Svajonių įgyvendinimas
0 (0)

sekmes-kliutysBe apdairiai parengto plano ir kruopštaus pasiruošimo sėkmė neįmanoma

Imdamiesi dalykų, kurių iki šiol dar niekas nebandė, neišvengsite aplinkinių priešinimosi. Jei jie priešinsis, jūs, įsivaizdavę viską, tarsi tai jau būtų realizavęsi, drąsiai kurkite savo idėjos karkasą. Būkite optimistai, ir jus apėmusios idėjos sparnai išsiskleis.

Būtų gerai, kad jus ir suptų optimistai žmonės, kurie galėtų pastūmėti jūsų idėjas šuoliui.

Anksčiau, kai man tik ateidavo į galvą naujų minčių, surinkęs pagrindinius savo darbuotojus, paklausdavau jų nuomonės: „Kaip jums atrodo?“. Tada neretai sulaukdavau tų protingiausių žmonių, pabaigusių aukščiausio lygio universitetus, šalčiausios reakcijos, jie detaliai man paaiškindavo, jog idėja atitrūkusi nuo realybės.

Tiesa sakant, jų žodžiuose buvo dalelė tiesos, bet jei ieškosi vien tik trūkumų, kad ir kokia gera būtų idėja, ji nuvys lig apiplikyta gėlė.

Kai tai atsitiko keletą kartų, aš nutariau pakeisti žmones, tokiais kurie man padėdavo konsultacijomis, o ne kritikuodavo ar buvo nusiteikę vien pesimistiškai.

Bet kokios idėjos realizavimas skirstomas į tris etapus: reikia drąsaus optimizmo, kai darai būsimo darbo apmatus, pesimistiškai planuoti atlikimą ir optimistiškai imtis veiksmų.

„Tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo sudėtinga, yra paprastų dalykų junginys.“

Pagal: Kazuo Inamori „Gyvenimo filosofija“  [50-52, 83 p.]

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.