Moters smegenys
0 (0)

moters-smegenys

Louann Brizendine „Moters smegenys” (2013)
Išleido: Baltos lankos

Nors knyga parašyta paprasta suprantama kalba – savo literatūros sąrašu ir nuorodomis laisvai prilygtų solidžiam moksliniam darbui. Ji priskiriama prie mokslo populiarinimo literatūros, tad pasirodys įdomi ir naudinga tiek profesionalams, tiek plačiajam skaitytojų ratui.

Louann Brizendine stipri teoretikė bei didelę darbo praktiką turinti specialistė, medicinos mokslų daktarė, Kalifornijos universiteto neuropsichiatrė, Moterų nuotaikos ir hormonų klinikos įkūrėja.

Ši knyga, tai praktinis skaitytojo vadovas po moters psichikos pasaulį, sukurtas pasitelkiant naujus tyrimų duomenis apie smegenis ir nervinės elgsenos sistemas, atskleidžia kas moteris daro moterimis.

Knygoje sudėta dvidešimties Louanos darbo metų neuropsichiatrijos srityje patirtis, plačios genetikos, molekulinės neurologijos ir neurohormoninės raidos žinios. Pateikiama neuropsichologijos, kognityvinės neurologijos, vaikų raidos ir psichoneuroendokrinologijos tyrimų medžiaga.

Autorės tikslas – šviesti besidominčius gydytojus, psichologus, mokytojus, slauges, farmakologus, informuoti moteris ir mergaites apie jų unikalią smegenų, kūno ir elgsenos sistemą bei padėti kuo geriau išnaudoti savo galimybes bet kuriame amžiaus tarpsnyje.

Daug diskusijų sukėlusi knyga, atskleidžia, kaip unikali smegenų struktūra veikia moters mąstyseną, bendravimą, vertinimus ir santykius su kitais.

Sykiu, tai puiki galimybė vyrams pagaliau perprasti moters paslaptį!

Kelios ištraukos:

„Ekstremalaus emocinio chaoso, ištinkančio paskutinėmis dienomis prieš menstruacijas, kurį išprovokuoja kiaušidžių gaminamas estrogenas ir progesteronas, medicininis pavadinimas yra ikimenstruacinis disforinis sutrikimas (IMDS). Moterys padariusios nusikaltimus IMDS būsenos, Prancūzijoje ir Anglijoje tą aplinkybę sėkmingai panaudoja savo gynybai, siekdamos, kad būtų pripažintas jų laikinas neveiksnumas.” (70 p.)

„Įsimylėjusių moterų smegenų skenavimo duomenys rodo smegenų suaktyvėjimą didesniame skaičiuje sričių, ypač tose, kurios kontroliuoja intuiciją, dėmesingumą ir atmintį, o įsimylėjusio vyro smegenų aktyvumas koncentruojasi srityse, atsakingose už sudėtingą vizualinės informacijos apdorojimą. Ši vyro įsimylėjimo ir vizualinio aktyvumo sąsaja gali paaiškinti, kodėl vyrai yra linkę lengviau ir dažniau nei moterys įsimylėti „iš pirmo žvilgsnio”. (90 p.)

„Yra atlikta nemažai apsikabinimo poveikio eksperimentų, kurie leido sužinoti, kad oksitocino dozę smegenys paprastai gauna praėjus dvidešimčiai sekundžių nuo pirmosios apsikabinimo akimirkos – ji sukuria emocinį ryšį tarp apsikabinusių partnerių ir sužadina pasitikėjimą skatinančias smegenų grandis.” (94 p.)

Pagal knygą ruošti rašiniai:
Orgazmo paslaptis, Feromonai «socialiniai chemikalai»: mitai ir tikrovėIdealios sąlygos mamomsBendravimas paauglystėje: kodėl Jis su manimi nešneka?

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.