Nuo rašymo klaviatūra iki valdymo mintimis – kaip žmogaus ir kompiuterio sąsaja pasikeis ateityje?
0 (0)

Milijonai žmonių visame pasaulyje praleidžia valandų valandas dirbdami prie kompiuterio. Pelė ir klaviatūra yra mūsų šaukštas ir šakutė, plaktukas ir vinis, alfa ir omega. Visgi ateityje žmonės tikriausiai stebėsis sužinoję, kaip mes spaudydavome išlindusius klaviatūros mygtukus, slankiodavome pelę, prie kompiuterio laidu jungdavome ausines. Mes patys stebimės senoviniais kompiuteriais, kurie būdavo tokie dideli, kad juos valdyti tekdavo vaikštant aplink.

Pastaruoju metu kuriama daugybė naujų darbo su elektroniniais prietaisais būdų – nuo lazerinių klaviatūrų projekcijų, eksperimentų su papildomais pirštais, odos paviršiaus pavertimo liečiamu ekranu iki kompiuterio valdymo balsu ir net mintimis. Moksliniai tyrimai intriguoja – kaip žmogaus ir kompiuterio sąsaja pasikeis ateityje?

Daugiau – laidos įraše:

Laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva, kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kiekvieną sekmadienį 12.30 val. per LRT Plius.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.