Seminaras „Dailės terapija ir tapybinė monotipija“
0 (0)


Iliustracija: Andrian Valeanu / Unsplash

Kviečiame Jus į patyriminį – kūrybinį 2 užsiėmimų seminarą „DAILĖS TERAPIJA IR TAPYBINĖ MONOTIPIJA”.

Užsiėmimai vyks 2 antradienio vakarus iš eilės (18.00 – 21.00 val.). Užsiėmimų datos: rugsėjo 4 d. ir rugsėjo 11 d. Dviejų užsiėmimų ciklas – tai vientisas seminaras. Renkama uždara iki 12 dalyvių grupė.

Užsiėmimai – praktiniai ir patyriminiai, kurių metu bus taikomi dailės terapijos metodai.

Atvykite ir iš arčiau susipažinkite su dailės terapiniu aspektu, o tuo pačiu – su vienu iš ekspresyvesnių dailės terapijos metodų – tapybine monotipija – plačiai naudojamų dailės terapijoje.

Dailės terapijos metodai padeda geriau pajausti save, plėsti ir stiprinti pojūčius, tyrinėti ir dar geriau įsisąmoninti savo elgesio modelius, norus ir poreikius bei įvairius pasirinkimus.

Seminaro metu susipažinsite su tapybine monotipija, kuri yra artima grafikai, bet tuo pačiu ir tapybai. Kuriant šiuo būdu, spontaniškai panyrame į savo vidinį pasaulį ir atrandame tai, kas išties svarbu…

Seminaras skirtas pedagogams, socialiniams darbuotojams, psichologams bei visiems visiems, kurie domisi kūrybine saviraiška, kūrybine ekspresija bei gilesniu savęs pažinimu.

Seminarų metu vyks trumpa įvadinė paskaita ir net dvi praktinės – kūrybinės dailės terapijos užduotys. Seminarų metu taip pat bus naudojama ir projektyvi metodika – metaforinės asociatyvinės kortos. Taip pat susipažinsite su grupine refleksija, kurios metu vykstantys patirties apmąstymai, įžvalgos bei kitų grupės narių atliepimai į spontaniškai sukurtus kūrinius padeda tobulėti, įžvelgti svarbius dalykus bei inicijuoja teigiamus pokyčius.

Dailės terapija yra laisvas ir spontaniškas dalyvavimas kūrybos procese, kuriame nereikia turėti piešimo įgūdžių ar išmanyti dailės technikų. Dailės terapijos proceso tikslas – padėti žmogui sužinoti ir priimti tiesą apie save, susigaudyti jausmuose ir mintyse, priimti tinkamus sprendimus, atkurti dvasinę – emocinę pusiausvyrą, adaptuotis aplinkoje, suteikti jėgų nugalint sunkumus, lavinti kūrybinius įgūdžius…

Užsiėmimų vadovė: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos praktikė, dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimų vadovė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų institute įgijusi kvalifikaciją „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 14 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Vieno užsiėmimo trukmė: 3 val. (18.00 – 21.00 val.). Viso seminaro trukmė: 8 akad.val.

Studijos adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės).

Seminaro kaina: 55 Eur /2 užsiėmimai (įskaičiuotos visos reikiamos priemonės).

Registracija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com, tel. pasiteirauti 868444109, renginys facebook’e.

Registracija yra patvirtinama pervedus 15 Eur registracijos mokestį į studijos sąskaitą (likusią sumą – 40 Eur bus galima sumokėti atvykus pirmojo užsiėmimo metu)

Mūsų rekvizitai mokėjimui:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485; a.s LT957044060007887398

Daugiau informacijos apie dailės terapijos seminarus rasite čia: pazinimassaviraiska.weebly.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.