Nusiavę batus sudėkite vieną šalia kito
4.7 (3)

Melanie Mauer / Unsplash

Šiuolaikinis žmogus prarado pagrindą po kojomis. Nuolat nerimauja, nes neišmano kaip gyventi, tad neretai ieško ypatingų potyrių, kurie padėtų atkurti psichinę pusiausvyrą.

Zen meistras Shunmyo Msduno, aštuonioliktasis Kenkodži šventyklos vyriausiasis dvasininkas bei Tamos universiteto profesorius teigia, kad tam nereikia nieko sudėtingo ar ekstremalaus. Savo knygelėje „Paprasto gyvenimo menas“ (2020) jis pateikia 100 kasdienių praktikų, kurios prieinamos visiems. Viena jų – nusiavę batus sudėkite vieną šalia kito.

Nuo seno sakoma, kad apie šeimą galima daug pasakyti vien pažvelgus į prieškambarį – ypač japonų namuose, kur įėję iškart nusiauname. Iš to, ar batai tvarkingai išrikiuoti, ar bet kaip sumesti, galime spręsti, kas dedasi tuose namuose gyvenančiųjų galvose.

Dzenbudizme yra posakis: „Atidžiai žiūrėk po kojomis.“ Jis turi tiesioginę prasmę, taip pat išreiškia mintį, kad tie, kurie nežiūri kur eina, nepažįsta savęs ir nežino, kur veda jų gyvenimo kelias. Galbūt tai atrodo kiek pritempta, bet net tokios smulkmenos išties turi didžiulę įtaką tam, kaip gyvenate.

Grįžę namo nusiaukite batus ir gražiai pasidėkite juos tam skirtoje vietoje. Tik tiek. Užtruks kelias sekundes. Tačiau laikantis šio įpročio gyvenimas nepaaiškinamai tampa šviesesnis ir tvarkingesnis. Jis tampa gražesnis. Tokia yra žmogaus prigimtis.

Taigi pirmiausia atkreipkite dėmesį į kojas. Tvarkingai susidėdami batus jūs žengiate žingsnį ten, kur norite eiti.

Įvertinkite!
[Balsavo: 3 Vidurkis: 4.7]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.