ir tarnybose, bendruomeniniuose, jaunimo ir nevyriausybiniuose centruose.

VYT_2096

Šiuo metu Lietuvoje nėra pakankamai paruoštų socialinių darbuotojų, dirbančių socialinių ligų (psichotropinių medžiagų, alkoholio, smurto ir prievartos ir kt.) prevencijos ir reabilitacijos srityse, specialios paskirties jaunimo ir globos institucijose, darbui su suaugusiais ir vaikais, turinčiais psichinių ir fizinių specialiųjų poreikių ar elgesio sutrikimų, taip pat su asmenimis, kuriems laikinai atimta arba apribota laisvė perauklėjimo arba bausmės atlikimo vietose, todėl išlieka didelis poreikis tokio pobūdžio specialistų.

Studentų priėmimas į socialinio darbo studijų programą pradedamas šiais metais. Studijos bus vykdomos nuolatine ir ištęstine formomis LEU Socialinės edukacijos fakulteto Socialinio darbo ir sociologijos katedroje.

Stojantieji jau gali pildyti prašymus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose LAMA BPO informacinėje sistemoje iki liepos 21 d. 17 val.

Į prašymą galima įtraukti iki 12 pageidavimų. Juos bus galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį.

Daugiau informacijos apie naują studijų programą: Priėmimo komisija, Studentų g. 39, 119 kab., tel. / faks. (8 5) 2751032, el. p. stojimas@leu.lt, tinklalapis www.leu.lt/priemimas.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.