fbpx

Seimas pritaria, kad priekabiavimo atvejais įstatymai gintų ir norinčių įsidarbinti teises
0 (0)

Šiandien Seimas po pateikimo pritarė liberalės Aušrinės Armonaitės siūlymui, kad priekabiavimo ar seksualinio priekabiavimo atvejais būtų užtikrintos ne tik esamo darbuotojo, bet ir darbo ieškančių asmenų teisės. Tai numatyta Lygių galimybių bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo pataisomis.

„Įstatymai saugo darbuotojus, bet nesaugo tų, kurie ieškosi darbo. Realybėje labai dažnai dėl priekabiavimo kreipiasi ne pačios nukentėjusios moterys, bet jų vyrai. Pastaruoju metu įsitikinome, kad negalime tiesiog sėdėti ir laukti, pokyčių reikia dabar. Seksualinį ir kitokio pobūdžio priekabiavimą patiria ne tik darbuotojai, daug kandidatų priversti tiesiog bėgti iš darbo pokalbių. Todėl būtina suteikti aiškų teisinį pagrindą Lygių galimybių kontrolieriui reaguoti ir įvertinti visus seksualinio priekabiavimo atvejus“, – teigė pataisų iniciatorė liberalė A. Armonaitė.

Seimo nario Kęstučio Pūko galimo seksualinio priekabiavimo skandalo metu lygių galimybių kontrolierė nurodė, kad negali pradėti tyrimo savo iniciatyva, nes tarp Seimo nario ir kandidačių į jo padėjėjas, prie kurių galimai buvo priekabiaujama, neužfiksuota darbo santykių.

„Priėmus įstatymo pataisas esminis pokytis bus tas, kad jeigu darbo pokalbyje bus seksualiai priekabiaujama, nukentėjusieji galės ne tik tiesiogiai ginti savo pažeistas teises, tačiau tai leis ir Lygių galimybių kontrolieriui nieko nelaukiant pradėti atskirą tyrimą“, – pabrėžia liberalė A. Armonaitė.

„Eurobarometro“ duomenimis, net 35 proc. moterų susiduria su seksualinio priekabiavimo problema. Viešumon iškilus Seimo nario K. Pūko elgesiui, Seimo Moterų grupė ir jos vadovė A. Armonaitė raštu kreipėsi į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti galimus seksualinio priekabiavimo atvejus. Dėl Seimo nario K. Pūko elgesio šiuo metu pradėtas tyrimas.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.