Mokslinis tyrimas: kaip iš tikrųjų sužadinti moters geismą?
0 (0)

vyras-moteris

Kanados mokslininkams pagaliau pavyko rasti atsakymą į klausimą, kas iš tikrųjų jaudina moteris ir kaip pažadinti jų geismą. Tyrimo metu buvo fiksuojama, kokį poveikį moters seksualiniam susijaudinimui daro švelnūs prisilietimai, spusčiojimai ir kitokios glamonės. Taip išsiaiškinta, kokioms glamonėms tam tikros kūno vietos yra jautriausios.

Paaiškėjo, kad švelniems prisilietimams jautriausia yra kaklo sritis, spaudžiamojo pobūdžio stimuliacijomis – klitoris ir krūtų speneliai, vibravimui – klitoris. Tyrėjų teigimu, jų atliktas tiriamasis darbas ir gauti rezultatai turės įtakos krūtų didinimo ar lyties keitimo (iš vyriškos į moterišką) operacijai nusiteikusiems asmenims.

Mokslininkai iš Kvebeko universiteto (Kanada) įkalbėjo tyrime dalyvauti trisdešimtį puikios sveikatos moterų, kurių amžius – nuo 18 iki 35 m. Eksperimentų metu buvo stimuliuojamos ne tik intymiems prisilietimams jautrios kūno zonos kaip tarpvietė (klitoris, mažosios lytinės lūpos, makštis, išorinė išangės zona) ar krūtys (krūtis, areolės, speneliai), bet ir kitos kūno sritys (kaklas, dilbio oda, pilvas). Kitų prisilietimams jautrių kūno vietų (pvz., pėdų) tyrėjai nepasirinko.

Tiriamųjų buvo paprašyta apsinuoginti ir išsitiesti ant procedūrų stalo. Dalyvių buvo prašoma užsidėti akinius, kad eksperimento metu jos neturėtų galimybės matyti. Tyrimui pasirinktos kūno zonos buvo stimuliuojamos tiriamaisiais instrumentais, perteikiančiais įvairius lietimo niuansus. Tyrėjai pasirinktą kūno dalį stimuliuodavo 1,5 s, penkias sekundes luktelėdavo ir teiraudavosi tiriamosios, ar ši ką nors juto.

Tyrimo autorių teigimu, tokio pobūdžio tyrimas seksologijos srityje buvo atliekamas pirmą kartą.

„Tyrimas buvo sutelktas ypač į jaunesnio amžiaus moterų kūno polinkius reaguoti į trijų tipų stimuliaciją – švelnius prisilietimus, spusčiojimus ir vibraciją, – žurnale „Journal of Sexual Medicine“ rašo tyrimo autoriai. – Iki šiol buvo atlikta keletas tyrimų, kurių metu buvo koncentruojamasi į tarpvietės ir krūtų jautrumo slenksčio nustatymą, tačiau jų rezultatais buvo gauti standartai tokiems klinikiniams faktoriams kaip senėjimas, genitalijų ir krūtų operavimas, genitalijų patologijos ir seksualinės funkcijos.“

Kanadiečių tyrimo rezultatai atskleidė, kad moterų seksualinio susijaudinimo intensyvumas labai priklauso nuo spusčiojimų.

„Gauti tyrimo duomenys byloja, kad kūno vietos į skirtingo tipo stimuliacijas reaguoja skirtingai. Štai genitalijos, kaip paaiškėjo, labiau jautrios spaudžiamojo pobūdžio poveikiui (pvz., įsiskverbimui) ir vibracijai, o ne švelniems prisilietimams, nors, pavyzdžiui, tokia moters genitalijų zona kaip makštis, pasirodo, jautriausia švelniems prisilietimams.“

Tyrimo metu buvo analizuojama tokių veiksnių kaip krūtų dydis, kūno masės indeksas, hormoninė kontracepcija, menstruacinis ciklas ar seksualinė orientacija, įtaka. Tyrėjų teigimu, nė vienas iš išvardintų faktorių žymesnės įtakos rezultatams neturėjo. Tiesa, įtakos jautrumui gali turėti seksualinė abstinencija (susilaikymas) ir kūno puošyba auskarais.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad skirtingos kūno vietos į skirtingų tipų stimuliacijas reaguoja nevienodai, o seksualinis stimuliavimas padidina kūno jautrumo slenkstį švelniems prisilietimams. Taip pat prieita išvados, kad tam tikros klinikinės aplinkybės (pvz., plastinės operacijos) gali pakeisti vienos ar kitos kūno vietos jautrumą.

logo

Pagal: dailymail.co.uk

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.