Parengtas socialinio verslo gidas – praktinis vadovas norintiems plėtoti šią verslo formą
0 (0)

socialinio-verslo-gidas

Siekdama viešinti ir skatinti socialinį verslą Lietuvoje, Ūkio ministerija kartu su Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ ekspertų komanda parengė Socialinio verslo gidą. Šiame leidinyje pateikiama kuriant socialinį verslą reikalinga informacija. Socialinio verslo gide apibrėžiama socialinio verslo sąvoka, išskiriami šio verslo skirtumai, palyginti su kitais socialinės ekonomikos subjektais, pateikiamas socialinio verslininko profilis, parodoma socialinio verslo nauda.

„Šiame verslo atstovams naudingame leidinyje numatytos konkrečios priemonės, skirtos socialiniam verslui palankiai teisinei aplinkai, finansinei ir mokestinei paramos sistemai sukurti, socialinio verslo kultūrai formuoti ir žinomumui didinti. Socialinio verslo gidas yra priemonė – praktinis vadovas visiems besidomintiems socialiniu verslu, jį plėtojantiems ar ketinantiems jo imtis“, – sako ūkio viceministras Marius Skarupskas.

Leidinyje daug dėmesio skiriama praktiniams socialinio verslo plėtros aspektams: kaip tobulinti idėją, pasirengti prieš pradedant socialinį verslą ir įvertinti išorinius aspektus: atlikti rinkos analizę, nustatyti savo klientą ir suinteresuotas šalis, įvardinti konkurentus.

Socialinio verslo gide taip pat aiškinama, kaip sukurti verslo modelį, parengti verslo planą ir tinkamai vykdyti komunikaciją. Jame pateikiami patarimai, kaip sėkmingai pradėti verslą, parodoma tinkama teisinė forma, aprašomi finansavimo mechanizmai, atskleidžiama, kodėl reikia ir verta matuoti planuojamo ir vykdomo socialinio verslo poveikį.

Lietuvoje pastaraisiais metais žengti pirmieji svarbūs žingsniai socialinio verslo plėtros link: 2015 m. pavasarį ūkio ministro Evaldo Gusto įsakymu buvo patvirtinta Socialinio verslo koncepcija, o praeitų metų pabaigoje buvo patvirtintas Socialinio verslo skatinimo 2015–2017 metų veiksmų planas.

Europos Komisijos duomenimis, socialinės ekonomikos vaidmuo yra svarbus Europos Sąjungos (ES) ekonomikai – ji sudaro apie 10 proc. bendrojo vidaus produkto. Kas ketvirta ES įsteigiama nauja įmonė yra socialinė įmonė. Socialinės ekonomikos srityje ES dirba daugiau kaip 11 mln. darbuotojų, t. y. 6 proc. dirbančių ES gyventojų.

Socialinio verslo gido elektroninę versiją ir informacinį vaizdo klipą apie socialinį verslą galima rasti Ūkio ministerijos tinklapyje adresu: http://ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/verslo-aplinka/smulkiojo-ir-vidutinio-verslo-politika/socialinis-verslas.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.